HL-4040CN

HL-4040CN

Väärä tuote?

Päivämäärä: 13/06/2022 Numero: faq00002646_008

Tulostin on tilassa Offline tai Keskeytetty.

Ratkaise ongelma seuraavasti:

VAIHE A:  Tarkista että Brotherissa on virta päällä eikä näytössä ole virheilmoituksia

1. Jos laitteen LCD-näytössä (tarkasti ottaen nestekidenäytössä) ei näy mitään, voi olla että laite on sammutettu tai se on virransäästötilassa. Katso voiko sen herättää virransäästötilasta.
    Jos se ei toimi, varmista, että se on kytketty toimivaan pistorasiaan ja että kaikki virtakytkimet ON KYTKETTY PÄÄLLE.

HUOM: Jos laitteeseen ei tule virta päälle, tämän sivun ohjeet eivät auta. Katso ohjeita muilta UKK-sivuilta.

2. Tarkista LCD-näytöstä mahdolliset virheilmoitukset. Esimerkkejä ovat Paperitukos tai Muste/väriaine lopussa. Jos LCD-näytössä näkyy virheilmoitus, korjaa mainittu ongelma vianmäärityksen ohjeiden avulla.

VAIHE B: Varmista, että tulostin on liitetty tietokoneeseen

• Jos käytät USB-kaapelia, varmista, että kaapeli on liitetty sekä tulostimeen että tietokoneeseen.
    Yritä kytkeä se suoraan tietokoneeseen keskittimen sijaan.
  • Jos käytät Ethernet-kaapelia, varmista, että kaapeli on liitetty sekä tulostimeen että reitittimeen/tukiasemaan.
    Tarkista IP-osoite tulostamalla verkkoasetukset.
  • Jos käytät langatonta yhteyttä, tarkista IP-osoite tulostamalla verkon asetukset.

Jos ongelma jatkuu, siirry VAIHEESEEN C.

> VAIHE C (Windows): Varmista, että Brother-laite on määritetty oletustulostimeksi
> VAIHE C (macOS): Varmista, että käytät oikeaa tulostinohjainta Brother-laitetta varten

VAIHE C (Windows): Varmista, että Brother-laite on määritetty oletustulostimeksi

Avaa tulostinkansio ja varmista, että Brother-laitteen kuvakkeessa on valintamerkki:

(Windows 8 tai uudempi)
  1. Avaa Ohjauspaneeli. (katso täältä miten Ohjauspaneeli avataan).
  2. Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet.

Laitteet ja tulostimet
(Windows 7)

Valitse Käynnistä > laitteet ja tulostimet.

Jos Brotherin kuvakkeessa ei ole valintamerkkiä, napsauta Brother-laitteen kuvaketta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Aseta oletustulostimeksi.

Aseta oletustulostimeksi

VAIHE D (Windows): Poista kaikki tulostustyöt Laitteet ja tulostimet -ikkunasta

(Windows 7 tai uudempi)

Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Peruuta kaikki työt.

Peruuta kaikki asiakirjat

Jos Peruuta kaikki työt on harmaana eikä sitä voi valita, ota Avaa järjestelmänvalvojana. Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Avaa järjestelmänvalvojana

VAIHE E (Windows): Tarkista tulostimen tila Laitteet ja tulostimet -ikkunassa

Jos tulostimen tila on Offline

Offline-tilassa

(Windows 7 tai uudempi)

Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Käytä tulostinta Offline (ruksi poistuu).

Jos Käytä tulostinta offline-tilassa on harmaana, valitse Avaa järjestelmänvalvojana. Kirjoita järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

Jos tulostimen tila on Keskeytetty

Tauko

(Windows 7 tai uudempi)

Klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta > Katso mitä tulostetaan > Tulostin > Keskeytä tulostus (ruksi poistuu).

Jos Pause Printing (Keskeytä tulostus) on harmaana, valitse Open as Administrator (Avaa järjestelmänvalvojana). Anna järjestelmänvalvojan salasana ja valitse Kyllä.

VAIHE F (Windows): Jos kopio Brother-laitteen kuvakkeesta (esimerkiksi: Brother [mallin nimi] (Kopio 1) näkyy Laitteet ja tulostimet-ikkunassa

Brotherin tulostinohjaimen kopio voi syntyä jos sinä:

• Vaihdoit Brotherin USB-kaapelin tietokoneessa toiseen porttiin.
  • Ajoit saman tulostimen asennusohjelman useampaan kertaan.

Tulostinohjaimen kopio ei välttämättä saa yhteyttä tulostimeen oikein. Koeta toisella ohjaimella ja kun löydät toimivan ohjaimen poista muut kopiot.

Ohjaimen kopiointi

Tarkista, mikä tulostinohjain toimii seuraavasti:

1. Kytke Brother-laitteeseen virta. Jos muita laitteita on liitetty, sammuta ne joilla et aio tulostaa.
  2. Avaa tulostinkansio:
    (Windows 8 tai uudempi)
    Avaa Ohjauspaneeli (katso täältä miten Ohjauspaneeli avataan).
    Valitse Laitteisto ja äänet > Laitteet ja tulostimet.

(Windows 7)
    Valitse [Käynnistä] > [Devices and Printers/Laitteet ja tulostimet].
  3. Vie hiirikohdistin tulostinkuvakkeen päälle niin kohta ilmestyy tulostimen tilaikkuna.

Valmis

Jos tila on Valmis, tulostinohjain toimii oikein. Käytä tätä ohjainta tulostamiseen.

(Tarvittaessa) Voit muuttaa tulostimen nimeä seuraavasti:

(Windows 7 tai uudemmat)

1. Napsauta tulostinkuvaketta hiiren kakkospainikkeella.
    2. Valitse Tulostimen ominaisuudet.
    3. Muuta tulostimen nimeä Tulostimen ominaisuudet -ikkunassa ja valitse OK.
  4. Jos tulostat aina tällä tulostimella, klikkaa oikealla hiirennäppäimellä Brotherin kuvaketta ja valitse Aseta oletustulostimeksi. Tulostimen kuvakkeeseen ilmestyy ruksi. Kun tulostat seuraavan kerran työ ohjataan automaattisesti tähän tulostimeen.

Defalt-tulostin

VAIHE G (Windows): Jos ongelma jatkuu edelleen...

Toimi seuraavasti tilanteen mukaan.

(USB-liitännän käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla USB-liitännällä.

(Kiinteän verkon käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla kiinteässä verkossa (Windows/macOS).

VAIHE C (macOS): Varmista, että käytät oikeaa tulostinohjainta Brother-laitetta varten.

Tämä vaihe on käytettävissä macOS 10.15 -käyttöjärjestelmässä ja vanhemmissa.
Jos käytät macOS 11 -käyttöjärjestelmää tai uudempaa versiota, siirry VAIHEESEEN D.

1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Tulostus ja skannaus tai Tulostimet ja skannerit.
  2. Valitse Brother-laite Tulostimet -osasta.
  3. Tarkista, mitä tulostinohjainta käytetään. Tämä löytyy kohdasta Kind.

AirPrint

Jos AirPrint -tulostinohjain on valittu, lisää CUPS -tulostinohjain Mac-tietokoneeseen alla kuvatulla tavalla.

Jos LÖYDÄT CUPS-tulostinohjaimen, CUPS-tulostinohjain on asennettu oikein.

1. Valitse Omenavalikosta Quit System Preferences (Lopeta järjestelmäasetukset).
    2. > Siirry VAIHEESEEN D.
    1. Valitse Omenavalikko > Järjestelmäasetukset > Tulostus ja skannaus tai Tulostimet ja skannerit.
    2. Osoita +-painiketta.

Ja
  4. Napsauta valintaikkunan yläreunassa olevaa kuvaketta Default.
  5. Valitse tulostimen nimi luettelosta Name.
  6. Varmista, että alasvetovalikosta Use on valittu "[mallin nimi] + CUPS".

KUPIT

Jos ohjainta [mallin nimi] + CUPS ei löydy, CUPS-tulostinohjainta ei ole asennettu.
    Lataa uusin Täydellinen ohjelmistopaketti ja asenna se. Asennusohjeet ovat lataussivulla.
    Katso täältä miten ladataan "Täydellinen ohjelmistopaketti" tukisivustostamme osiosta Ladattavat tiedostot.

Jos sinun mallillesi ei ole saatavana Täydellistä ohjelmistopakettia, valitse CUPS-tulostinohjain tai Tulostinohjain.

7. Valitse Lisää.

Lisää

8. Tulostin löytyy nyt alasvetovalikosta Use.
  9. Valitse Omenavalikosta Quit System Preferences (Lopeta järjestelmäasetukset)

VAIHE D (macOS): Jos ongelma jatkuu edelleen...

Toimi seuraavasti tilanteen mukaan.

(USB-liitännän käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla USB-liitännällä.

(Kiinteän verkon käyttäjät)
> Mitä tehdä kun en voi tulostaa Brotherilla kiinteässä verkossa (Windows/macOS).

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-540CN, DCP-560CN, DCP-7045N, DCP-7065DN, DCP-8065DN, DCP-8085DN, DCP-8110DN, DCP-8250DN, DCP-9010CN, DCP-9040CN, DCP-9042CDN, DCP-9045CDN, DCP-9055CDN, DCP-9270CDN, DCP-L2540DN, DCP-L2550DN, DCP-L5500DN, DCP-L8400CDN, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4140CN, HL-4150CDN, HL-5250DN, HL-5270DN, HL-5450DN, HL-5450DNT, HL-L2360DN, HL-L2370DN, HL-L5100DN(T), HL-L6250DN, HL-L8250CDN, MFC-295CN, MFC-440CN, MFC-465CN, MFC-5890CN, MFC-7360N, MFC-7440N, MFC-7460DN, MFC-8370DN, MFC-8460N, MFC-8510DN, MFC-8860DN, MFC-8880DN, MFC-9120CN, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-L5700DN