ADS-1200

ADS-1200

Väärä tuote?

Päivämäärä: 13/03/2023 Numero: faq00100463_501

Skannaaminen ja muut ongelmat

Skannausongelmat

Ongelmat Syy Ehdotetut toimenpiteet

Skannauksen alussa esiintyy TWAIN- tai WIA-virheitä. (Windows®)

TWAIN- tai WIA-ohjainta ei ole valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi.

Varmista, että Brotherin TWAIN- tai WIA-ohjain on valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi. Kun käytössä on esimerkiksi Nuance PaperPort 14SE, valitse Scan Settings (Skannausasetukset) > Select (Valitse). Valitse Brother TWAIN/WIA -ohjain.

TWAIN-virheet tulevat näyttöön, kun skannaus aloitetaan. (Mac)

TWAIN-ohjainta ei ole valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi.

Varmista, että Brotherin TWAIN-ohjain on valittu skannaussovelluksen ensisijaiseksi lähteeksi.

Voit skannata asiakirjoja myös ICA-tulostinohjaimen avulla.

Skannatussa kuvassa näkyy pystyviivoja.

Lasisuikaleiden päälle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista laitteen sisällä olevat lasisuikaleet.

Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

Skannattu kuva puuttuu.

Asiakirjan ohjaimia ei ole säädetty asiakirjan leveyden mukaan.

Säädä paperinohjaimet varovasti asiakirjan leveydelle. Jos skannauskooksi on valittu automaattinen ja jos skannattavassa asiakirjassa on useita sivukokoja, aseta kapeat sivut suoraan ja mahdollisimman keskelle laitetta. Jos asiakirja ei syöty suoraan, käytä jatkuvan skannauksen asetusta.

Asetukset eivät ole sopivat asiakirjalle. Syötetyn asiakirjan koko saattoi esimerkiksi olla Letter/A4, mutta asiakirjan kooksi oli valittu Executive/A5 Letter.

Varmista, että asiakirjan kokoasetukset vastaavat asiakirjaa.

Määritä marginaaliasetukset ja säädä skannauskohtaa.

-

Määritä marginaaliasetukset ja säädä skannauskohtaa.

Skannattu kuva on vinossa.

(ADS-1700W)

Jos käytät esimääritettyä asiakirjan kokoa, asiakirjan vinoutumaa ei voi korjata automaattisesti.

Valitse Auto Asiakirjan kokolle.

Skannattu kuva on vinossa.

Asiakirjan ohjaimia ei ole säädetty asiakirjan leveyden mukaan.

Säädä paperinohjaimet varovasti asiakirjan leveydelle. Jos skannauskooksi on valittu automaattinen ja jos skannattavassa asiakirjassa on useita sivukokoja, aseta kapeat sivut suoraan ja mahdollisimman keskelle laitetta. Jos asiakirja ei syöty suoraan, käytä jatkuvan skannauksen asetusta.

Pitkä paperi -asetus on valittuna.

Valitse asetus, joka on muu kuin Pitkä paperi.

• Muovikorttia ei ole asetettu suoraan.
  • Muovikorttia ei ole asetettu ohjeiden mukaisesti.

Aseta muovikortti suoraan ohjeiden mukaisesti.

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Kohokuvioitu kortti asetettiin korttipaikkaan kohokuvioitu puoli alaspäin.

Aseta kohokuvioitu kortti korttipaikkaan kohokuvio ylöspäin.

Skannaaminen on liian hidasta.

Tarkkuus ei sovi asiakirjalle.

Vähennä skannerin tarkkuutta.

Olet skannaamassa väylävirtatilassa. (ADS-1200)

Yhdistä laitteesi pistorasiaan ja yritä sitten skannata.

Asiakirjaa ei voitu syöttää.

Syöttörullan tai erottelukumin pinnalle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista erottelukumi ja syöttörulla. Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

ADS:ään on asetettu samanaikaisesti liian monta asiakirjaa.

Varmista, että et ylitä ADS:n kapasiteettia.

Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävät asiakirjat

ADS:ssä on roskia.

Poista roskat tai repeytynyt paperi ADS:stä.

Tulostusmateriaali on liian ohut tai liian paksu.

Varmista, että tulostusmateriaali on sopiva laitteelle.

Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävät asiakirjat

Etäasetusohjelma on käynnissä.

Peruuta etäasetus.

Paperin poisto pysähtyi.

Poista paperit ADS:stä.

Muovikorttitila on valittu syötön valitsimessa.

Liu’uta syötön valitsin ADS-tilan puolelle.

Muovikortti on asetettu korttipaikkaan.

Poista muovikortti.

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Syöttörullan kansimuovi on taittunut tai poistettu.

Ota yhteyttä Brother-jälleenmyyjään tai Brotherin asiakaspalveluun, jos haluat vaihtaa syöttörullan kannen.

Erottelukumia ei ole asetettu oikein, tai erottelukumin kumiosa on taittunut.

Varmista, että erottelukumi on asetettu oikein.

Asiakirjan etureunat on tasattu suoraan.

Leyhyttele paperiarkkeja ja aseta sivut niin, että etureunat on tasattu pienessä kulmassa syöttösuuntaan nähden.

Asiakirja juuttuu laitteeseen.

Syöttörullan tai erottelukumin pinnalle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista erottelukumi ja syöttörulla. Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

ADS:ssä on roskia.

Poista roskat tai repeytynyt paperi ADS:stä.

Asiakirjaa ei voi käyttää laitteessa.

Varmista, että asiakirjan voi syöttää laitteeseen. Aiheeseen liittyviä tietoja: Hyväksyttävät asiakirjat

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Erottelukumia ei ole asetettu oikein, tai erottelukumin kumiosa on taittunut.

Varmista, että erottelukumi on asetettu oikein.

Antureihin on kerääntynyt paperipölyä.

Puhdista anturit.

Syöttörullan kansimuovi on taittunut tai poistettu.

Ota yhteyttä Brother-jälleenmyyjään tai Brotherin asiakaspalveluun, jos haluat vaihtaa syöttörullan kannen.

Asiakirjan etureunat on tasattu suoraan.

Leyhyttele paperiarkkeja ja aseta sivut niin, että etureunat on tasattu pienessä kulmassa syöttösuuntaan nähden.

Skannaus on heikkolaatuinen.

Syöttörullan tai erottelukumin pinnalle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista erottelukumi ja syöttörulla. Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

Laitteen sisällä olevien lasisuikaleiden päälle on kertynyt paperipölyä.

Puhdista laitteen sisällä olevat lasisuikaleet.

Aiheeseen liittyviä tietoja: Skannerin ja rullien puhdistaminen

Skannerin tarkkuus on liian alhainen.

Lisää skannerin tarkkuutta.

Skannatuissa tiedoissa näkyy tekstiä läpi.

Asetukset eivät sovellu skannattavalle asiakirjatyypille.

Valitse Poista läpi näkyminen / kuvio / Poista taustaväri -valintaruutu.

Skannattujen tietojen värit ovat tummat.

Asetukset eivät sovellu skannattavalle asiakirjatyypille.

Tee jokin seuraavista:

• Valitse Poista läpi näkyminen / kuvio / Poista taustaväri -valintaruutu ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.
  • Suurenna kirkkautta ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.
  • Suurenna kontrastia ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.
  • Vaihda skannaustyypin asetus harmaaksi tai värilliseksi ja skannaa sen jälkeen tietokoneesta.

Ohitettu sivu ei ole tyhjä.

• Asiakirja on liian vaalea.
  • Ohita tyhjä sivu -toiminto on otettu käyttöön.

Poista Ohita tyhjä sivu -toiminto käytöstä.

Voit vaihtoehtoisesti pienentää Ohita tyhjä sivu -herkkyyttä.

Pitkää asiakirjaa ei voi skannata.

Asiakirjan kooksi ei ole valittu pitkää paperia.

Valitse asiakirjan kooksi pitkä paperi. Jos et voi valita Pitkä paperi -asetusta, kun skannaat laitteen ohjauspaneelista, poista lisäksi tyhjän sivun ohittaminen käytöstä, poista kaksipuolinen skannaus käytöstä ja aseta skannaustyypin asetukseksi jokin muu kuin automaattinen. Sitten voit valita asiakirjan kooksi pitkän paperin.

Tapahtuu monisyöttö.

Asiakirjaa ei ole asetettu laitteeseen oikein.

Aseta asiakirjasi laitteeseen oikein ja yritä sitten uudelleen.

Asiakirjan etureunat on tasattu suoraan.

Leyhyttele paperiarkkeja ja aseta sivut niin, että etureunat on tasattu pienessä kulmassa syöttösuuntaan nähden.

Asiakirja oli käpristynyt.

Suorita käpristynyt asiakirja ja skannaa uudelleen.

Erottelukumia ei ole asetettu oikein, tai erottelukumin kumiosa on taittunut.

Varmista, että erottelukumi on asetettu oikein.

Syöttörullan kansimuovi on taittunut tai poistettu.

Ota yhteyttä Brother-jälleenmyyjään tai Brotherin asiakaspalveluun, jos haluat vaihtaa syöttörullan kannen.

Skannaus ei onnistu.

(ADS-1700W)

Toimintolukko on käytössä.

Voit tarkistaa Secure Function Lock -asetukset ottamalla yhteyttä järjestelmänvalvojaasi.

Aiheeseen liittyviä tietoja: Secure Function Lock 3.0

WWW-pohjaisessa hallinnan Pull Scan (Vetoskannaus)-asetus Scan from PC (Skannaa PC:stä)-valintaikkunassa on poistettu käytöstä.

Ota Pull Scan (Vetoskannaus) -asetus käyttöön.

Tietokoneeseen ei voi skannata laitteesta.

• Skannaussovellusta (esimerkiksi Brother iPrint&Scan) ei ole asennettu tietokoneeseen.
  • Asetuksia ei ole määritetty skannaussovelluksessa (esimerkiksi Brother iPrint&Scan).

• Asenna skannaussovellus (esimerkiksi Brother iPrint&Scan).
  • Määritä asetukset käyttäen skannaussovellusta (esimerkiksi Brother iPrint&Scan).

Autoskannaus ei käynnisty.

(ADS-1700W)

Autoskannaus -toiminnon (pikakuvake 21) asetukset ovat virheelliset.

Vahvista Autoskannaus -toiminnon (pikakuvake 21) asetukset.

Muovikortti on juuttunut.

Virta kytkettiin, kun muovikortti oli asetettuna laitteeseen.

Poista muovikortti. Älä jätä korttia asetetuksi laitteeseen, jotta estät kortin juuttumisen uudelleen.

Kohokuvioitu kortti asetettiin korttipaikkaan kohokuvioitu puoli alaspäin.

Aseta kohokuvioitu kortti korttipaikkaan kohokuvio ylöspäin.

• Muovikorttia ei ole asetettu suoraan.
  • Muovikorttia ei ole asetettu ohjeiden mukaisesti.

Aseta muovikortti suoraan ohjeiden mukaisesti.

Antureihin on kerääntynyt paperipölyä.

Puhdista anturit.

Aiheeseen liittyviä tietoja:Anturien puhdistaminen

Muovikorttia ei syötetty.

Asiakirja oli asetettu ADS:ään.

Poista asiakirja ADS:stä.

Aiheeseen liittyviä tietoja: Korttitukos

ADS-tila on valittu syötön valitsimessa.

Liu’uta syötön valitsin muovikorttitilan puolelle.

Kohokuvioitu kortti asetettiin korttipaikkaan kohokuvioitu puoli alaspäin.

Aseta kohokuvioitu kortti korttipaikkaan kohokuvio ylöspäin.

USB-muistitikkuun ei voi skannata väylävirtatilassa.

Skannaa USB:hen -toimintoa ei tueta käytettäessä väylävirtatilaa.

Yhdistä skannerisi pistorasiaan ja yritä sitten skannata.

Työnkulkuun ei voi skannata laitteesta.

Työnkulkuun skannaamisen asetuksia ei määritetty Brother iPrint&Scanissa (Windows® ja Mac).

Määritä asetukset käyttäen Brother iPrint&Scania (Windows® ja Mac).

Aiheeseen liittyviä tietoja: Työnkulkuun skannaamisen asetusten määrittäminen käyttämällä Brother iPrint&Scania

Ohjelmisto-ongelmat

Ongelmat Syy Ehdotetut toimenpiteet

Asetuksia ei voi tallentaa Etäasetusohjelmassa tai WWW-pohjaisessa hallinnassa.

Laite käsittelee tietoja.

Odota, että laite on saanut tiedot käsiteltyä, ja yritä sitten uudelleen.

Laitetta määritetään laitteen ohjauspaneelista.

Älä määritä laitetta ohjauspaneelista, vaan käytä sen sijaan Etäasetusohjelmaa tai WWW-pohjaista hallintaa.

Etäasetusohjelma ei käynnisty.

Laitteeseen ei ole kytketty virtaa.

Kytke virta laitteeseen ja yritä sitten uudelleen.

Laitetta ei ole kytketty tietokoneeseen.

Kytke laite tietokoneeseen ja yritä sitten uudelleen.

Ilmenee virhe.

Poista kaikki virheet, tarkista, että tila Etäasetusohjelmassa on Valmis, ja yritä sitten uudelleen.

Laite skannaa.

Odota skannauksen päättymistä ja yritä uudelleen.

Laitetta määritetään laitteen ohjauspaneelista.

Lopeta laitteen määrittäminen laitteen ohjauspaneelista.

Koska painoit laitteen -painiketta ennen Etäasetusohjelman asetusten tallentamista, laite siirtyi lepotilaan.

Avaa Etäasetusohjelma uudelleen ja tallenna asetukset.

USB-muistitikku asetetaan laitteeseen.

Irrota USB-muistitikku.

IP-osoitetta ja aliverkon peitettä ei voi syöttää.

(ADS-1700W)

”000.000.000.000.” on jo syötetty.

Poista syötetyt tiedot -painiketta painamalla ja syötä sitten oikeat tiedot.

Tietokone on havainnut USB-muistitikun.

USB-muistitikku on asetettu laitteeseen, ja tietokone on yhdistetty laitteeseen USB-kaapelin avulla.

Tietokone havaitsee USB-muistitikun, joka on asetettu laitteeseen. Irrota USB-muistitikku, jotta tietokone ei havaitse sitä.

Haluan rajoittaa asetuksen muuttamista Etäasetusohjelmasta.

(ADS-1700W)

-

Kun otat suojattujen toimintojen lukituksen tai asetuslukituksen käyttöön, kukaan käyttäjä ei voi käynnistää etäasetusohjelmaa.

Haluan estää käyttäjiä muuttamasta asetuksia Etäasetusohjelman avulla.

(ADS-1700W)

-

Kun otat Secure Function Lock -toiminnon tai asetuslukon käyttöön, käyttäjät eivät pysty käyttämään Etäasetusohjelmaa.

Muut ongelmat

Ongelmat Syy Ehdotetut toimenpiteet

Laite on lepotilassa (virransäästötilassa).

Laitetta ei käytetä, ja lepotilan asetuksessa määritetty aika on kulunut umpeen.

Tee jokin seuraavista:

• Paina -painiketta.
  • Paina -painiketta. (ADS-1700W)
  • Skannaa tietokoneen avulla.
  • Avaa etukansi.
  • Aseta asiakirja laitteeseen.
  • Kosketa näyttöä. (ADS-1700W)
  • Aseta USB-muistitikku laitteeseen tai irrota se.
  • Kytke USB-kaapeli laitteeseen tai PC:hen tai irrota se.

Laitetta ei ole kytketty päälle.

Laitteen virtajohto kytkettiin virtalähteeseen 60 sekunnin sisällä siitä, kun se irrotettiin.

Sammuta virta laitteesta, odota 60 sekuntia ja kytke virta sitten uudelleen skanneriin.

Tietokoneesi ei löydä laitetta USB-liitännän kautta.

Skannerin ohjainta ei ole asennettu.

Asenna skannerin ohjain.

Aiheeseen liittyvät mallit

ADS-1200, ADS-1700W