MFC-9660

MFC-9660

Väärä tuote?

Päivämäärä: 25/09/2014 Numero: faq00000297_001

Brother on asennettu omaa ohjainta käyttäen Windows Server 2003-ympäristöön mutta tulostus ei toimi eikä skannaus toimi. Mitä tehdä?

Brotherin CD-ROMilla toimitettujen ohjaimien asentaminen Windows Server 2003-ympäristöön tuottaa virheilmoituksen PaperPort-ohjelman asennuksen aikana ja ohjaimien asennus CD:ltä ei onnistu. Tiettyjen mallien kanssa on kuitenkin mahdollista käyttää nettisivultamme ladattuja ohjaimia jotka tukevat vain tulostamista.

Brotherin oheisohjelmat ja ohjaimet eivät tue skannausta, PaperPortia ja PC-faksia Windows Serve 2003-ympäristössä. Eri mallien kanssa voidaan käyttää jotakin kolmesta menetelmästä jotka tukevat vain tulostusta:

Käytä Windows XP-ohjainta ja Brother-korjaustiedostoa

Ensin katso täältä tukeeko sinun mallisi tätä ohjainta. Voit tehdä näin jos sinun mallillesi ei tule Windows Server 2003 mukana sopivaa tulostinohjainta (ns. In-box driver) ja et halua käyttää muiden mallien ohjaimia.

Windows Server 2003 on osin yhteensopiva Windows XP tulostinohjainten kanssa joten Windows XP tulostinohjaimet asentuvat Windows Server 2003:een. Windows XP ohjaimen saat nettisivultamme osiosta Lataukset. Noudata siellä annettuja asennusohjeita.

Kun Windows XP-tulostinohjain on asennettu, aja Brother-korjaustiedosto.

Korjaustiedoston asentaminen Windows XP-tulostinohjaimeen

Jos sinun mallisi tukee tätä menetelmää, toimi seuraavasti:

1. Tee työpöydälle tilapäiskansio jonne ladattava itsensäpurkava tiedosto talletetaan.

1. Napsauta työpöydän tyhjää kohtaa oikealla hiirennäppäimellä, valitse Uusi ja KANSIO. Työpöydälle tulee uusi kansio nimeltä Uusi kansio.

2. Napsauta kansiota nimeltä Uusi kansio oikealla hiirennäppäimellä, valitse Uusi nimi ja kirjoita nimi BROTHER.
  2. Lataa täältä korjaustiedosto - brxppatc(.exe).
  3. Napsauta "Hyväksyn" kun pääset Brother License Agreement-sivulle. Avautuu ikkuna "File Download".
  4. Napsauta "Save". Avautuu ikkuna "Save As".
  5. Valitse Työpöytä ("Desktop"), kaksoisnapsauta kansiota "Brother" ja sitten "Save". Tiedoston lataus alkaa.
  6. Kun tiedosto on ladattu, latausikkuna voi sulkeutua itsekseen tai tulee ilmoitus "Download complete". Jos tulee ilmoitus "Download complete" napsauta "Close".
  7. Jos Brother License Agreement -ikkuna on vielä auki, sulje se punaisesta "X" neliöstä oikeassa yläkulmassa.
  8. Työpöydällä kaksoisnapsauta kansiota "Brother" ja etsi ohjelma nimeltä "brxppatc"(loppuliite .exe voi näkyä nimen lopussa).
  9. Kaksoisnapsauta nimeä "brxppatc(.exe)" niin pakkaus puretaan. Avautuu ikkuna "Zip Self-Decompression".
  10. Älä muuta ikkunassa olevaa nimeä vaan napsauta DECOMPRESS (X). Tulee ilmoitus "The decompression process was successful".
  11. Napsauta "OK". Siirry kansioon "Brother" ja etsi ohjelma nimeltä "setup(.exe)".
  12. Kaksoisnapsauta nimeä "Setup(.exe)". Avautuu ikkuna "The installation has been successfully completed".
  13. Napsauta "OK".

Korjaustiedosto on asennettu ja voit tulostaa Brotherilla Windows Server 2003-ympäristössä.

Käytä Windows Server 2003 mukana toimitettuja tulostinohjaimia, ei Brotherin Windows XP-ohjaimia

Ensin katso täältä tuleeko Windows Server 2003 mukana ohjainta sinun mallillesi. Jos tälläinen ohjain on olemassa sinun mallillesi suosittelemme tätä menettelyä.

Windows Server 2003 toimitetaan tulostinohjaimia. Kun Brother liitetään Windows Server 2003 käyttöjärjestelmään, Windows havaitsee mallin ja tarkastaa onko sillä jo oikeaa tulostinohjainta levyllä tai Microsoftin nettisivulla. Jos ohjain löytyy, se asennetaan.

Windows Server 2003 mukana toimitettujen tulostinohjaimien käyttö:

Rinnakkais- ja USB-liitännän käyttäjät:

Sammuta Brother ja kytke se oikealla kaapelilla (rinnakkais- tai USB-kaapeli) Windows Server 2003 -tietokoneeseen. Kytke virta päälle Brotheriin. Tehtäväriville avautuu ikkuna jossa ilmoitetaan että Windows Server 2003 löysi uuden laitteen.

1. Windows Server2003 tarkastaa mikä ohjain asennetaan, josta voi tulla ilmoitus ikkunaan.

2. Ohjain asennetaan Windows Server 2003:een. Asennuksen jälkeen tulee ilmoitus:

3. Asennus on valmis.

Nyt Windows Server 2003 voi tulostaa Brotherille.

TCP/IP käyttäjät:

Asenna ohjain käyttäen Lisää tulostin ("Add a printer")-ohjattua toimintoa seuraavasti:

1. Valitse Start => Tulostimet ja faksit (Printers and Faxes) => Lisää tulostin (Add a printer).
  2. Napsauta "Next".
  3. Valitse "Local printer", ota pois ruksi kohdasta "Automatically detect and install my Plug and Play printer" ja valitse "Next".
  4. Napsauta taas "Next".
  5. Valitse valmistaja "Brother" ja valitse malli listasta. Napsauta "Next".
  6. Anna tulostimen nimi kohtaan "Printer name:" ja napsauta "Next".
  7. Napsauta taas "Next".
  8. Valitse "Yes" niin testitulostus suoritetaan. Napsauta "Next".
  9. Napsauta "Finish".

Nyt Windows Server 2003 voi tulostaa Brotherille.

Käytä muiden mallien tulostinohjaimia

Jos et voi käyttää Windows XP-ohjainta ja korjaustiedostoa ja WIndows Server 2003 mukana ei tule sopivaa ohjainta silloin voit käyttää jonkin muun mallin tulostinohjainta.

Seuraavasta luettelosta löydät sopivia muiden mallien ohjaimia:

Malli Käytä ohjainta
HL-1440 HL-1240
HL-1450 HL-1250
HL-1470N HL-1270N
HL-7050/HL-7050N HL-2460
HL-5040 HL-1250
HL-5050 HL-1250
HL-5070N HL-1270N
All Laser FAX/MFC models HL-720

Esim. Brother HL-5070N kanssa voit käyttää Brother HL-1270N tulostinohjainta.

Tulostinohjain asennetaan käyttäen ohjattua toimintoa Lisää tulostin ("Add a printer"). Seuraa näytöllä olevia ohjeita. Täältä näet ohjeet miten Lisää tulostin ("Add a printer") toimii.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-4020C, HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-1650, HL-1670N, HL-1850, HL-1870N, HL-2460, HL-4000CN, HL-5030, HL-5040, HL-5050, HL-5070N, HL-7050, HL-7050N, MFC-4820C, MFC-580, MFC-590, MFC-890, MFC-9070, MFC-9180, MFC-9660, MFC-9760, MFC-9880