VC-500W

Datum: 01/07/2022 Nummer: faqp00100017_005

Hoe verbind ik de printer met mijn computer via Wi-Fi®?

Wanneer uw draadloze Brother-apparaat deel van dit netwerk in infrastructuurmodus uitmaakt, ontvangt het alle afdruktaken via de draadloze toegangspunt/-router.

1. Stel de printer in op uw computer

2. Verbind de printer met uw computer in infrastructuurmodus met Beheer via een webbrowser

1. Stel de printer in op uw computer

Voor Windows
 Voor Mac:

Voor Windows

1. Zet de printer aan.
  2. Zorg ervoor dat uw draadloze router / toegangspunt is verbonden met internet.
  3. Download het Software / Documentatie installatieprogramma uit het gedeelte [Downloads] van deze website en start vervolgens het installatieprogramma.
  4. Wanneer de installatie van de printerdriver begint en het dialoogvenster [Type verbinding] wordt weergegeven, selecteert u [Draadloze netwerkverbinding] en klikt u op [Volgende].
    Connection Type

5. Open een webbrowser wanneer het volgende scherm verschijnt.
    Wireless Network Connection

6. Typ http://brvc-500w- (de laatste vier cijfers van het serienummer) in de adresbalk van uw webbrowser  en druk vervolgens op de [Enter] toets.
  7. Ga naar sectie 2 Verbind de printer met uw computer in Infrastructuurmodus met Beheer via uw webbrowser.

Voor Mac:

1. Zet de printer aan.
  2. Zorg ervoor dat uw draadloze router / toegangspunt is verbonden met internet.
  3. Bevestig de status van de Wi-Fi-knop (LED).:
    - Als de Wi-Fi-knop blauw verlicht is.
     Is de infrastructuurmodus al ingesteld Ga naar stap 7.
    - Als de Wi-Fi-knop wit verlicht is.
     Is de infrastructuurmodus niet ingesteld
    Ga naar stap 4

-Als de Wi-Fi-knop niet brandt.
    Is uw Wi-Fi uitgeschakeld. Houd de [Wi-Fi] knop gedurende 2 seconden ingedrukt totdat deze blauw oplicht. En druk nogmaals 2 seconden op de Wi-Fi-knop totdat deze wit oplicht en ga vervolgens naar stap 4.

4. Ga naar [Systeem Voorkeuren] - [Netwerk] - [Wi-Fi] en selecteer uw printer uit de Wi-Fi lijst.
  5. Ga naar[Systeem Voorkeuren] - [Printers & Scanners].
    System Preferences

6. Het venster [Printers en scanners] wordt geopend. Klik op het“+” symbool en voeg “Brother VC-500W” toe.
    Uw printer is nu tijdelijk rechtstreeks op uw computer aangesloten zonder de draadloze router / toegangspunt (Wireless Direct-modus).

7. Klik in het venster [Printers en scanners] op [Opties en toebehoren].
    Printers & Scanners

8. Klik op [Toon webpagina printer].
    Supply Levels

Als de webgebaseerde beheerpagina van de printer niet wordt geopend, typt u http://vc-500wXXXX.local (de laatste vier cijfers van het serienummer) in de adresbalk van uw webbrowser en drukt u vervolgens op de [Enter] toets .
Ga naar sectie 2 Verbind de printer met uw compter in Infrastructuurmodus met Beheer via een webbrowser.

2. Verbind de printer met uw computer in infrastructuurmodus met Beheer via een webbrowser

1. Een installatiescherm verschijnt in uw webbrowser. Selecteer uw taal.
    Web Browser

2. Klik op [NETWERK WI-FI SETUP].
    Web Browser

3. Blader door de balk aan de zijkant en selecteer de naam van uw wifi-netwerk.
    Web Browser

4. Voer het wachtwoord van uw Wi-Fi-netwerknaam in en klik op [Verbinden].
    Web Browser

5. Wanneer het volgende scherm verschijnt, is de infrastructuurmodus geconfigureerd. Sluit dit venster en ga verder met de installatie van het printerstuurprogramma.
    Web Browser

Voor Windows:
Selecteer als u klaar bent het selectievakje [Instellen voltooid.] En klik vervolgens op [Volgende].

Wireless Network Connection

Verwante modellen

VC-500W