MFC-J6520DW

MFC-J6520DW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 19/01/2018 Numero: faq00100428_008

Tulostus Brotherilla ei toimi langattoman verkon kautta (Windows)

Toimi seuraavasti jotta tulostus saadaan taas toimimaan:

1. Katso että Brother on valmis tulostamaan

Tarkista että Brother on valmis tulostamaan. Laite ei ole valmis tulostamaan kun se on otettu pois pakkauksestaan
Jos ei, katso (Video)  Brother-laitteen asettaminen käyttökuntoon.
Tarkista että Brotherissa on virta päällä ja näytössä ei ole virheilmoituksia.
Jos näytössä on virheilmoitus, jatka kohdasta 1.2.
Error display

Brother-laitteesi voi olla erinäköinen kuin tämän sivun kuvissa.

Varmista, että laitteen virta on päällä.

blank blank

Jos näyttö on pimeänä

Laite on lepotilassa.

• Paina mitä tahansa näppäintä niin laite poistuu virransäästötilasta.
  • Jos näyttö on pimeänä, tarkista että sähköjohto on paikallaan ja pistorasiaan tulee virtaa ja mahdolliset virtakytkimet ovat ON-asennossa.
  • Jos sähkönsyöttö on kunnossa mutta laite ei reagoi virtakytkinnappiin, ota yhteyttä Brotherin myyjään tai huoltoon.

1.2 Tarkista että Brotherin näytössä ei ole virheilmoituksia

Paper Jam

Jos näytössä näkyy virheilmoitus

Tulostukseen liittyvät virheet kuten "Paperi juuttui" tai "Vaihda värikasetti" estävät tulostuksen. Hoida ensin virheet pois ja yritä tulostaa sitten. Toimintaohjeet eri virheilmoitusten tullessa löydät näytöltä tai Online-käyttöoppaasta. Siirry sivullemme Käyttöoppaat ja lue täältä Online-käyttöopas.

1.3 Tarkista että Brother on asetettu oletustulostimeksi

Toimenpiteet ja näyttöjen ulkoasu voivat olla erilaisia eri käyttöjärjestelmissä ja Brother-malleissa.

Tarkista että Brother on asetettu oletustulostimeksi:

Windows 10

1. Valitse Start.
  2. Kirjoita "Ohjauspaneeli" ja paina Enter.
  3. Valitse Laitteet ja tulostimet (Devices and Printers).

Windows 8

1. Avaa Ohjauspaneeli (Windows8)
    Täältä näet miten Ohjauspaneeli avataan.
  2. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet (Hardware and Sound > Devices and Printers).

Windows 7

Valitse Start > Laitteet ja tulostimet.

Jos Brotherin kuvakkeen kohdalla ei ole vihreää ruksia, klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Aseta oletustulostimeksi (Set as default printer).

Set as default printer

1.4 Tarkista Brotherin tila

Tarkista Brotherin tila siirtämällä hiirikohdistin Brotherin kuvakeelle ja odota että pieni ikkuna aukeaa.

Jos laite on Offline-tilassa   Jos laite on Keskeytetty-tilassa
offline   paused paused
Klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Näytä mitä tulostetaan parhaillaan > Tulostin > Käytä tulostinta Offline-tilassa (See what's printing > Printer > Use Printer Offline)

(Tässä kohdassa ei saa näkyä ruksia.)

Jos kohta "Käytä tulostinta Offline-tilassa" on harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.
  Klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Näytä mitä tulostetaan parhaillaan > Tulostin > Keskeytä tulostus (See what's printing > Printer > Pause Printing)

(Tässä kohdassa ei saa näkyä ruksia.)

Jos kohta "Keskeytä tulostus" on harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

If the printer status is "Offline":

Yritä tulostaa kun tarkistukset on tehty.

1.5 Tyhjennä tulostusjono

Klikkaa Brotherin kuvaketta oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Näytä mitä tulostetaan parhaillaan > Tulostin > Peruuta kaikki työt (See what's printing > Printer > Cancel All Documents).

CancelAllDocuments

Jos kohta "Peruuta kaikki työt" on harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.
Kun tarkistukset on tehty, yritä tulostaa. Jos tulostus ei toimi, jatka kohdasta 2 tarkistamalla yhteyden tila.

2. Tarkista langattoman verkkoyhteyden tila

Tarkista että Brother on yhteydessä langattomaan verkkoon.

WirelessConnection

• Verkkoyhteys tietokoneen ja tulostimen välillä voi olla poikki tai asetukset ovat väärin.
  • Reititin voi olla liian kaukana Brotherista.
  • Jos langattoman verkon reititin tai liityntäpiste on välillä ollut pois käytöstä tai asetuksia on muutettu, yhdistä Brother uudelleen langattoman verkon reitittimeen tai liityntäpisteeseen.  > Katso täältä miten Brother liitetään langattomaan verkkoon.

2.1 Tarkista että tietokone on liitetty langattomaan verkkoon

Tarkista yhteys seuraavasti:

1. Koeta toimiiko internetyhteys tai sähköposti. Jos internetyhteys toimii mutta Brotheriin ei saa yhteyttä verkon kautta, jatka kohdasta 2.2.
  2. Tulosta WLAN-raportti, josta näet yhteyden tilan. Jos raportissa on virhekoodeja, täältä näet mitä raportin virhekoodit tarkoittavat.

2.2 Tarkista että Brotherin langaton verkko on käytössä

Tarkista että Brotherissa on langaton verkkoyhteys käytössä. Langaton verkkoyhteys otetaan käyttöön seuraavasti:

1. Paina Settings(Asetukset).
  2. Paina Kaikki asetukset.
  3. Paina Verkko (Network).
  4. Paina Verkkol. (Network I/F).
  5. Paina WLAN.

Kun olet valmis, yritä tulostaa. Jos tulostus ei toimi, jatka kohdasta 2.3.

2.3 Tarkista että muut langattoman verkon laitteet toimivat oikein

Sammuta seuraavat laitteet ja kytke taas päälle kuvassa näkyvässä järjestyksessä:

1   2   3
Rireless Router > Computer/Mobile Device > Brother Machine
Langattoman verkon reititin tai liityntäpiste

Tietokone tai muu laite

Brother-laite

Odota 5 minuuttia että Brother ehtii liittyä langattomaan verkkoon, ja yritä tulostaa.
Jos tulostus ei toimi, jatka kohdasta 2.4 jossa käytetään Verkkoyhteyden korjaustyökalua.

2.4 Käytä Verkkoyhteyden korjaustyökalua

Verkkoyhteyden korjaustyökalu on apuohjelma, joka korjaa itse tietyt verkkoyhteyteen liittyvät ongelmat. Ohjelma tarkistaa Brotherin IP-osoitteen itse verkon kautta ja päivittää sen tulostinohjaimeen.

Network Connection Repair Tool

Brotherissa pitää olla virta päällä ja se on liitetty samaan verkkoon kuin tietokone.

1. Mene sivullemme Lataukset, valitse oikea käyttöjärjestelmäversio ja lataa Verkkoyhteyden korjaustyökalu sivulta kohdasta Apuohjelmat.

2. Kun lataus on valmis, kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä niin pakkaus puretaan.
    Jos avautuu ikkuna Käyttäjätilien valvonta, valitse Salli tai Kyllä.

3. Verkkoyhteyden korjaustyökalun ikkuna aukeaa. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita. Muista valita oikea malli. Jos ohjelma löytää verkosta kaksi tai useampia samanmallisia laitteita, vain toisen asetuksia voi diagnosoida. Sammuta muut laitteet ja valitse Uudelleen.

Yritä tulostaa. Jos tulostus ei vieläkään toimi, asenna Brother uudestaan langattomaan verkkoon – jatka vaiheesta 2.5.

2.5 Asenna Brotherin ohjain uudestaan

Jos kaikki edelliset kohdat on tarkistettu ja tulostus ei toimi, koeta ajaa Brotherin asennusohjelma uudestaan (Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti).

> Täältä näet miten Brotherin ohjain asennetaan.

(Tietokoneen käyttäjät) Ota väliaikaisesti palomuuri tai tietoturvaohjelma pois päältä jotta nähdään että ne eivät estä verkon käyttöä

Jos palomuuri antaa ilmoituksia yhteyden estämisestä, muuta tilapäisesti ohjelman asetuksia yhteyden korjaamiseksi.

firewall

HUOMAA

• Ennen kuin otat palomuurin pois päältä, katso että verkon olosuhteet ovat sellaiset että näin voi tehdä. Emme voi ottaa vastuuta palomuurin poiskytkemisen seurauksista.
  • Kun vianhaku on valmis, ota palomuuri taas käyttöön.

Jos kaikki edelliset kohdat on tarkistettu ja tulostus ei toimi, jatka kohdasta 3.

3. Diagnosoi muut langattomaan verkkoyhteyteen liittyvät ongelmat

3.1 Tulosta verkkoraportti ja tarkista yhteys langattoman verkon reitittimeen tai liityntäpisteeseen

Kun Brother on yhteydessä langattomaan verkkoon, tarkista yhteyden tila tulostamalla verkkoraportti:

1. Paina Settings(Asetukset).
  2. Paina Kaikki asetukset.
  3. Paina Tulosta raportti (Print Reports).
  4. Paina Verkkoraportti (Network Configuration tai Network Config).
  5. Paina OK.

Brother tulostaa raportin.

Link Status

Tarkista kohta Wireless Link Status:

Wireless Link Status Toimenpide
Link OK Tarkista tietokoneen ja Brotherin IP-osoite. Siirry vaiheeseen 3.2
Error Aseta verkkoasetukset tehdasasetuksiin. Siirry vaiheeseen 3.3

3.2 Tarkista tietokoneen ja Brotherin IP-osoite

3.2.1 Miten tarkistan tietokoneen ja Brotherin IP-osoitteen

1. Tietokoneen IP-osoite:

Windows 10
    Valitse Käynnistä > Windows-järjestelmä ja sieltä Komentokehote (Command Prompt).

Windows 8
    1. Aloitusnäytöllä valitse  start. Jos käynnistysnappi ei näy aloitusnäytöllä napsauta jotain tyhjää kohtaa oikealla hiirennäppäimellä ja valitse valikosta Kaikki sovellukset (All Apps).
    2. Valitse Komentokehote.
    Windows 7
    Valitse Käynnistä > Kaikki sovellukset > Apuohjelmat ja sieltä Komentokehote (Command Prompt).

2. Kirjoite ipconfig ja paina Enter.
    Tarkista IP-osoite ja Aliverkon peite.
    Kohdassa Aliverkon peite (Subnet Mask) pitää olla "255.255.255.0". Jos käytät toista aliverkon peitettä, ota yhteyttä verkonvalvojaan.

Command Prompt

3. Kirjoita exit ja paina Enter niin Komentokehotteen ikkuna sulkeutuu.

4. Tarkista Brotherin IP-osoite tulostamalla verkkoasetusraportti.

Tulostus tapahtuu seuraavasti:
    1. Paina Settings(Asetukset).
    2. Paina Kaikki asetukset.
    3. Paina Tulosta raportti (Print Reports).
    4. Paina Verkkoraportti (Network Configuration tai Network Config).
    5. Paina OK.

Brother tulostaa raportin.
  5. Löydät IP-osoitteen kohdasta <IP Settings>.

IP Settings

6. Vertaile tietokoneen ja Brotherin IP-osotteita.
    • Tarkista että osoitteet ovat samat, vain viimeiset numerot eroavat. Esim:
      Tietokone: 192.168.1.2
      Brother: 192.168.1.110
    • Osoitteiden loppuosan tulee olla erilainen kaikissa verkon eri laitteissa ja sen tulee olla välillä 2 ja 254.
    • IP-osoitteiden tulee olla erilaisia kaikissa verkon eri laitteissa.
    • Jos verkkoraportissa IP Address on 0.0.0.0, odota noin viisi minuuttia ja yritä uudestaan.

Varmista pingaamalla Brotheria (kohdassa 3.2.2) että verkkoyhteys laitteiden välillä toimii.

3.2.2 Pingaa Brotheria

1. Komentokehotteen ikkuna on auki. Kirjoita sinne: ping xxx.xxx.xxx.xxx.
    (Missä xxx.xxx.xxx.xxx on Brotherin IP-osoite, jonka näit Verkkoraportista jonka tulostit.)

2. Paina Enter. Tietokone pingaa eli lähettää Brotheriin viestin. Testin jälkeen ping antaa tilaston.
    • Jos kaikki vastaukset tulivat Brotherin IP-osoitteesta (esimerkki kuvassa alla), silloin tieto kulkee tietokoneesta Brotheriin. Voit sulkea ikkunan.

CMD

• Jos vastausta ei tullut tai ne tulivat väärästä IP-osoitteesta, silloin tietokoneen ja Brotherin välillä on verkko-ongelma. Toimi seuraavasti:

1. Tarkista että tietokone ja Brother ovat yhteydessä samaan verkkoon (joilla on sama verkkonimi (SSID)).
        Jos tietokone ja Brother ovat yhteydessä eri verkkoihin, etkä osaa yhdistää niitä oikein, ota yhteyttä reitittimen myyjään, verkonvalvojaan tai nettiyhteyden tarjoajaan ja pyydä vianhakuohjeita .

2. Tarkista että missään ei ole palomuuria tai muuta ohjelmaa joka voi estää verkkoyhteyden. Muuta tietokoneen turva-asetuksia tilapäisesti ja katso syntyykö yhteys. Kun testaus on valmis, ota palomuuri taas käyttöön.

• Tee uudestaan kohta 3.2.2 kun asetuksia on muutettu.
        • Jos ping ei saa yhteyttä Brotheriin, yritä pingata toisesta verkon koneesta niin nähdään onko ongelma tietokoneen verkkoyhteydessä. Silloin ota yhteyttä tietokoneen myyjään tai verkonvalvojaan ja pyydä vianhakuohjeita.
        • Jos ping ei saa yhteyttä Brotheriin, tee uudestaan kohta 3.3 ja luo verkkoyhteys uudestaan.

3.3 Aseta verkkoasetukset tehdasasetuksiin

> Täältä näet miten verkkoasetukset saa tehdasasetuksiin.

Jos tulostus tai skannaus toimii verkon muista koneista, älä aseta verkkoasetuksia tehdasasetuksiin vaan ota yhteyttä tietokoneen myyjään, verkonvalvojaan tai nettiyhteyden tarjoajaan. Palomuuri tai turvatoiminto voi estää verkon toiminnan.

3.4 Muut langattomaan verkkoyhteyteen liittyvät ongelmat

Verkon reitittimessä voi olla päällä tietosuojaerotin tai muu tietoturvatoiminto joka estää tiedonkulun verkon eri laitteiden välillä. Tee seuraavat tarkistukset tarpeen mukaan.

• Tarkista että tietosuojaerotin, "Privacy Separator", "AP Isolation", "Client Isolation" tai vastaavat toiminnot ovat pois päältä.
  • Tarkista että reitittimen asetukset ja kanavavalinta ovat oikein. Lisätietoja reitittimen käyttöohjeesta tai myyjältä.
  • Jos verkossa on enemmän kuin kaksi reititintä, tarkista ovatko reitittimien asetukset oikein.
  • Jos käytät verkon reitittimessä MAC-filtteriä, siihen on lisättävä Brotherin MAC-osoite.

3.5 Asenna Brotherin ohjain uudestaan

Jos kaikki edelliset kohdat on tarkistettu ja verkkoyhteys toimii mutta tulostus ei toimi, koeta ajaa Brotherin asennusohjelma uudestaan (Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti).
> Täältä näet miten Brotherin ohjain asennetaan.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-J6520DW, MFC-J6720DW, MFC-J6920DW, MFC-J6925DW