MFC-9120CN

MFC-9120CN

Väärä tuote?

Päivämäärä: 16/12/2010 Numero: faq00002728_001

Faxvastaanotto tietokoneeseen Brother PC-FAX-toiminnolla

Jos Brotherissa käännetään PC-FAX-vastaanotto päälle, silloin Brother ottaa faxviestit vastaan ja lähettää ne automaattisesti tietokoneeseen kun se käynnistetään. Sitten voit katsella saapuneita viestejä tietokoneella.

Jos tietokone ei ole päällä (viikoloppuna, yöllä, tms.) saapuneet viestit talletetaan Brotherin muistiin ja lähetetään automaattisesti tietokoneeseen kun se käynnistetään. Näytössä näet vastaanotettujen viestien määrän, esim. PC-Faxviesti:001 (PC FAX Msg:001).

Kun  PC-FAX-vastaanotto asetetaan päälle silloin asetus on tehtävä sekä Brotherin ohjauspaneelista että Brotherin ohjelmasta.

Täältä saat lisätietoja:

ASETA PC-FAX-VASTAANOTTO PÄÄLLE OHJELMASTA:
  1. Valitse Start => (All) Programs => Brother => XXX-XXXX =>PC-FAX-vastaanotto (PC-Fax Receiving) => Vastaanota (Receive).

2. Brother PC-FAX-vastaanottokuvake ilmestyy tehtäväpalkkiin tietokoneen näytölle kellon viereen josta näet että vastaanotto on toiminnassa.

Image

ASETA PC-FAX-VASTAANOTTO PÄÄLLE BROTHERISTA:
  1. Paina MENU ja valitse Faksaus (Fax) => Kauko-ohj.val (Remote Fax Opt) => Ed.läh/tall. (Forward/Store).

2. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä PC FAX Vas.ott. (PC FAX RECEIVE) ja paina OK.

3. Jos laite kysyy sitä, paina 1 (Muuta) tai 2 (poistu).

4. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä minne faksit siirretään.

• Jos laite on kytketty USB-kaapelilla tietokoneeseen valitse USB ja paina OK.

• Jos laite on kytketty verkkoon, valitse tietokoneen nimi. Kun valinta on valmis paina OK.

5. Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä Varmuuskopio (BACKUP PRINT): ON tai OFF. Kun valinta on valmis paina OK.

• BACKUP PRINT: ON = Brother tulostaa vastaanotetusta viestistä kopion varmuuden vuoksi.

• BACKUP PRINT: OFF = Brother ei tulosta vastaanotetusta viestistä kopiota.

6. Paina STOP/EXIT.

PC-FAX-VASTAANOTTOASETUSTEN MUUTTAMINEN:
  1. Napsauta Brother PC-FAX-vastaanottokuvaketta kellon vieressä Image oikealla hiirennäppäimellä ja valitse PC FAX Vastaanoton asettaminen (PC-fax RX Setup). Avautuu ikkuna PC FAX Vastaanoton asettaminen (PC-Fax RX Setup).

Image

2. Napsauta kentän Tallenna tiedosto (Save File To) vieressä olevaa Selaa (BROWSE) nappia niin voit muuttaa polkua jonne faxviestit talletetaan tiedostoon.

3. Kohdassa Tiedostomuoto (File Format) valitaan tallennusmuoto .tif tai .max. Oletusmuoto on .tif.

4. Jos valintaruutu Toista äänitiedosto faksia vastaanotettaessa (Play Wave File When Receiving A Fax) on valittuna silloin faxvastaanoton aikana soitetaan annettu äänitiedosto. Napilla Selaa (BROWSE) pääset valitsemaan soitettavan wav-tiedoston.

5. Jos valintaruutu Lisää käynnistyskansioon (Add To Startup Folder) on valittuna silloin PC-FAX-vastaanotto käynnistyy automaattisesti kun tietokone käynnistetään.

6. Napsauta OK niin asetukset talletetaan ja ikkuna suljetaan.

PC-FAX-VERKKOVASTAANOTTOASETUSTEN MUUTTAMINEN:

Kun MFL-Pro Suite asennettiin sen verkkoasetukset asetettiin automaattisesti oikeiksi. Jos asetuksia täytyy muuttaa toimi seuraavasti:

1. Napsauta Brother PC-FAX-vastaanottokuvaketta kellon vieressä Image oikealla hiirennäppäimellä ja valitse PC FAX Vastaanoton asettaminen (PC-fax RX Setup). Avautuu ikkuna PC FAX Vastaanoton asettaminen (PC-Fax RX Setup)..

2. Napsauta Verkkoasetukset (NETWORK SETTINGS) jolloin avautuu verkkoasetusikkuna.

Image

3. Valitse Määritä laite osoitteen perusteella (Specify your machine by address) tai Määritä laite nimen perusteella (Specify your machine by name).

4. Anna Brotherin IP-osoite tai solmun nimi (Node Name).

Jos valitset Selaa (BROWSE) voit valita Brotherin löydettyjen laitteiden listasta.

5. Kohtaan Näytä PC:n nimi (Display Your PC Name) voit antaa sen tietokoneen verkkonimen joka näkyy laitteen näytössä. Voit antaa kenttään uuden nimen.

6. Napsauta OK.

UUSIEN PC-FAX-VIESTIEN TARKASTELU:
  1. Silloin kun tietokoneesi ottaa vastaan faxviestiä, kuvake vaihtelee tämän Image ja tämän Image välillä. Kun tietokone on ottanut faksin vastaan, kuvakkeeksi vaihtuu Image. Tämä kuvake: Image vaihtuu kuvakkeeksi Image sitten kun vastaanotettu viesti on luettu.

2. Voit tarkastella vastaanotettuja viestejä kaksoisnapsauttamalla tehtäväpalkin PC-FAX-kuvaketta.

3. Avaa kansio Fax Received.

4. Voit tarkastella uusia viestejä kaksoisnapsauttamalla.

Lukemattoman PC-Faxviestin aiheena on vastaanottohetken päivä ja kellonaika ellet muuta sitä. Esim. Fax 2-20-2005 16:40:21.tif

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-9120CN, MFC-9320CW