MFC-8950DW

MFC-8950DW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 17/01/2013 Numero: faq00000065_057

Vaihda väri

Ilmoitus Vaihda väri tai Vaihda värikasetti ("Replace Toner") tulee kun värikasetti on tyhjä ja se on vaihdettava uuteen. Vaihda uusi värikasetti seuraavasti.

Brotherin tulostimissa värikasetti ja rumpuyksikkö vaihdetaan erikseen jolloin kumpikin voidaan vaihtaa vasta tarpeen vaatiessa. Varmista että vaihdat vain värikasetin eikä rumpuyksikköä. Jos et erota niitä toisistaan, katso "Mikä on rumpuyksikön ja värikasetin ero?"

> Värikasetin mallin näet sivulta Tulostustarvikkeet ja lisävarusteet. Täältä pääset sivulle Tulostustarvikkeet ja lisävarusteet.

Vaihda uusi värikasetti seuraavasti:

HUOM: Ohjeen kuvissa ja videolla näkyy yksi tämän mallisarjan laitteista joka voi olla erinäköinen kuin sinun Brotherisi.

1. Anna laitteen olla virta päällä käyttämättä 10 minuuttia, jotta sen sisällä oleva tuuletin jäähdyttää laitteen erittäin kuumat sisäosat.
  2. Avaa etukansi painamalla etukannen vapautusvipua.

Open the front cover

3. Irrota rumpu- ja värikasettiyksikkö.

Take out the drum unit

• Heti laitteen käytön jälkeen eräät sen sisällä olevat osat ovat todella kuumia. Odota laitteen jäähtymistä, ennen kuin kosketat laitteen sisäosia.

DO NOT touch the inside

• Rumpu- ja värikasettiyksikkö kannattaa asettaa puhtaalle, tasaiselle pinnalle esimerkiksi talouspaperin päälle, koska siitä voi valua ulos väriä.
    • ÄLÄ koske alla olevassa kuvassa esitettyihin sähkökontakteihin, jotta staattinen sähkö ei vahingoita laitetta.

DO NOT touch the electrodes

4. Paina vihreä lukitusvipu alas ja ota värikasetti pois rumpuyksiköstä.

Remove the toner cartridge

• ÄLÄ laita värikasettia tai rumpu- ja värikasettiyksikköä tuleen. Ne voivat räjähtää ja aiheuttaa vammoja.
    • ÄLÄ puhdista laitteen sisä- tai ulkopuolta herkästi syttyvillä aineilla, suihkepulloissa myytävillä puhdistusaineilla tai orgaanisilla liuotteilla/nesteillä, joissa on alkoholia tai ammoniakkia. Se voi aiheuttaa tulipalon tai sähköiskun. Käytä sen sijasta kuivaa, nukkaamatonta kangasta.

DO NOT use flammable sabstances

• Käsittele värikasettia varovasti. Jos väriainetta roiskuu käsille tai vaatteille, pyyhi ne välittömästi tai huuhtele ne kylmällä vedellä.
    • ÄLÄ koske kuvissa merkittyjä osia, koska se saattaa vaikuttaa tulostuslaatuun.

DO NOT touch the shaded part (Drum)DO NOT touch the shaded part (Toner)

• Värikasetti kannattaa asettaa puhtaalle, tasaiselle ja tukevalle pinnalle esimerkiksi talouspaperin tai liinan päälle, koska siitä voi valua ulos väriä.
      • Sulje käytetty värikasetti huolellisesti sopivaan pussiin, jotta värijauhetta ei pääse ulos kasetista.
      • Kierrätä käytetty kasetti tai palauta Brotherille postissa uuden kasetin pakkauksessa olevan palautuslomakkeen avulla. Lisätietoja Brotherin palautusjärjestelmästä osoitteessa http://www.brother.com/original/index.html . Jos et halua palauttaa käytettyä tarviketta, hävitä se paikallisten säännösten mukaisesti ja pidä se erillään talousjätteestä. Jos sinulla on kysymyksiä, ota yhteys paikalliseen jäteviranomaiseen.
    • Ota uusi värikasetti pakkauksestaan. Pidä kasetista kiinni molemmin käsin ja heiluta sitä varovasti useita kertoja, jotta väri leviää tasaisesti kasetin sisällä.

Shake the toner

• Älä ota uutta kasettia ulos pakkauksestaan ennenkuin asennat sitä tulostimeen. Kasetin säilyttäminen ilman pakkausta auringonvalossa tai kirkkaassa sähkövalossa voi vahingoittaa kasettia.
      • Jos koneesta otettu rumpuyksikkö altistetaan suoralle auringonvalolle tai huoneenvalolle, se voi vaurioitua.
      • Brother on suunniteltu käyttämään tietyntyyppistä värijauhetta jonka käyttö takaa parhaan mahdollisen tulostuslaadun. Muiden valmistajien värejä käytettäessä ei saavuteta parasta mahdollista tulostuslaatua. Brother ei suosittele käyttämään laitteessa uudelleentäytettyjä värikasetteja. Suosittelemme käyttämään vain aitoja Brotherin värikasetteja. Laitteelle soveltumattomien kasettien käyttäminen tai niiden asettaminen laitteeseen voi vahingoittaa laitetta ja kasetit voivat tuottaa epätyydyttävää tulostusjälkeä. Takuu ei korvaa tarvikekasettien käytöstä aiheutuneita ongelmia. Brotherin värikaseteissa on kuittausmekanismi joka kertoo laitteelle että siihen on vaihdettu uusi värikasetti. Tarvikekaseteissa tälläistä ei välttämättä ole jolloin ilmoitus värijauheen loppumisesta ei poistu laitteen näytöstä.

• Irrota suojus.

Pull off the protective cover

Aseta värikasetti rumpuyksikköön heti, kun olet irrottanut suojuksen. ÄLÄ koske kuvissa tummennettuihin osiin. Muutoin tulostuslaatu voi heikentyä.

DO NOT touch the shaded part (Toner)

• Aseta uusi värikasetti tukevasti rumpuyksikköön siten, että kuulet sen lukittuvan paikoilleen. Jos asetat sen paikalleen oikein, vihreä lukitusvipu nousee automaattisesti.

Put the toner cartridge into the drum

Varmista, että asetat värikasetin paikalleen oikein tai se saattaa irrota rumpuyksiköstä.

• Puhdista rumpuyksikössä oleva koronalanka liu’uttamalla vihreää kielekettä kevyesti oikealta vasemmalle ja takaisin useita kertoja.

Clean the corona wire

Muista palauttaa kieleke lähtöpaikalleen () 1. Jollet tee näin, tulosteissa voi näkyä pystysuuntainen raita.

• Aseta rumpu- ja värikasettiyksikkö takaisin laitteeseen.

Put the drum unit back into the machine

• Sulje laitteen etukansi.

Kun värikasetti on vaihdettu, älä sammuta laitetta tai avaa etukantta niin kauan kun näytössä näkyy teksti Odota hetki. Odota kunnes laite palaa valmis-tilaan.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-8110DN, DCP-8250DN, MFC-8510DN, MFC-8950DW, MFC-8950DWT