MFC-7860DW

MFC-7860DW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 13/06/2022 Numero: faq00002646_007

Tulostin on tilassa Offline tai Keskeytetty.

Toimi tässä tilanteessa seuraavasti:

VAIHE A: Tarkista että Brotherissa on virta päällä eikä näytössä ole virheilmoituksia

1. Jos laitteen näytössä (tarkasti ottaen nestekidenäytössä) ei näy mitään, voi olla että laite on sammutettu tai se on virransäästötilassa. Katso voiko sen herättää virransäästötilasta.
    Jos ei voi, katso että pistorasiaan tulee sähköä ja kaikki virtakytkimet ovat päällä.

HUOMAA: Jos laitteen näyttö on koko ajan pimeänä, tästä sivusta ei ole apua. Katso ohjeita muilta UKK-sivuilta.
  2. Tarkista onko näytössä virheilmoitus, kuten Paperi juuttui tai Vaihda värikasetti ("Paper Jam" tai "Ink/Toner Empty"). Jos laitteen näytössä lukee virheilmoitus, katso ohjeista miten sen ilmoituksen tullessa pitää toimia.

VAIHE B: Tarkista että tulostin on yhteydessä tietokoneeseen

• Jos käytät USB-liitäntää, katso että USB-kaapeli on kiinni sekä tulostimessa että tietokoneessa.
    Yhdistä kaapeli suoraan tietokoneeseen ilman keskitintä.
  • Jos käytät kiinteää verkkoa, katso että kaapeli on kiinni sekä tulostimessa että reitittimessä.
    Tulosta verkkoasetukset ja tarkista IP-osoite.
  • Jos käytät langatonta verkkoa, tulosta verkkoasetukset ja tarkista IP-osoite

Jos ongelma ei poistu, jatka VAIHEESTA C.

> VAIHE C (Windows): Tarkista että Brother on asetettu oletustulostimeksi
> VAIHE C (macOS): Tarkista että käytät tulostamiseen Brotherille tarkoitettua tulostinohjainta

VAIHE C (Windows): Tarkista että Brother on asetettu oletustulostimeksi

Avaa tulostinkansio ja katso että Brotherin kuvakkeen luona on ruksi:

(Windows 8 tai uudemmat)
  1. Avaa Ohjauspaneeli. (Täältä näet miten Ohjauspaneeli avataan.)
  2. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet.

Devices and Printers
(Windows 7)

Valitse Käynnistä > Laitteet ja tulostimet.

Jos Brotherin kuvakkeen luona ei ole ruksia, klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta ja valitse sitten Aseta oletustulostimeksi.

Set as default printer

VAIHE D (Windows): Peruuta kaikki tulostustyöt ikkunasta Laitteet ja tulostimet

(Windows 7 tai uudemmat)

Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Peruuta kaikki työt (Cancel All Documents).

Cancel All Documents

Jos Peruuta kaikki työt on harmaana eikä sitä voi valita, ota Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Open As Administrator

VAIHE E (Windows): Tarkista tulostimen tila ikkunasta Laitteet ja tulostimet

Jos tulostimen tila on Offline

Offline

(Windows 7 tai uudemmat)

Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Käytä tulostinta Offline (ruksi poistuu).

Jos Käytä tulostinta Offline on harmaana eikä sitä voi valita, ota Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Jos tulostimen tila on Keskeytetty

Paused

(Windows 7 tai uudemmat)

Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Keskeytä tulostus (ruksi poistuu).

Jos Keskeytä tulostus on harmaana eikä sitä voi valita, ota Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

VAIHE F (Windows): Jos ikkunassa Laitteet ja tulostimet on useita Brotherin kuvakkeita (Esim: Brother [mallin nimi] (Kopio 1)) näkyy ikkunassa

Brotherin tulostinohjaimen kopio voi syntyä jos sinä:

• Vaihdoit Brotherin USB-kaapelin tietokoneessa toiseen porttiin.
  • Ajoit saman tulostimen asennusohjelman useampaan kertaan.

Toinen syy kopion syntyyn voi olla se että tiedonsiirto USB-liitännän läpi ei toimi häiriöttömästi. Tulostinohjaimen kopio ei välttämättä saa yhteyttä tulostimeen oikein. Koeta toisella ohjaimella ja kun löydät toimivan ohjaimen poista muut kopiot.

Driver Copy

Tarkista mikä ohjain toimii seuraavasti:

1. Virta päälle Brotheriin. Jos muita tulostimia on käytettävissä, sammuta ne joilla et aio tulostaa.
  2. Avaa tulostinkansio:
    (Windows 8 ja uudemmat)
    Avaa Ohjauspaneeli. (Täältä näet miten pääsee Ohjauspaneeliin.)
    Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet (Hardware and Sound > Devices and Printers).

(Windows 7)
    Valitse Käynnistä > Laitteet ja tulostimet.
  3. Vie hiirikohdistin tulostinkuvakkeen päälle niin kohta ilmestyy tulostimen tilaikkuna.

Ready

Jos tulostimen tila on Valmis, se tarkoittaa että tulostin toimii oikein. Käytä tätä ohjainta tulostamiseen.

(Tarvittaessa) Voit muuttaa tulostimen nimeä seuraavasti:

(Windows 7 ja uudemmat)

1. Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta.
    2. Valitse Tulostimen ominaisuudet (Printer Properties).
    3. Ikkunassa Tulostimen ominaisuudet voit antaa tulostimelle uuden nimen ja OK.
  4. IJos tulostat aina tällä tulostimella, klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta ja valitse Aseta oletustulostimeksi. Tulostimen kuvakkeeseen ilmestyy ruksi. Kun tulostat seuraavan kerran työ ohjataan automaattisesti tähän tulostimeen..

Defalt Printer

VAIHE G (Windows): Jos ongelma ei poistu...

Valitse oikea vaihtoehto käyttöympäristön mukaan:

(USB-liitännän käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla USB-liitännällä.

(Kiinteän verkon käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla kiinteässä verkossa (Windows/macOS).

(Langattoman verkon käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla langattomassa verkossa (Windows).

VAIHE C (macOS): Tarkista että käytät tulostamiseen Brotherille tarkoitettua tulostinohjainta

Seuraava ohje on käyttöjärjestelmäversiolle macOS 10.15 ja vanhemmat.
Jos sinulla on macOS 11 tai uudempi, jatka VAIHEESTA D.

1. Valitse omenavalikko > System Preferences > Print & Scan tai Printers & Scanners.
  2. Valitse Brotherin kuvake kohdasta Printers.
  3. Tarkista mitä ohjainta käytetään. Se näkyy kohdasta Kind.

AirPrint

Jos on valittu AirPrint-ohjain, lisää sinne myös CUPS-ohjain allaolevan ohjeen mukaan.

Jos listasta löytyy CUPS-ohjain, silloin CUPS-tulostinohjain on asennettu oikein.

1. Valitse omenavalikosta Quit System Preferences.
    2. > Jatka VAIHEESTA D.
    1. Valitse omenavalikko > System Preferences > Print & Scan or Printers & Scanners.
    2. Osoita kohtaa + .

Plus
  4. Valitse oletuskuvake (Default) joka on ikkunan yläreunassa.
  5. Valitse tulostimen nimi luettelosta Name.
  6. Tarkista että listasta Use on valittu ohjain "[mallin nimi] + CUPS" (missä [mallin nimi] on käyttämäsi Brotherin malli.)

CUPS

Jos luettelossa Name ei ole nimeä "[mallin nimi] + CUPS", silloin CUPS-ohjainta ei ole asennettu.
    Lataa ja asenna uusin Täydellinen ohjelmistopaketti. Asennusohjeet ovat lataussivulla.
    > Täältä pääset sivulle Ladattavat tiedostot josta saat uusimman Täydellisen ohjelmistopaketin.

Jos sinun mallillesi ei ole saatavana Täydellistä ohjelmistopakettia, valitse CUPS Printer Driver or Printer Driver.

7. Valitse Add.

Add

8. Tulostin löytyy nyt ikkunasta Printers.
  9. Valitse omenavalikosta Quit System Preferences.

VAIHE D(macOS): Jos ongelma ei poistu....

Valitse oikea vaihtoehto käyttöympäristön mukaan:

(USB-liitännän käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla USB-liitännällä.

(Kiinteän verkon käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla kiinteässä verkossa (Windows/macOS).

(Langattoman verkon käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla langattomassa verkossa (Mac).

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9020CDW, DCP-J4110DW, DCP-J715W, DCP-J925DW, DCP-L2560DW, DCP-L3550CDW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-3170CDW, HL-4070CDW, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5280DW, HL-5470DW, HL-6180DW, HL-6180DWT, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2365DW, HL-L2375DW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L5200DW(T), HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), HL-S7000DN, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-820CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J1300DW, MFC-J4410DW, MFC-J4510DW, MFC-J4620DW, MFC-J4625DW, MFC-J4710DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5625DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5910DW, MFC-J5920DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J615W, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J6925DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J985DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3750CDW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)