HL-3170CDW

HL-3170CDW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 24/03/2011 Numero: faq00002716_000

Miten muutan väriasetuksia tulostinohjaimesta

Värien toistumista voi muuttaa värikohtaisesti käyttäen Windows tulostinohjaimen asetusta Mukautettu asetus (Custom Settings) tai Mac OS X CUPS-tulostinohjaimen asetusta Tehoste (Effect).

Huomaa että toiminto on käytettävissä tavallisissa Windows - ja Mac OS X CUPS- tulostinohjaimissa, ei BR-Script-tulostinohjaimissa Windows- tai Mac OS X-ympäristöissä.

HUOM: Kuvat esittävät tietyn mallin ja käyttöjärjestelmän ikkunoita joten sinun ikkunasi voivat olla erilaisia.

VAIHE 1: Tarkista värisävy

1. Lataa täältä näytekuvat ja tulosta ne. [46 Kt / PDF]

2. Vertaa tulostettuja kuvia alla oleviin kuviin ja katso mitkä kuvat ovat eniten tulostettujen kaltaisia. Suurenna kuvaa napsauttamalla.

Tapaus A: Tuloste on punertava.
    The print is reddish. Click the image to enlarge.

Tapaus B: Tuloste on kellertävä.
    The print is yellowish. Click the image to enlarge.

Tapaus C: Tuloste on pinkki.
    The print is pinkish. Click the image to enlarge.

Tapaus D: Tuloste on vihertävä.
    The print is greenish. Click the image to enlarge.

Tapaus E: Tuloste on sinertävä.
    The print is bluish. Click the image to enlarge.

Tapaus F: Tuloste on haalean sinertävä.
    The print is lightly bluish. Click the image to enlarge.

VAIHE 2: Muuta värisäätöjä

1. Avaa ikkuna Mukautettu asetus (Custom Setting)(Windows) tai Effect (Mac OS X).

Windows -tulostinohjaimesta:

1. Avaa Tulostusmääritykset (Printing Preferences). (Täältä näet miten pääset Tulostusmäärityksiin.)

2. Valitse välilehti Perusasetukset (Basic) ja sieltä Asetukset (Settings...).
      Printing Preferences dialog box

3. Valitse Asetukset (Settings...).
      Settings

4. Avautuu ikkuna Mukautettu asetus (Custom Setting).
      Custom Settings dialog box

Mac OS X CUPS-tulostinohjaimesta:

1. Avaa ikkuna Print. (Täältä näet miten pääset valikkoon Print.)

2. Valitse alasvetovalikosta Tulostusasetukset (Print Settings). Osoita välilehteä Lisäasetukset (Advanced) ja valitse vaihtoehto Settings....
      Print dialog

3. Avautuu ikkuna Tehoste (Effect).
      Effect dialog

2. Muuta asetuksia seuraavan taulukon ja kohdan 1 testisivun mukaan ja osoita OK.

HUOM:
    Tulostin ei pysty toistamaan kaikkia näytöllä näkyviä värejä. Tietokonenäytöt pystyvät esittämään miljoonia värisävyjä RGB (Red, Green, Blue)-muodossa. Värilasertulostin käyttää 4-väritulostusmenetelmää (CMYK; Cyan, Magenta, Yellow, Black). Tulostin luo näistä 4 väristä niin monta väriä kuin mahdollista mutta kaikkia näytön värejä menetelmä ei pysty toistamaan.

Lisäksi on huomattava että tietokoneen näytön kuva synnytetään valolla, tulosteessa näkyvä kuva on heijastunutta valoa. Tästä syystä värien 100% vastaavuus ei ole mahdollinen. Valojen erilainen luonne ja silmiemme erilainen reagointi valoihin vaikeuttaa värien vastaavuuden löytämistä. Myös LCD-näyttöjen ja kuvaputkinäyttöjen välillä on kirkkauteen ja kontrastiin liittyviä eroja.

Tulostuspaperin kirkkaus ja sileys vaikuttavat tulosteen värien ulkoasuun. Tuloste voi näyttää erinäköiseltä päivänvalossa, hehkulampun valossa ja loisteputkien valossa.

Vaiheessa 1 tulostetut kuvat ovat ...

RGB-vertailuarvo

punainen

vihreä

sininen

punertavia (Tapaus A)

-8

4

4

kellertäviä (Tapaus B)

-4

-4

8

pinkkejä (Tapaus C)

-4

8

-4

vihertäviä (Tapaus D)

4

-8

4

sinertäviä (Tapaus E)

4

4

-8

haalean sinertäviä (Tapaus F)

8

-4

-4

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-9010CN, DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-9055CDN, DCP-9270CDN, DCP-L3517CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L8400CDN, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-3040CN, HL-3070CW, HL-3140CW, HL-3170CDW, HL-4140CN, HL-4150CDN, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L8250CDN, HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), MFC-9120CN, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9460CDN, MFC-9970CDW, MFC-L3750CDW, MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)