HL-1210W

HL-1210W

Väärä tuote?

Päivämäärä: 13/11/2023 Numero: faq00002794_030

Miten Brother asennetaan langattomaan verkkoon käyttäen CD-ROMilla toimitettua asennusohjelmaa ja USB-kaapelia

Seuraavassa selostetaan miten Brother asennetaan langattomaan verkkoon käyttäen CD-ROMilla toimitettua asennusohjelmaa ja USB-kaapelia. (Tietokone on jo liitetty langattomaan verkkoon.)

Jos sinulla ei ole USB-kaapelia, voit tehdä tarvittavat asetukset Brotheriin manuaalisesti ohjauspaneelista.

Täältä näet miten Brother asennetaan langattomaan verkkoon ilman USB-kaapelia.

Ennen langattomien asetusten määrittämistä:

Sinun on tiedettävä WLAN-tukiaseman/reitittimen langattoman verkon asetukset. Tarkista ja tallenna nykyiset langattoman verkon asetukset alla.

• Verkon nimi (SSID, Service Set ID, ESSID: Extended Service Set ID)
  • Verkkoavain (salasana, suojausavain tai salausavain jne.)

Brother tukee vain ensimmäisen WEP-avaimen käyttöä. Jos käytät reititintä, joka käyttää useampaa kuin yhtä WEP-avainta, anna ensimmäinen WEP-avain.

Täältä näet miten voit nähdä tietokoneen verkkoasetukset:

1. Katso WLAN-tukiaseman/reitittimen tarrasta.

WLAN-tukiasema/reititin
  2. Katso WLAN-tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuista ohjeista.
  3. Verkon nimen oletusarvo voi olla valmistajan nimi tai mallin nimi.

Jos et tiedä miten verkkoasetukset löytyvät, katso tarkemmat ohjeet tukisivultamme.

Määritä langattomat asetukset:

Toimi seuraavasti:
HUOMAA: Ikkunat voivat olla erinäköisiä eri käyttöjärjestelmissä ja Brother-malleissa.

1. Varmista, että sähköjohto on kiinni ja laitteessa on virta päällä.

ÄLÄ vielä yhdistä USB-kaapelia.

2. Kytke tietokoneeseen virta.
  3. Laita mukana toimitettu CD-ROM-asema CD-ROM-asemaan.

Windows-käyttäjille
    macOS 10.7-10.14-käyttäjille

Jos sinulla ei ole CD-ROM-levyä:
    (Windows)
    Siirry tämän sivuston Ladattavat tiedostot- osioon ja lataa Täydellinen ohjain- ja ohjelmistopaketti. Noudata ensin asennusohjeita lataussivulla. Kun asennusnäyttö tulee näkyviin, noudata alla olevan VAIHEEN c ohjeita Windows-käyttäjille.

(Macintosh)
    Siirry tämän sivuston Ladattavat tiedostot- osioon ja lataa Täydellinen ohjelmistopaketti. Noudata ensin asennusohjeita lataussivulla. Kun asennusnäyttö tulee näkyviin, toimi alla olevan macOS 10.7–10.14 -VAIHEEN c vaiheiden mukaisesti.

Jos et löydä Täydellistä ohjelmistopakettia, lataa Ohjattu langattoman verkon asennus (Wireless Setup Wizard). Asennusohjeet ovat lataussivulla.
    Kun tämä on asennettu, lataa ja asenna Tulostinohjain. Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Jos et löydä edes Tulostinohjainta, lataa Brother iPrint&Scan App Storesta.

Windows-käyttäjille:
    Napsauta kuvaa toistaaksesi videon ohjeet

Katso video jossa eri vaiheet esitetään.

• *Video tulee YouTubesta. (Avautuu uuteen ikkunaan.)
    • Laitteesi voi muuttaa, mitä videolla näytetään.

1. Asennusnäyttö näkyy automaattisesti. Jos kehotat, valitse malli ja kieli.
    2. CD-ROM-päävalikko tulee näkyviin. Valitse Asenna tulostinohjain.
      HUOMAA: Kun Käyttäjätilien hallinta - näyttö tulee näkyviin, napsauta Allow tai Kyllä.

CD-ROM-asennusvalikko

3. Kun käyttöoikeussopimus- ikkuna tulee näkyviin, napsauta Kyllä, jos hyväksyt käyttöoikeussopimuksen.
    4. Valitse Langaton verkkoyhteys ja napsauta Seuraava.

Yhteystyyppi

5. Valitse Brother Peer-to-Peer Network Printer ja sitten Seuraava.

Valitse yhteys

6. Jos Palomuuri/virustorjunta- näyttö tulee näkyviin, valitse Vaihda palomuurin porttiasetukset, jotta verkkoyhteys voidaan ottaa käyttöön ja jatka asennusta. (Suositeltava) ja napsauta sitten Seuraava.

Palomuuri/virustorjunta havaittu

7. Seuraavassa ikkunassa voit joutua valitsemaan Brotherin mallin.  Jos sitä ei näy, jatka VAIHEESEEN 5.

Tarkista näkyykö Brotherin malli ikkunassa.

Jos Brotherin mallia ei näy ikkunassa, valitse Wireless Setup niin voit muuttaa langattoman verkon asetuksia. Jatka VAIHEESEEN 5.

Jos Brotherin malli näkyy ikkunassa, valitse Brother listasta. Napsauta sitten Seuraava ja asenna tulostinohjain verkkoyhteyttä varten. Vaikka olisit jo tulostanut USB-yhteydellä, sinun on asennettava tulostinohjain verkkoyhteyttä varten.

__LW_PS_TAG__}

MacOS 10.7–10.14 käyttäjät:
    1. Kaksoisnapsauta työpöydän kuvaketta BROTHER.
    2. Kaksoisnapsauta ohjaimen latauskuvaketta.

Ajuri Lataa

Latausnäyttö saattaa näkyä, kun napsautat ohjaimen lataus -kuvaketta. Valitse käyttöjärjestelmä ja lataa täysi ohjelmistopaketti. Sitten kun lataus on valmis, kaksoisnapsauta ladatun tiedoston nimeä niin asennus alkaa.

3. Valitse langaton verkkoyhteys ja napsauta Seuraava.

Yhteystyyppi

4. Seuraavassa ikkunassa voit joutua valitsemaan Brotherin mallin.  Jos sitä ei näy, jatka VAIHEESEEN 5.

Tarkista näkyykö Brotherin malli ikkunassa.

Jos Brotherin mallia ei näy ikkunassa, valitse - Setup (Setup) > Wireless Device Setup Wizard niin voit muuttaa langattoman verkon asetuksia.   Jatka VAIHEESEEN 5.

Jos Brotherin malli näkyy ikkunassa, valitse Brother listasta. Napsauta sitten Seuraava ja asenna tulostinohjain verkkoyhteyttä varten. Vaikka olisit tulostanut USB-yhteydellä, sinun on asennettava tulostinohjain verkkoyhteyttä varten.

__LW_PS_TAG__}

4. Asennuksen vahvistusnäyttö voi näkyä. Jos näyttö ei näy, jatka VAIHEESEEN 5.

Jos näyttö tulee näkyviin, voit asentaa Brotherin langattomaan verkkoon käyttäen Ohjattua langattoman verkon asennusta ilman USB-kaapelia. (Tietokone on jo liitetty langattomaan verkkoon.)

Vahvista viesti näytöllä. Valitse valittu ja vahvistettu ruutu ja valitse Seuraava.

Seuraa näyttöön tulevia ohjeita ja asenna tulostinohjain verkkoyhteyttä varten. Vaikka olisit jo tulostanut USB-yhteydellä, sinun on asennettava tulostinohjain verkkoyhteyttä varten.

Asennusvahvistus

5. Valitse Kyllä, minulla on USB-kaapeli asennukseen. Ja sitten klikkaa Seuraava.

Langattoman laitteen asetukset

Jos tämä näyttö tulee näkyviin, napsauta Salli, kun suostut käyttämään koneeseen tallennettuja luottamuksellisia tietoja langattoman verkon määrittämiseen.

Napsauta ”Salli”, kun suostut käyttämään luottamuksellisia tietojasi

6. Jos tämä näyttö tulee näkyviin, vahvista, että sinulla on langattomat suojaustiedot. Valitse valittu ja vahvistettu ruutu ja valitse Seuraava.

Vahvista langattomat turvatiedot

7. Kytke USB-kaapeli tietokoneeseen ja Brotheriin.

Yhdistä laitteesi ja tietokoneesi

USB-kaapelin sisääntulokohta

8. Langattomat asetukset havaitaan automaattisesti. Yksi seuraavista näytöistä tulee näkyviin riippuen siitä, mitä tietokoneympäristöä käytetään.

Napsauta tätä, jos Asennusvahvistus-näyttö tulee näkyviin.
    Napsauta tästä, jos näkyviin tulee Available Wireless Networks-näyttö.

Jos ”Asennusvahvistus” -näyttö tulee näkyviin:

Vahvista näytetyt tiedot. Valitse Valittu ja vahvistettu ruutu ja valitse Seuraava.

Asennusvahvistus

Näet verkkosi nimen (SSID, ESSID). Valitse Kyllä ja napsauta sitten Seuraava.
    Jatka VAIHEESEEN 12.

Tunnista langattoman verkon asetukset tietokoneellasi

Jos käytettävissä olevat langattomat verkot -näyttö tulee näkyviin:

Tällä hetkellä käytettävissä olevien langattomien verkkojen luettelo näytetään. Valitse se verkon nimi (SSID, ESSID) johon yhdistetään ja valitse Seuraava.  Jatka VAIHEESEEN 10.

Jos listassa ei ole halutun verkon nimeä (SSID, ESSID), jatka vaiheesta 9.

Käytettävissä olevat langattomat verkot

Jos luettelossa on useita samoja verkkonimiä (SSID, ESSID):
    Jotkin reitittimet voivat tukea useita verkkonimiä (SSID, ESSID) yhtä aikaa. Katso WLAN-tukiaseman/reitittimen mukana toimitetuista ohjeista
    Jos näin on, valitse se verkkonimi (SSID, ESSID) jota käytettiin kun liitit tietokoneen langattomaan verkkoon.

9. Jos listassa ei ole halutun verkon nimeä (SSID, ESSID), tarkista seuraavat seikat:
    Kun olet vahvistanut, napsauta Päivitä.

• Jos WLAN-tukiasema/reititin on pois päältä, kytke se päälle.
    • Varmista myös, ettei Brotherin ja tukiaseman/reitittimen välillä ole esteitä. Jos Brother on liian kaukana reitittimestä, siirrä  Brother lähemmäs reititintä.
    • Brother tukee langattomia verkkoja IEEE 802.11bIEEE 802.11g ja IEEE 802.11n.  Varmista, tukeeko WLAN-tukiasema/reititin IEEE 802.11b:tä, IEEE 802.11g:tä tai IEEE 802.11n:ää ja onko jokin niistä käytössä.

Jos WLAN-tukiasema/reititin on piilotetussa tilassa, Brother ei voi havaita verkon nimeä (SSID, ESSID) automaattisesti. Silloin lisää verkon nimi (SSID, ESSID) manuaalisesti.

1. Valitse Lisäasetukset.

Käytettävissä olevat langattomat verkot

2. Lisää verkon nimi (SSID, ESSID) kenttään.

Langattoman verkon nimi

3. Anna verkkotiedot ja napsauta sitten Seuraava. Jatka VAIHEESEEN 12.

Authentication Method and Encryption Mode Näytä tarkat tiedot

10. Jos seuraava näyttö tulee näkyviin, seuraa tätä vaihetta.
    Jos näin ei ole, jatka VAIHEESEEN 11.

Huomio!

Ylläoleva näyttö tulee näkyviin jos valitsemasi verkon nimi (SSID, ESSID) kuuluu verkkoon jossa ei ole salasanaa. Suosittelemme, että määrität WLAN-tukiaseman/reitittimen suojausasetukset estääksesi luvattoman pääsyn verkkoon.

• Jos haluat määrittää WLAN-tukiaseman/reitittimen suojausasetukset, valitse Peruuta, jos haluat lopettaa ohjatun toiminnon. Määrityksen jälkeen yritä aloittaa alusta.
    • Jos ei, napsauta OK ja jatka sitten VAIHEESEEN 12.

11. Kirjoita verkkoavain ja napsauta Seuraava. (Verkkoavain on tapauskohtainen.)

Verkkoavaimen asetukset

12. Varmista, että asetukset ovat oikein. Valitse Seuraava niin asetukset lähetetään Brotheriin.
    • Jos haluat muuttaa IP-osoitetta, napsauta muuta IP-osoitetta ja määritä IP-osoite manuaalisesti.
    • Jos valitset Peruuta, asetukset poistetaan käytöstä.

Langattoman verkon asetusten vahvistaminen

13. Jos langaton yhteys pettää, näyttöön tulee yhteysvirhe. Vahvista näytetyt tiedot ja palaa näyttöön VAIHEESSA 8 napsauttamalla Retry . Aloita alusta VAIHEESTA 8.

[Esimerkki virheestä]
    Yhteys verkkoon epäonnistui

Jos yhteysvirhenäyttö ei näy, jatka VAIHEESEEN 14.

Jos yhteysvirhe näkyy edelleen uudelleenmäärityksen jälkeen, palaa näyttöön VAIHEESSA 8 napsauttamalla Retry uudelleen ja poistumalla ohjatusta toiminnosta napsauttamalla Peruuta .

Suosittelemme, että tulostat WLAN-raportin virheen syyn selvittämiseksi. Kun olet poistanut virheen syyn, yritä määrittää langattoman verkon asetukset uudelleen. Napsauta tästä nähdäksesi, miten WLAN-raportti tulostetaan .

14. Jos seuraava näyttö tulee näkyviin, irroita USB-kaapeli Brotherista.

Irrota laitteesi ja tietokoneesi

15. Jos seuraava näyttö tulee näkyviin, langaton määritys on nyt valmis.

Napsauta Seuraava ja asenna tulostinohjain verkkoyhteyttä varten. Vaikka olisit tulostanut USB-yhteydellä, sinun on asennettava tulostinohjain verkkoyhteyttä varten.

Tärkeä huomautus

Jos verkkoyhteyden tulostinohjain on jo asennettu, valitse Peruuta .

Aiheeseen liittyvät mallit

HL-1210W, HL-1212W