HL-L8350CDW

HL-L8350CDW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 12/01/2016 Numero: faq00010178_008

Brotherin ohjaimien asennus tietokoneeseen keskeytyi koska laitetta ei löytynyt verkosta.

Brother Printing Device Installation

Jos asennettaessa tulee ilmoitus että laitetta ei löytynyt verkosta, tarkista seuraavat seikat.

HUOM: Kuvat esittävät tietyn saman sarjan mallin ikkunoita joka voi olla erinäköinen kuin sinun Brotherisi.

1. Tarkista verkkoon liitetyt laitteet
  2. Tarkista palomuuriasetukset

1. Tarkista verkkoon liitetyt laitteet

Tarkista että kaikki laitteet, jotka on liitetty siihen verkkoon jossa tietokone ja Brother ovat, toimivat oikein.

• Sammuta Brother ja käynnistä se uudestaan.

Brotherin verkkokortti voi olla lukkotilassa. Kytke virta pois päältä ja käynnistä Brother uudestaan jolloin verkkokortti käynnistyy myös.

• Tarkista Brotherin liitäntä.
    Brotherin useimmissa malleissa on sekä langaton että kiinteä verkkoliitäntä. Laite ei valitse käytettävää liitäntää automaattisesti vaan käyttäjän on se tehtävä. Jos käytät langatonta verkkoa, katso että Brotherissa on valittu langaton verkko, ja päinvastoin. Katso että Brother ilmoittaa olevansa yhteydessä verkkoon.
    > Täältä näet miten Brotherissa valitaan verkkoliitäntä (langaton tai kiinteä verkkoliitäntä).

• Tarkista onko verkkoyhteys tietokoneeseen toiminnassa.

Tarkista onko tietokone yhteydessä verkkoon, esim. katso toimiiko internet-yhteys tässä tietokoneessa ja toimiiko sähköposti.

• Tarkista verkkolaitteet ja verkkokaapelit (koskee kiinteää verkkoyhteyttä).

Verkkokaapeli voi olla irti tai jokin verkon laite ei toimi oikein. Tarkista että reitittimessä, keskittimessä tai kytkimessä oleva virtamerkkivalo palaa ja että Brotheriin menevän kaapelin kohdalla oleva merkkivalo palaa tai vilkkuu.

• Eräissä malleissa verkkokaapelin liittimessä on myös merkkivalo joka palaa tai vilkkuu jos yhteys toimii.
    • Jos verkkolaitteen Link-valo ei pala, laitteessa tai kaapelissa voi olla vikaa. Kokeile toisella kaapelilla tai toista verkkolaitteen porttia.
  • Sammuta verkkolaite ja kytke se taas päälle.

Reititin tai verkkolaite voi hukata yhteyden tulostimeen jos verkkokaapeleita kytketään tai IP-osoitetta muutetaan monta kertaa peräkkäin. Silloin yhteys ei toimi vaikka kaikki asetukset ovat oikein. Kytke virta pois päältä ja käynnistä laite uudestaan jolloin asetukset palaavat oletusarvoihinsa.

• Tarkista liityntäpisteen tietoturva-asetukset (koskee langatonta verkkoyhteyttä).

Langattomissa verkoissa käytetään tietoturva-asetuksia jotka voivat estää yhteyden Brotheriin mutta sallia yhteyden esim. internettiin.

• Tarkista että tietokone ja Brother on liitetty langattomaan verkkoon jonka verkkonimi (SSID) on sama kuin reitittimen tai liityntäpisteen.
    • Privacy separator (Tietosuojaerotin) estää samassa langattomassa verkossa laitteiden väliset yhteydet mutta sallii yhteydet verkon ulkopuolelle. Ota Privacy Separator pois päältä.
    • Jos reitittimessä tai liityntäpisteessä on MAC filter käytössä, ota se pois päältä tai katso että se ei estä liikennettä Brotherin MAC-osoitteeseen.

> Täältä näet lisäohjeita langattoman verkon reitittimen asetusten tekemisestä muilta UKK-sivuilta.

• Tarkista kotireitittimen (broadband router) asetukset (vain jos samassa verkossa on useampia reitittimiä).

Jos kotiin on rakennettu kuvan mukainen verkko se saattaa aiheuttaa reititysongelmia jos verkossa on useampia kuin yksi reititin ja niissä on useampia portteja käytössä. Silloin täytyy muuttaa reitittimien asetuksia siten että ne osaavat reitittää verkkoliikenteen useamman reitittimen kautta.
    Broadband Router

Jos haluat muuttaa reitittimen siltausasetuksia (ne vaikuttavat mm. DHCP-toimintoon), katso neuvoa reitittimen käyttöohjeesta tai ota yhteyttä reitittimen valmistajaan ja kerro että sinulla on seuraavanlaisia verkko-ongelmia:

• Brotheria ei löydy verkosta kun tietokone etsii sitä.
    • Tietokoneesta saa yhteyden internettiin.
    • Brother saa yhteyden reitittimeen.

2. Tarkista palomuuriasetukset

Windows-käyttäjät
Macintosh-käyttäjät

Windows-käyttäjät

Jos Windowsin® palomuuri on käytössä, se voi estää tulostamisen tai tulostinohjaimen asentamisen vaatiman verkkoyhteyden. Muuta palomuurin asetuksia tai ota palomuuri tilapäisesti pois käytöstä.
> Täältä näet miten palomuurin saa pois päältä ja päälle (Windows)

Ennen kuin otat palomuurin pois päältä, katso että toimenpide ei ole esim. työpaikkasi tietoturvakäytäntöjen vastainen tai että se ei aiheuta tietoturvauhkaa internetistä käsin. Tähän tarvitaan yleensä järjestelmänvalvojan oikeudet. Brother ei ota vastuuta mahdollisista palomuuriin liittyvistä ongelmista. Ei ole suositeltavaa pitää palomuuria päällä yhtä aikaa sekä tietokoneessa että reitittimessä. Valitse uudet asetukset huolellisesti.

Kun asetukset on tarkistettu, katso löytääkö asennusohjelma nyt Brotherin verkosta.

Jos tulostimeen asetettiin IP-osoite manuaalisesti, valitse seuraavassa ikkunassa verkkoyhteyden kohdalla Custom Install ja aseta tulostimen IP-osoite kohtaan Specify your machine by address (Advanced Users) seuraavassa ikkunassa jonka otsikko on Network Search Type.

Connection Type

Network Search Type

Macintosh-käyttäjät

Jos sinulla on erikseen hankittu palomuuriohjelma:
(Esim. Norton Internet Security™ tai McAfee®.)
Jos palomuuri on käytössä, se voi estää tulostamisen tai tulostinohjaimen asentamisen vaatiman verkkoyhteyden. Muuta palomuurin asetuksia tai ota palomuuri tilapäisesti pois käytöstä.
Palomuurin asetusten muuttaminen on neuvottu palomuurin käyttöohjeessa, tai ota yhteyttä ohjelman myyjään.

Ennen kuin otat palomuurin pois päältä, katso että toimenpide ei ole esim. työpaikkasi tietoturvakäytäntöjen vastainen tai että se ei aiheuta tietoturvauhkaa internetistä käsin. Palomuurin asetukset on yleensä salasanasuojattu. Brother ei ota vastuuta mahdollisista palomuuriin liittyvistä ongelmista. Ei ole suositeltavaa pitää palomuuria päällä yhtä aikaa sekä tietokoneessa että reitittimessä. Valitse uudet asetukset huolellisesti.

Kun asetukset on tarkistettu, katso löytääkö asennusohjelma nyt Brotherin verkosta.

Aiheeseen liittyvät mallit

ADS-2600We, DCP-1610W, DCP-1612W, DCP-J4120DW, DCP-L2520DW, DCP-L2560DW, DCP-L8450CDW, HL-1210W, HL-1212W, HL-L2340DW, HL-L2365DW, HL-L8350CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), MFC-J4620DW, MFC-J4625DW, MFC-J5320DW, MFC-J5620DW, MFC-J5625DW, MFC-J5720DW, MFC-J5920DW, MFC-L2700DW, MFC-L2720DW, MFC-L2740DW, MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW(T)