DCP-J925DW

DCP-J925DW

Väärä tuote?

Päivämäärä: 13/01/2011 Numero: faq00002461_003

Miten tulostan vain mustaa väriä kun jokin värillisistä kaseteista on tyhjä.

Lähtökohtaisesti Brother lopettaa tulostamisen kun yksikin värikasetti on tyhjä. Näin taataan tulostusjäljen jatkuva korkea taso ja tulostuspään kestävyys. Jos tulostetaan vaikka jokin värikasetti on tyhjä, tulostuspäähän joutuu ilmaa joka vahingoittaa tulostuspäätä.

Tämä Brother-malli voi tulostaa vain mustalla kasetilla silloin kun jokin värillisistä kaseteista on tyhjä. Kun jokin värillinen kasetti  tyhjenee, näyttöön tulee ilmoitus Vain MV tulostus Vaihda muste ("B & W Print Mode Only Replace Ink").

Toimi seuraavasti:

VAIHE 1  Varmista näytön viesti

• Jos näytössä lukee Vain MV tulostus, siirry vaiheeseen 2.

• Jos yrität tulostaa tietokoneesta kun värikasetti on tyhjä, tulee ilmoitus Ei voi tulostaa ("Cannot Print"). Tulosta mustavalkoisena painamalla Stop/Exit ja peruuta tulostustyö tietokoneesta. Tulostustyö on peruutettava myös tietokoneesta. Tietyissä tilanteissa sinun on vaihdettava kaikki tyhjät kasetit.

• Jos näyttöön jää ilmoitus Ei voi tulostaa, vaihda tyhjät värikasetit.

• Jos näyttöön tulee jokin toinen virheilmoitus, katso UKK-sivuilta ohjeita mitä po. ilmoituksen tullessa tehdään.

Mustavalkotulostus ei ole mahdollista seuraavissa tilanteissa joiden sattuessa sinun täytyy vaihtaa kaikki tyhjät kasetit:

1. Mustavalkotulostus on mahdollista noin neljän viikon ajan. Tämä riippuu siitä paljonko mustetta mustassa kasetissa oli mustavalkotulostukseen siirryttäessä.

2. Jos irroitat sähköjohdon, laite voi unohtaa olevansa mustavalkotulostustilassa. Mustavalkotulostus on mahdollista vasta kun vaihdat kaikki tyhjät kasetit.

3. Jos otat tyhjän kasetin pois koneesta ja suljet mustekasettikotelon kannen, näyttöön tulee ilmoitus Ei voi tulostaa. Mustavalkotulostus on mahdollista vasta kun vaihdat kaikki tyhjät kasetit.

Image

VAIHE 2  Mustavalkotulostus voidaan suorittaa kolmessa eri tapauksessa

Tietokonetulostus:

Tietokoneen näyttöön tulee seuraava viesti:

Ikkunassa puhutaan tyhjästä syaanikasetista, ilmoitus voi tietysti koskea myös magentaa tai keltaista kasettia.

Tulostinohjaimesta täytyy valita mustavalkotulostus, eri tavalla Windows ja Macintosh-järjestelmissä:

Windows-käyttäjät:

1. Windows 2000-käyttäjät:
    Napsauta Start -> Settings -> Printers (and Faxes).

Windows XP-käyttäjät:
    Napsauta Start -> Tulostimet ja faksit (Printers (and Faxes)).
     TAI
    Napsauta Start ->Ohjauspaneeli (Control Panel) -> Tulostimet ja faksit (Printers (and Faxes) tai Printers and Other Hardware).

Windows Vista-käyttäjät:
    Napsauta Start -> Ohjauspaneeli (Control Panel) -> Laitteisto ja äänet (Hardware and Sound) -> Tulostimet (Printers (and Faxes)).

Windows 7-käyttäjät:
    Napsauta Start -> Laitteet ja tulostimet (Devices and Printers).

2. Napsauta Brotherin nimeä oikealla hiirennäppäimellä.

3. Napsauta Ominaisuudet (Properties tai Printer properties).

4. Napsauta Tulostusmääritykset (Printing Preferences).

5. Valitse välilehti Lisäasetukset (Advanced).

6. Valitse Harmaasävy (Grayscale).

7. Napsauta Käytä ja OK (Apply -> OK).

8. Ikkunassa Tulostimet ja faksit napsauta Brotherin nimeä oikealla hiirennäppäimellä, valitse Avaa ja Peruuta kaikki tiedostot ja Kyllä (Cancel all documents ja Yes).

9. Paina Brotherin nappia Stop/Exit niin tulostustyö peruutetaan.

10. Nyt voit käyttää mustavalkotulostusta.

Macintosh-käyttäjät:

1. Osoita File -> Print.

Mac OS X 10.4.11-käyttäjät:

image

Mac OS X 10.5.x - - 10.6.x käyttäjät:
    Tulostusasetuksiin pääset osoittamalla kohdassa Printer laatikon oikealla puolella olevaa alasvetonuolta.

image
    image

2. Valitse ikkunan alareunasta asetusryhmä Print Settings.

image

3. Valitse alasvetovalikosta Color/Grayscale oikea valinta.

image

4. Valitse Grayscale.

5. Osoita Print niin tulostustyö käynnistyy.

Kun kaikki tyhjät kasetit on vaihdettu, sinun täytyy taas mennä tulostinohjaimen asetuksiin ja kääntää väritulostus päälle.

Ilmoitus Ei voi tulostaa voi tulla myös seuraavassa tapauksessa.

Jos yrität tulostaa tietokoneesta muuttamatta tulostinohjaimen väri/harmaasävy-asetuksia, tulee ilmoitus Ei voi tulostaa. Voit tulostaa mustavalkoisena kun ensin peruutat tulostustyön tietokoneesta, painat Brotherin Stop/Exit-nappia niin että tulostus peruuntuu tulostimesta ja sitten muuta tulostinohjaimen väri/harmaasävy-asetusta.

Kopiointi:

1. Kun värillinen värikasetti on tyhjä, värikopiointi ei toimi. Jos painat Brotherin Color(Colour) Start-nappia, kuuluu äänimerkki. Paina Black (Mono) Start-nappia.

2. Voit käyttää tulostamiseen vain tavallista tai mustesuihkupaperia. Muille tulostusmateriaaleille ei voi kopioida.

Faksaus (vain MFC-mallit):

1. Jos yrität lähettää värifaksin, laite pyytää lähettämään sen mustavalkoisena.

2. Voit käyttää tulostamiseen vain tavallista tai mustesuihkupaperia. Muille tulostusmateriaaleille ei voi tulostaa faksia. Vastaanotettu faksi talletetaan vain muistiin.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-J525W, DCP-J725DW, DCP-J925DW, MFC-J430W, MFC-J5910DW, MFC-J625DW, MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW