MFC-L9570CDW(T)

MFC-L9570CDW(T)

Väärä tuote?

Päivämäärä: 29/09/2020 Numero: faq00100428_014

En pysty tulostamaan langattomassa (Wi-Fi) verkossa (Windows)

Ratkaistaksesi ongelman, seuraa alla olevia ohjeita:

1. Oletko jo asentanut Brother laitteesi?
  2. Oletko muuttanut, tai onko langaton(Wi-Fi) verkkosi muuttunut?
  3. Onko Brother laitteesi käynnissä?
  4. Onko Brother laitteesi näytöllä jokin virheilmoitus?
  5. Onko Brother laitteestasi tarpeeton kopio apuohjelmien "Laitteet ja tulostimet"-ikkunassa (Esim: "Brother XXX-XXXX (Kopio 1)")?
  6. Onko tulostusjonossa tulostamattomia töitä?
  7. Oletko yrittänyt tarkistaa ja korjata langattoman (Wi-Fi) yhteytesi?
  8. Oletko tehnyt lisätarkistuksia varmistaaksesi langattoman (Wi-Fi) reitittimesi, tai yhteyspisteen oikean toiminnan?
  9. Oletko yrittänyt asentaa Brother laitteesi uudelleen?
  10. Onko Brother laitteesi ja langattoma(Wi-Fi) reitittimesi, tai yhteyspisteen laiteohjelmistot päivitetty viimeisimpiin versioihin?

1. Oletko jo asentanut Brother laitteesi?

Varmista että olet kytkenyt  Brother laitteesi langattomaan(Wi-Fi) verkkoon, ja asentanut sen jälkeen oikeat Brother ohjelmiston ja ajurit.
Jos ei, asenna Brother laitteesi ja yritä sitten tulostaa.

> Katso täältä kuinka asennat Brother laitteesi.

Jos et vieläkään pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.

2. Oletko muuttanut, tai onko langaton(Wi-Fi) verkkosi muuttunut?

Jos olet muuttanut, vaihtanut internet palveluntarjoajaasi, vaihtanut langattoman reitittimesi, tai yhteyspisteesi, tai sen asetuksia, sinun täytyy asentaa langaton(Wi-Fi) verkkoyhteytesi uudelleen:

1. Poista Brother tulostinajuri.
    > Katso täältä kuinka poistat tulostinajurin.
  2. Asenna langaton(Wi-Fi) yhteys uudelleen.
    > Katso täältä kuinka asennat Brother laitteesi.
  3. Yritä tulostaa. Jos et vieläkään pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.

3. Onko Brother laitteesi käynnissä?

Jos laitteesi näyttö on pimeänä, laite ei ole käynnissä, tai se on lepotilassa.

1. Paina mitä tahansa laitteen näppäintä nähdäksesi herääkö laite lepotilasta.
  2. Jos ei, varmista että laite on kytketty toimivaan pistorasiaan ja laita kaikki virtakytkimet päälle.
  3. Jos laite ei käynnisty vaikka yrität sammuttaa ja käynnistää uudelleen, ota yhteyttä Brother asiakaspalveluun kohdasta "Ota meihin yhteyttä".
  4. Jos laite on käynnissä, mutta et pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.

4. Onko Brother laitteesi näytöllä jokin virheilmoitus?

Jos laitteesi näytöllä on virheilmoitus, kuten "Paperitukos" ,tai  "Vaihda värikasetti", laite ei ehkä voi tulostaa. Poista ensin virheilmoitukset ja yritä sitten tulostaa.
Lisätietoa virheilmoituksista, löytyy  Online-käyttöoppaasta ,tai Pikaoppaasta.

> Löydät viimeisimmän Online-käyttöoppaan ,tai Pikaoppaan Käyttöoppaat osiosta.

Jos laitteellasi ei ole virheilmoituksia, mutta et pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.

5. Onko Brother laitteestasi tarpeeton kopio apuohjelmien "Laitteet ja tulostimet"-ikkunassa (Esim: "Brother XXX-XXXX (Kopio 1)")?

Saman niminen kopio Brother laitteestasi on voinut tulla jos olet:

• Vaihtanut USB porttia jolla Brother laitteesi on kytketty.
  • Asentanut saman tulostinajurin useamman kerran.

Valitse tulostaessasi aina toimiva tulostinajuri (sen tilan pitäisi olla Valmis). Suosittelemme poistamaan ylimääräiset tulostinkuvakkeet.

Multiple same printer name icon

Jos et ole varma minkä tulostimen valitset, tarkista toimiiko tulostinajuri:

1. Käynnistä Brother laitteesi. Jos muita tulostimia on kytketty, sammuta ne.
  2. Avaa "Laitteet ja tulostimet" ikkuna:

(Windows 8 tai myöhemmät)
    1. Avaa Ohjauspaneeli. (Katso täältä kuinka avaat Ohjauspaneelin.)
    2. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet.
    (Windows 7)
    Valitse Aloitus > Laitteet ja tulostimet.
  3. Vie hiiren osoitin tulostimen kuvakkeen päälle, kunnes tulostimen tila tulee näkyviin .
    Hover the cursor over the printer icon until the printer status pop-up appears
    • Jos tila on paperikoko, tai Valmis, tulostinajuri toimii oikein. Valitse tämä tulostin tulostaessasi.
    • Jos ei, tarkista langaton(Wi-Fi) yhteytesi, mene vaiheeseen 7.

(Valinnainen) Vaihtaaksesi tulostimen nimen Windows 7:ssa tai myöhemmässä, menettele seuraavasti:

1. Klikkaa tulostimen kuvaketta hiiren oikealla näppäimellä.
    2. Valitse Tulostimen ominaisuudet.
    3. Vaida tulostimen nimi Tulostimen ominaisuudet ikkunassa ja paina OK.
  4. Jos haluat aina käyttää tätä tulostinta tulostamiseen, klikkaa hiiren oikealla tulostinta ja valitse Määritä oletustulostimeksi. Valintamerkki ilmestyy tulostimen kohdalle ja tulostin on valittu automaattisesti seuraavan kerran tulostaessasi.
    Default Printer

Poistaaksesi tarpeettoman tulostimen kuvakkeen, klikkaa tu´lostimen kuvaketta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Poista laite.

Kun olet tehnyt tämän osion tarkistukset, yritä tulostaa. Jos et vieläkään pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.

6. Onko tulostusjonossa tulostamattomia töitä?

Jos tulostusjonossa on tulostamattomia töitä, poista ne.

> Katso täältä kuinka poistat tulostustyöt.

Yritä tulostaa. Jos et vieläkään pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.

7. Oletko yrittänyt tarkistaa ja korjata langattoman (Wi-Fi) yhteytesi?

Varmista että Brother laitteesi on oikein kytketty langattomaan(Wi-Fi) verkkoon.

Check your wireless (Wi-Fi) connection

1. Sijoita tulostimesi mahdollisimman lähelle langatonta(Wi-Fi) reititintä, tai yhteyspistettä välttäen esteitä. Suuret esineet, tai  seinät kahden laitteen välillä ja muiden sähköisten laitteiden aiheuttamat häiriöt voivat vaikuttaa tiedostojen siirtonopeuteen ja aiheuttaa yhteysongelmia.
  2. Käy jollain internetsivuilla, tai kokeile lähettää ja vastaanottaa sähköpostia. Jos pääset internetiin, mutta Brother laitettasi ei löydy langattomasta (Wi-Fi) verkosta, mene vaiheeseen 4.
  3. Tulosta WLAN raportti, josta näet langattoman yhteytesi tilan.
    > Katso täältä kuinka tarkistat langattoman yhteytesi tilan WLAN raportilta.
  4. Käynnistä kaikki seuraavat laiteet uudelleen alla olevassa järjestyksessä:
    Turn all the network devices off and then on again in the order Wireless Router/Access Point, Computer then Brother machine
    Odota vähintään viisi minuuttia, että Brother laitteesi kytkeytyy langattomaan(Wi-Fi) verkkoon ja yritä tulostaa. Jos et vieläkään pysty tulostamaan, mene seuraavaan vaiheeseen.
  5. Kokeile Verkkoyhteyden korjaustyökalua.
    Tämä työkalu auttaa sinua palauttamaan langattoman tulostuksen toimivuuden mahdollisimman pienellä vaivalla selvittämällä laitteesi IP-osoitteen ja päivittämällä sen tulostinajurille.
    1. Lataa Verkkoyhteyden korjaustyökalu.
      > Paina tästä ladataksesi Verkkoyhteyden korjaustyökalun Lataukset osiosta.
    2. Suorita Verkkoyhteyden korjaustyökalu.
    3. Yritä tulostaa.Jos et vieläkään voi tulostaa, suorita lisää langattoman verkon tarkistuksia seuraavassa vaiheessa.

8. Oletko tehnyt lisätarkistuksia varmistaaksesi langattoman (Wi-Fi) reitittimesi, tai yhteyspisteen oikean toiminnan?

Langattomalla (Wi-Fi) reitittimelläsi, tai yhteyspisteelläsi  voi olla käytössä pääsyä rajoittavia toimintoja. Suorita alla olevat tarkistukset ja tee mahdollisesti tarvittavat muutokset.

• Jos käytössä on enemmän kuin kaksi reititintä, kaikkien reitittimien, tai yhteyspisteiden asetukset eivät välttämättä ole oikein.
  • Jos langaton reitittimesi, tai yhteyspisteesi on näkymättömässä tilassa(ei lähetä SSID:tä (Verkon nimi)), kirjoita oikea SSID (Verkon nimi) ja verkkoavain(salasana) manuaalisesti.
    > Katso täältä kuinka asennat Brother laitteesi.

Jos et vieläkään voi tulostaa, yritä asentaa Brother laitteesi uudelleen. Jatka seuraavaan vaiheeseen.

9. Oletko yrittänyt asentaa Brother laitteesi uudelleen?

Jos olet suorittanut yllä olevat tarkistukset ja yhteydenkorjauksen, yritä uudelleenasentaa Brother laitteesi ajuri(Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti).

1. Palauta verkkoasetukset tehdasasetuksiin.
    > Katso täältä kuinka palautat Brother laitteesi verkkoasetukset tehdasasetuksiin.

Jos pystyt tulostamaan, tai skannaamaan muilla verkossa olevilla tietokoneilla, älä nollaa Brother laitteesi verkkoasetuksia, vaan ota yhteyttä tietokoneesi valmistajaan, verkon ylläpitäjääsi, tai internetpalveluntarjoajaasi. Palomuuri, tai tietoturvaohjelmisto voi estää tiedonsiirron.

2. Poista Brother ajurin asennus.
    > Katso täältä kuinka poistat ajurin asennuksen.
  3. Asenna lanfaton(Wi-Fi) verkkoyhteys uudekkeen.
    > Katso täältä kuinka asennat Brother laitteesi.

Muuta tilapäisesti palomuurin/tietoturvan asetuksia mahdollistaaksesi yhteyden.

Tietokoneesi palomuuri/tietoturvaohjelmisto voi estää verkkoyhteyden muodostamisen. Jos tulee palomuuriin liittyviä ilmoituksia, suosittelemme tilapäisesti muuttamaan asetuksia yhteyden madollistamiseksi.

firewall

TÄRKEÄÄ

• Ennen palomuurin pois kytkentää, varmista että haluamasi muutokset ovat sopivia verkollesi . Brother ei ota vastuuta mahdollisista palomuurin pois kytkemisestä johtuvista seuraamuksista.
    • Muista kytkeä palomuuri takaisin päälle kun olet valmis.

Yritä tulostaa. Jos et vieläkään pysty tulostamaan, päivitä Brother laitteesi ja langattoma(Wi-Fi)reitittimesi, tai yhteyspisteesi laiteohjelmistot viimeisimpiin versioihin. Mene seuraavaan vaiheeseen.

10. Onko Brother laitteesi ja langattoma(Wi-Fi) reitittimesi, tai yhteyspisteesi laiteohjelmistot päivitetty viimeisimpiin versioihin?

Varmista että Brother laitteesi ja langattoman reitittimesi, tai yhteyspisteesi laiteohjelmistot ovat päivitetty viimeisimpiin verioihin.

Jos ongelma jatkuu, Brother laitteesi ei ehkä ole saanut oikeaa IP-osoitetta, tai aliverkon peitettä. Pyydä lisätietoa langattoman reitittimesi, tai yhteyspisteesi valmistajalta, verkkosi ylläpitäjältä, internetpalveluntarjoajaltasi.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-J1100DW, DCP-J572DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-L2530DW, DCP-L2537DW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2350DW, HL-L2357DW, HL-L2375DW, HL-L5200DW(T), HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8260CDW, HL-L8360CDW, HL-L9310CDW(T), MFC-J1300DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5330DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-L2710DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T)