HL-J6000DW

HL-J6000DW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 03/08/2020 Numero: faq00100489_001

Tulostus Brotherilla ei toimi kiinteän verkon kautta (Windows/macOS)

Jos tulostus Brotherilla ei toimi kiinteän verkon kautta toimi seuraavasti.

Jos tulostustyö jäi kesken, tarkista tulostusjono. Jos siellä on vielä tulostustöitä, poista työt.

> Katso täältä miten työt poistetaan.

Toimi seuraavasti jotta tulostus saadaan taas toimimaan.

VAIHE A: Tarkista että Brother on päällä ja näytössä ei ole virheilmoituksia

1. Jos näyttö on pimeänä, paina mitä tahansa näppäintä niin laite poistuu virransäästötilasta. Sitten tarkista että sähköjohto on paikallaan ja pistorasiaan tulee virtaa ja mahdolliset virtakytkimet ovat ON-asennossa. Jos sähkönsyöttö on kunnossa mutta laite ei reagoi virtakytkinnappiin, ota yhteyttä Brotherin myyjään tai huoltoon.

HUOM: Jos sähkönsyöttö on kunnossa mutta laite ei reagoi virtakytkinnappiin, siirry vianhakusivustolle.

2. Katso näkyykö näytössä virheilmoitus. Tulostukseen liittyvät virheet kuten "Paperi juuttui" tai "Vaihda värikasetti" estävät tulostuksen. Hoida ensin virheet pois ja yritä tulostaa sitten. Toimintaohjeet eri virheilmoitusten tullessa löydät käyttöoppaasta.

VAIHE B: Tarkista että Brother on yhteydessä verkon kautta tietokoneeseen

1. Kytke virta pois Brotherista. Odota muutama sekunti ja käynnistä laite uudelleen.
    Odota 3 minuuttia että Brother ehtii liittyä verkkoon.
    Jos tulostus ei toimi, jatka vaiheesta 2.

2. Tarkista yhteys seuraavasti:
    • Tarkista että verkkokaapeli on kunnolla kiinni Brotherissa. Jos verkkojohto on kytketty ylijännitesuojaan tai kytkimeen, irroita johto ja kytke se suoraan ohittaen mainitun laitteen.

• Tarkista että Brother ja tietokoneesi ovat kiinni vertaisverkossa (Peer-to-Peer). Tulostinjakoa tai tiedostojakoa varten verkossa ei ole keskitettyä palvelinta.
      Network

• Tarkista että reitittimen tai kytkimen Link-merkkivalo palaa.

Jos muutat verkkoasetuksia, käynnistä tietokone uudelleen ja koeta toimiiko tulostus nyt.
Jos tulostus toimii, ongelma on ratkaistu.

Jos tulostus ei toimi, jatka vaiheesta C.

> VAIHE C (Windows®): Käytä Verkkoyhteyden korjaustyökalua
> VAIHE C (Mac): Tarkista IP-osoite

VAIHE C (Windows®): Käytä Verkkoyhteyden korjaustyökalua

Verkkoyhteyden korjaustyökalu on apuohjelma, joka korjaa itse tietyt verkkoyhteyteen liittyvät ongelmat. Ohjelma tarkistaa Brotherin IP-osoitteen itse verkon kautta ja päivittää sen tulostinohjaimeen.

Verkkoyhteyden korjaustyökalun käyttöohjeet löydät lataussivulta.
> Tästä pääset lataussivullemme josta voit ladata verkkoyhteyden korjaustyökalun.

Yritä tulostaa käyttäen ohjelman toimintoa Print Test Page.  Jos tulostus toimii, ongelma on ratkaistu.

Jos Verkkoyhteyden korjaustyökalu ei toiminut, jatka vaiheesta D (Windows®).

VAIHE D (Windows®): Asenna Brotherin ohjain uudestaan

1. Poista Brotherin ohjain. (Täältä näet miten ohjain poistetaan.)

2. Aja Brotherin asennusohjelma uudestaan. Lataa Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti ja suorita se. Asennusohjeet ovat lataussivulla.
    > Tästä pääset lataussivullemme, josta voit ladata Täydellisen ohjain & ohjelmistopaketin.

Jos palomuuri antaa ilmoituksia yhteyden estämisestä, muuta tilapäisesti ohjelman asetuksia yhteyden korjaamiseksi. Valitse kohta Muuta palomuurin porttiasetuksia siten, että verkkoyhteys on mahdollinen (Change the Firewall port settings to enable network connection and continue with the installation (Recommended)). Paina tarvittaessa Seuraava niin ohjelma jatkaa.

(Tietoturvaohjelmien käyttäjille)
    Tietoturvaohjelma voi tiedottaa mahdollisesta uhasta asennuksen aikana. Kuittaa varoitus pois niin asennus jatkuu.
    Jos et kuittaa varoitusta, palomuuri voi estää yhteyden.
    Kaikki tietoturvaohjelmat eivät tiedota mahdollisesta uhasta ennen kuin palomuuri estää yhteyden. Siinä tapauksessa katso ohjelman käyttöohjeesta tai ota yhteyttä ohjelman myyjään.

Jos palomuuri antaa ilmoituksia yhteyden estämisestä, lisää seuraavat portit palomuurin asetuksiin sisään- ja ulosmenevää liikennettä (Internal/External) varten:

• Lisää UDP-portti 54925 verkkoskannausta varten.
    • Lisää UDP-portit 137 ja 161 verkkoskannausta ja -tulostusta varten.

VAIHE C (macOS) : Tarkista IP-osoite

Varmista, että sekä tietokoneen että Brother-laitteen IP-osoite ovat samat ja että ne ovat samassa verkkosegmentissä:

I: Tarkista tietokoneen IP-osoite
  1. Osoita Omenavalikkoa (Apple Menu) ja valitse System Preferences....

SystemPreferences

2. Osoita Verkko (Network).

Network

3. Osoita Lisäasetukset (Advanced).

Advanced

4. Osoita TCP/IP ja tarkista IPv4 Address ja aliverkon peite (Subnet Mask).

TCP/IP

Katso että aliverkon peite on "255.255.255.0".
    Jos aliverkon peite on jokin muu, kysy neuvoa verkkovalvojaltasi. (Tämän UKK-sivun neuvot eivät sovi tähän verkkoympäristöön.)
    Jos aliverkon peite on 255.255.255.0, jatka seuraavasta.

II: Tarkista Brotherin IP-osoite

Jos Brotherissa on verkkoliitäntä ollut vakiona, tarkista Brotherin IP-osoite tulostamalla verkkoasetusraportti tai katso Brotherin ohjauspaneelin näytöstä. Se miten verkkoasetusraportti tulostetaan tai ohjauspaneelia käytetään selviää mallin Online-käyttöoppaasta tai Ohjelmiston käyttöoppaasta tai Verkkokäyttäjän oppaasta.

> Voit ladata mallin Online-käyttöoppaan tai Ohjelmiston käyttöoppaan tai Verkkokäyttäjän oppaan sivultamme osiosta Käyttöoppaat.

III: Miten varmistan, että sekä tietokoneen että Brother-laitteen IP-osoite ovat oikein ja että ne ovat samassa verkossa.

III-1: Tarkista että sekä tietokoneen että Brother-laitteen IP-osoite täyttävät kaikki seuraavat kohdat a .. c .

1. Tarkista että osoitteet ovat samat, vain viimeiset numerot eroavat. Esim:
    Tietokoneen IP-osoite: 192.168.1.2
    Brotherin IP-osoite: 192.168.1.199
  2. Osoitteiden loppuosan tulee olla erilainen kaikissa verkon eri laitteissa ja sen tulee olla välillä 2-254.
  3. IP-osoitteiden tulee olla erilaisia kaikissa verkon eri laitteissa.

III-2: Tarkista taulukko.

Jos molemmat IP-osoitteet ovat yllämainittujen ehtojen mukaisia, katso Kohta A.
Jos jokin IP-osoitteista ei ole yllämainittujen ehtojen mukainen, katso Kohta B.

Asetusten Boot Method ja IP Config arvot löydät raportista Käyttäjän asetukset tai Verkkoasetusraportti.

Kohta A: IP-osoitteet oikein Kohta B: IP-osoitteet väärin
Boot Method tai IP Config : Auto Boot Method tai IP Config: Static Boot Method tai IP Config : Auto Boot Method tai IP Config : Static
Aseta Brotherin verkkoasetukset tehdasasetuksiin. Aseta Brotherin verkkoasetukset tehdasasetuksiin ja korjaa IP-osoite käsin. Aseta Brotherin verkkoasetukset tehdasasetuksiin.
Jos IP-osoite ei muutu oikeaksi, korjaa IP-osoite käsin. (Silloin asetus Boot Method tai IP Config muuttuu arvoon "Static".)
Korjaa IP-osoite käsin.

VAIHE D (macOS): Tarkista että verkon reititin tukee Bonjour-protokollaa.

Tukeeko reitittimesi Bonjour-protokollaa?
Voi olla että Bonjour on estetty reitittimen asetuksissa. Tarkista laitteen käyttöohjeesta tai katso reitittimen asetuksista.
Jos et tiedä tukeeko reititin Bonjouria tai miten sen saa päälle ota yhteyttä laitteen myyjään.

VAIHE E (macOS): Käynnistä reititin tai keskitin uudestaan.

Käynnistä reititin tai keskitin uudestaan.
Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta F.

VAIHE F (macOS): Asenna Brotherin ohjain uudestaan.

1. Poista Brotherin ohjain. (Täältä näet miten ohjain poistetaan.)

2. Aja Brotherin asennusohjelma uudestaan. Lataa Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti ja suorita se. Asennusohjeet ovat lataussivulla.
    > Tästä pääset lataussivullemme, josta saat Täydellisen ohjain & ohjelmistopaketin.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-L2550DN, DCP-L3550CDW, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2370DN, HL-L2375DW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, MFC-J1300DW, MFC-J5330DW, MFC-J5730DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-L2710DW, MFC-L2730DW, MFC-L2750DW, MFC-L3750CDW