MFC-8460N

MFC-8460N

Väärä tuote?

Päivämäärä: 21/10/2011 Numero: faq00000342_009

Faksien vastaanotossa on ongelmia. Mitä tehdä?

Jos faksien vastaanotto ei onnistu, tarkista seuraavat kohdat:

1. Tarkista että puhelinlinjalta kuuluu vapaaääni painamalla Hook, Hook/Hold, Speaker Phone tai Tel/R -näppäintä ja kuuntele vapaaääntä.

1. Jos vapaaääni kuuluu, jatka vaiheesta 4.

2. Jos vapaaääntä ei kuulu, tarkista että puhelinjohto on liitetty Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE ja se menee suoraan seinäpistorasiaan. Tarkista että johto on hyvin kiinni molemmissa päissä ja että käytät Brotherin puhelinjohtoa. Jos välissä on jatkojohtoja, ylijännitesuoja tai jakaja, poista ne ja kytke Brother suoraan seinäkoskettimeen. Jos puhelinjohto oli oikein, jatka vaiheesta 3. Jos johtoa täytyi korjata, Tarkista että puhelinlinjalta kuuluu vapaaääni painamalla Hook, Hook/Hold, Speaker Phone tai Tel/R -näppäintä ja kuuntele vapaaääntä. Jos vapaaääni kuuluu, jatka vaiheesta 4. Jos vapaaääntä ei kuulu, jatka vaiheesta 2.
  1. Jos vapaaääntä ei kuulu, tarkista näkyykö näytössä päivämäärä ja kellonaika .

1. Jos näytössä on päivämäärä ja kellonaika, jatka vaiheesta 3.

2. Jos näytössä on virheilmoitus (kuten: Väri loppu, Faxviesti muistissa, jne), tarkista UKK-sivuiltamme miten viestin tullessa toimitaan.

3. Jos näytössä ei näy mitään:

1. Tarkista että verkkojohto on kiinni pistorasiassa. Jos sähköjohto on liitetty ylijännitesuojaan tai kytkimellä varustettuun jatkopistorasiaan, irroita johto ja kytke se suoraan seinäpistorasiaan.

2. Tarkista että virta on kytketty virtakytkimestä. Virtakytkin on laitteen oikealla kyljellä takana.

3. Muuta näytön kontrastia painamalla Menu => 1 (Yleiset asetukset tai General Setup) => 8 (Näytön kontrasti tai LCD Contrast). Painamalla nuoli oikeaan-nappia kontrasti lisääntyy. Paina OK ja sitten Stop/Exit.

4. Jos näytössä ei vieläkään näy mitään, tarkista tuleeko seinäkoskettimeen sähköä.

Jos näytössä ei vieläkään näy mitään, laitteessa voi olla vikaa.

<Eurooppa>
      Brotherin Euroopan edustajien puhelinnumerot löydät täältä.

1. Irroita puhelinjohto seinäkoskettimesta ja kytke toimivaksi tunnettu puhelinkone samaan koskettimeen. Nosta puhelimen kuuloke ja kuuntele vapaaääntä.

1. Jos puhelimesta ei kuulu vapaaääntä, ongelma on joko seinäkoskettimessa tai puhelinverkossa. Ota yhteyttä puhelinlaitokseen.

2. Jos puhelimesta kuuluu vapaaääni, irroita puhelinjohto puhelinkoneesta ja kytke Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE. Tarkista että puhelinlinjalta kuuluu vapaaääni painamalla Hook, Hook/Hold, Speaker Phone tai Tel/R -näppäintä ja kuuntele vapaaääntä. Jos vapaaääni kuuluu, jatka vaiheesta 4. Jos vapaaääntä ei kuulu, laitteessa voi olla vikaa.

1. Jos vapaaääni kuuluu, jatka vaiheesta 4.

2. Jos vapaaääntä ei kuulu, laitteessa voi olla vikaa.

<Eurooppa>
        Brotherin Euroopan edustajien puhelinnumerot löydät täältä.
  1. Tarkista että Brotherin vastaustila on asetettu oikein. Vastaustila määräytyy sen mukaan mitä palveluja puhelinlinjalla on käytössä. Jos puhelinlinjalle tulee vain fakseja, käytä asetusta Vain Fax, jos sekä fakseja että puheluja = Fax/Puh, erillinen puhelinvastaaja = Puhelinvastaaja ja fakseja vain satunnaisesti = Manuaalinen.

Vastaustila muutetaan painamalla Menu => 0 (Alkuasetukset) => 1 (Vastaanottotila). Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä oikea tila. Paina OK ja Stop/Exit.

1. Jos vastaustila oli oikea, jatka vaiheesta 5.

2. Jos vastaustilaa piti muuttaa, ota yhteyttä avustajaan ja pyydä lähettämään faksi.

--TAI--
      *Vain USA:
      Voit käyttää automaattista Fax Test Sheet and Product Registration-järjestelmäämme. Jos et ole vielä täyttänyt ja lähettänyt laitteen mukana toimitettua lomaketta Fax Test Sheet, täytä se ja lähetä faksilla numeroon 1-877-268-9575. Varmista ennen lähetystä että laitteen nimitunnuksessa on sinun oikea faksinumerosi. Kun järjestelmä vastaanottaa lomakkeen, se lähettää automaattisesti varmistusfaksin nimitunnuksen ilmoittamaan numeroon. Jos laite on jo rekisteröity, lähetä tyhjä paperi johon on kirjoitettu "Test" ja saat varmistusfaksin. Näin voit testata faksiyhteytesi vaikka käytettävissä ei olisi avustajaa jolla on faksi.
  1. Jos puhelinlinja on VoIP-linja (Voice Over Internet Protocol, puhelinyhteys kulkee laajakaista-internetin kautta eikä perinteisen (maksullisen) puhelinlinjan kautta), katso seuraavaa. Jos puhelinlinja ei ole VoIP-linja, jatka vaiheesta 6.

Brother ei tue VoIP-yhteyksiä mutta Brotherissa on asetus Yhteensopivuus ("Compatibility") joka avustaa faksiliikennettä VoIP-yhteydellä. Asettamalla asetus arvoon Perus tiedonsiirtonopeutta lasketaan ja virheenkorjaus  (ECM) otetaan pois päältä. Yhteensopivuusasetusta muutetaan seuraavasti.

1. Paina Menu => 2 (Fax) => 0 (Muut asetukset) => 1 (Yhteensopivuus).

2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Perus (Basic).
      HUOM: Asetuksella Perus suurin nopeus on 9600 bit/s.

3. Paina Menu/Set.

4. Paina Stop/Exit.

Laitetta ei ole tarkoitettu käytettäväksi VoIP-linjoilla. Huomaa että VoIP-järjestelmässä faksiliikennettä voi hoitaa vain fakseille tarkoitetuilla yhteyksillä. Jos käytät puheluille tarkoitettua VoIP-yhteyttä, faksilähetys toimii epäluotettavasti joko kaikkien tai ulkopuoliseen, valintaiseen puhelinverkkoon liitettyjen vastaanottajien osalta. Brother tutkii jatkossa mahdollisuuksia yhteyksien toimintavarmuuden parantamiseen asiakkaiden toivomusten mukaan.

1. Testaa tulostustoiminto tulostamalla Ohjesivu. Ohje tulostetaan painamalla Menu => 5 (Raporttien tulostus) => 2 (Ohje) => Start. Ohje tulostetaan. Jos se tulostuu oikein, jatka vaiheesta 7. Jos ei, laitteessa voi olla vikaa.

<Eurooppa>
    Brotherin Euroopan edustajien puhelinnumerot löydät täältä.

1. Jos faksi on kytketty sarjapuhelinjärjestelmään, kytke faksi linjaan johon vastataan viimeiseksi, jotta puhelu ei enää siirtyisi faksista muihin puhelimiin.
  1. Jos puhelinlinja on aDSL-linja, toimi seuraavasti. Jos ei ole, jatka vaiheesta 9.
    HUOM: Jos et osaa suorittaa seuraavia vaiheita itse, kysy neuvoa adsl-yhteyden tarjoajalta.

1. Sammuta aDSL-modeemi tai irroita verkkojohto.

2. Irroita modeemin puhelinjohto suodattimesta.

3. Irroita suodatin seinäpistorasiasta.

4. Kytke faksin puhelinjohto seinäpistorasiaan.

5. Ota yhteyttä avustajaan ja pyydä lähettämään faksi.

--TAI--
      *Vain USA:
      Voit käyttää automaattista Fax Test Sheet and Product Registration-järjestelmäämme. Jos et ole vielä täyttänyt ja lähettänyt laitteen mukana toimitettua lomaketta Fax Test Sheet, täytä se ja lähetä faksilla numeroon 1-877-268-9575. Varmista ennen lähetystä että laitteen nimitunnuksessa on sinun oikea faksinumerosi. Kun järjestelmä vastaanottaa lomakkeen, se lähettää automaattisesti varmistusfaksin nimitunnuksen ilmoittamaan numeroon. Jos laite on jo rekisteröity, lähetä tyhjä paperi johon on kirjoitettu "Test" ja saat varmistusfaksin. Näin voit testata faksiyhteytesi vaikka käytettävissä ei olisi avustajaa jolla on faksi.

Jos lähetys toimii, DSL-yhteys häiritsee puhelinyhteyttä. Pyydä neuvoa DSL-yhteydentarjoajaltasi. Varmista että käytät puhelinjohdossa oikeantyyppistä suodatinta joka soveltuu faksiyhteyden kanssa käytettäväksi.

Jos ongelma ei poistu, jatka vaiheesta 9.
  1. Lähetä testifaksi.

1. Tarkista ensin soittoviiveasetus. Jos vastaustilana on MANUAALINEN, älä koske soittoviiveasetukseen vaan jatka kohdasta b. Jos vastaustilana on FAX tai FAX/PUH pienennä soittoviivettä pienimpään arvoon 1 (2 tai 3 joissakin maissa). Jos vastaustilana on PUHELINVASTAAJA, pienennä vastaajan soittoviivettä arvoon 2 (3 joissakin maissa). Tämä varmistaa että faksipuheluun vastataan niin nopeasti kuin mahdollista. Soittoviiveasetus määrää sen miten monen soittokerran jälkeen laite vastaa puhelimeen.

Tarkista Brotherin soittoviiveasetus painamalla MENU => 2 (Fax) => 1 (Vastaanottoas) => 1 (Soittoviive). Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä 01. Paina OK niin asetus talletetaan. Lopuksi paina STOP/EXIT. Tarkista puhelinvastaajan käyttöohjeesta miten sen soittoviivettä muutetaan.

2. Ota yhteyttä avustajaan ja pyydä lähettämään faksi.

3. Jos vastaanotto toimii, laite on kunnossa. Aseta soittoviive takaisin haluttuun arvoon Brotherissa tai puhelinvastaajassa. Jos Brother ei vastaa puhelimeen kun soittokertojen määrää kasvatetaan, silloin samalla linjalla on jokin muu laite tai henkilö joka vastaa puhelimeen sen soidessa ja estää Brotheria vastaamasta. Jos vastaanotto ei toimi, jatka vaiheesta 10.
  1. Tarkista että lähettäjällä on käytössä sinun oikea faxnumerosi ja hän lähettää oikeaan numeroon. Voit testata linjan toiminnan itse jos sinulla on kännykkä tai toinen puhelinlinja. Soita faksinumeroosi ja tarkkaile mitä tapahtuu: vastaako Brother puhelimeen ja kuuluuko toisesta päästä faksin kutsuääni. Tarkista että puhelinlinjalta kuuluu sinun äänesi painamalla Hook, Hook/Hold, Speaker Phone tai Tel/R -näppäintä. Jos ääni ei kulje puhelinyhteyden läpi molempiin suuntiin tai yhteys ei aukene, puhelinlinjassa voi olla vikaa. Ota yhteyttä puhelinlaitokseen.
  1. Kokeile laitteen toimintaa toisella puhelinlinjalla mahdollisuuksien mukaan. Tällä tavalla varmistetaan että kyse ei ole puhelinlinjan ongelmasta. Jos vastaanotto nyt toimii, puhelinlinjassasi voi olla vikaa. Ota yhteyttä puhelinlaitokseen.

Jos vastaanotto-ongelmat eivät poistu näillä ohjeilla, ota yhteyttä Brother-tukeen.

<Eurooppa>
Brotherin Euroopan edustajien puhelinnumerot löydät täältä.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-8460N, MFC-8860DN, MFC-8870DW