QL-820NWB/820NWBc

QL-820NWB/820NWBc

Niet uw product?

Datum: 06/05/2022 Nummer: faqp00100317_000

Hoe verbind ik mijn computer met de printer zodat ik zowel de infrastructuurmodus als de Wireless Direct-modus kan gebruiken?

Voor Windows:

1. Download het Software / Documentatie installatieprogramma uit het gedeelte [Downloads] van deze website en start vervolgens het installatieprogramma. Behalve de printerdriver worden ook P-touch Editor, Printer Setting Tool en andere programma's geïnstalleerd.

2. Wanneer het dialoogvenster voor het selecteren van de verbindingsmethode wordt weergegeven nadat de installatie van de printerdriver is begonnen, selecteer dan [Wireless Network Connection] (Draadloze netwerkverbinding), en klik op [Volgende].
    Draadloos netwerk

3. Wanneer [Do you have a USB cable?] (Hebt u een USB-kabel?) wordt weergegeven, selecteert u [Yes, I have a USB cable to use for installation.] (Ja, ik heb een USB-kabel voor gebruik bij de installatie.) en volgt u verder de aanwijzingen van het installatieprogramma.
    Draadloos netwerk

4. Na afloop van de installatie wordt de computer verbonden met de printer in de infrastructuurmodus.
    Als u de printer wilt gebruiken in de Wireless Direct-modus, wijzig de instellingen dan op de printer.
    Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer. Start Printer Setting Tool op uw computer en klik op de knop [Communicatie-instellingen]. Controleer de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) op het tabblad [Wireless Direct] en selecteer vervolgens [Infrastructuur en Wireless Direct] bij [Geselecteerde interface] in [Communicatie-instellingen] op het tabblad [Algemeen].
    Wireless Direct

5. Als u Wireless Direct wilt gebruiken, selecteer dan de SSID die u in stap 4 hebt gevonden op de computer.
    SSID

• De SSID is vanuit de fabriek ingesteld op 'DIRECT-*****_QL-810W' of 'DIRECT-*****_QL-820NWB', waarbij '*****' staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer van het product.
    • Voer het wachtwoord (de netwerksleutel) dat (die) u in stap 4 hebt gevonden in, als u om een wachtwoord wordt gevraagd.
    • Voor Windows 10 of hoger: Schakel het selectievakje [Automatisch verbinding maken] in.
    • Het kan enkele minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht.
  6. Start Printer Setting Tool op uw computer opnieuw en klik op de knop [Communicatie-instellingen].
    Controleer het IP-adres bij [Huidige status] op het tabblad [Wireless Direct].
    IP-adres

7. Open het venster [Apparaten en printers]. (Klik hier voor meer informatie over het openen van het venster.)
    Klik op [Een printer toevoegen].

Voor Windows 8 of hoger:
    Klik op [De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst] onder in het venster in plaats van het weergegeven printerpictogram voor de QL-810W of QL-820NWB te selecteren.
    Een apparaat toevoegen

8. Voor Windows 8 of hoger:
    Selecteer de optie [Een lokale printer of een netwerkprinter toevoegen met handmatige instellingen] en klik op de knop [Volgende].

Voor Windows 7 of eerder:
    Klik op [Een lokale printer toevoegen].

9. Selecteer de optie [Een nieuwe poort maken], selecteer [Standaard TCP/IP-poort] en klik op de knop [Volgende].

10. Voer het IP-adres in dat u in stap 6 hebt gevonden en klik op de knop [Volgende]. De computer begint te zoeken naar de TCP/IP-poort.

11. Wanneer het dialoogvenster met de vraag [Welke versie van het stuurprogramma wilt u gebruiken?] wordt weergegeven, selecteert u [Huidig geïnstalleerd stuurprogramma gebruiken (aanbevolen)] en klikt u op de knop [Volgende]. Controleer de naam van de printer en klik op de knop [Volgende]. Hiermee hebt u de computer en printer met elkaar verbonden.

12. Open het venster [Apparaten en printers] opnieuw, klik op het tabblad [Poorten] in het dialoogvenster [Eigenschappen van printer], controleer of het IP-adres van de printer gelijk is aan het adres dat u in stap 6 hebt gevonden en dat de optie [Standaard TCP/IP-poort] (niet de WSD-poort) is geselecteerd.

13. Start P-touch Editor om labels te maken en af te drukken.

Als u bij gebruik van Wireless Direct wilt omschakelen naar de infrastructuurmodus, gebruik dan de computer om de SSID te selecteren van het draadloze netwerk waarmee u verbinding wilt maken.

Voor Mac:

1. Download het Volledig softwarepakket uit het gedeelte [Downloads] van deze website, dubbelklik op het bestand en start het installatieprogramma vanuit [Start Here Mac].

2. Wanneer het dialoogvenster voor het selecteren van de verbindingsmethode wordt weergegeven nadat de installatie van de printerdriver is begonnen, selecteer dan [Draadloze netwerkverbinding].
    Draadloos netwerk

3. Wanneer [Heeft u een USB-kabel?] wordt weergegeven, selecteert u [Ja, ik heb een USB-kabel voor gebruik bij de installatie.] en volgt u verder de aanwijzingen van het installatieprogramma.
    Draadloos netwerk

4. Na de installatie wijzigt u de instellingen van de printer.
    Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer. Start Printer Setting Tool op de computer, zet [WirelessDirect] op [On] (Aan) op het tabblad [Wireless LAN] (Draadloos LAN) en controleer de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (de netwerksleutel).
    Wireless Direct

5. Als u Wireless Direct wilt gebruiken, selecteer dan de SSID die u in stap 4 hebt gevonden op de computer.
    SSID
    • De SSID is vanuit de fabriek ingesteld op 'DIRECT-*****_QL-810W' of 'DIRECT-*****_QL-820NWB', waarbij '*****' staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer van het product.
    • Voer het wachtwoord (de netwerksleutel) dat (die) u in stap 4 hebt gevonden in, als u om een wachtwoord wordt gevraagd.
    • Het kan enkele minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht.
  6. Start P-touch Editor om labels te maken en af te drukken.

Verwante modellen

QL-810W/810Wc, QL-820NWB/820NWBc