QL-810W

Datum: 23/04/2018 Nummer: faqp00100318_000

Hoe verbind ik mijn computer met de printer in de ad-hocmodus?

Voor Windows:

U kunt de ad-hocmodus niet gebruiken in combinatie met Windows 8.1 of hoger.

1. Download het Software / Documentatie installatieprogramma uit het gedeelte [Downloads] van deze website en start vervolgens het installatieprogramma. Behalve de printerdriver worden ook P-touch Editor, Printer Setting Tool en andere programma's geïnstalleerd.

2. Wanneer het dialoogvenster voor het selecteren van de verbindingsmethode wordt weergegeven nadat de installatie van de printerdriver is begonnen, selecteer dan Lokale verbinding (USB) en ga door met de installatie.
    USB-aansluiting

3. Schakel Wi-Fi op de printer in zodra de installatie klaar is.
    • QL-810W: Houd de Wi-Fi-knop (Wi-Fi) ingedrukt en controleer of het blauwe Wi-Fi-lampje knippert of brandt.
    • QL-820NBW: Schakel Wi-Fi in op de printer.
      1. Druk op de knop Menu en de knop [pijl_omlaag] om het menu [WLAN] te selecteren en druk vervolgens op de knop [OK].
      2. Zet [WLAN (Aan/Uit)] op [Aan].
        Het Wi-Fi-pictogram (Wi-Fi) wordt weergegeven op het display.
  4. Wijzig de instellingen van de printer.
    Sluit de printer met een USB-kabel aan op uw computer. Start Printer Setting Tool op uw computer en klik op de knop [Communicatie-instellingen]. Controleer de SSID (netwerknaam) en het wachtwoord (netwerksleutel) op het tabblad [Draadloos LAN] en selecteer vervolgens [Infrastructuur of Ad-hoc] bij [Geselecteerde interface] in [Communicatie-instellingen] op het tabblad [Algemeen].
    Draadloos netwerk

5. Als u niet wilt dat het IP-adres elke keer verandert, klik dan op het tabblad [Draadloos LAN] van Printer Setting Tool. Selecteer [STATIC] bij [Boot-methode] in [TCP/IP (Draadloos)] en voer de gegevens in bij [IP-adres] en [Subnetmasker].
    IP-adres

6. Selecteer op uw computer de SSID die u in stap 4 hebt gevonden en maak verbinding met de printer.
    SSID
    • De SSID is vanuit de fabriek ingesteld op 'QL-810W-*****' of 'QL-820NWB-*****', waarbij '*****' staat voor de laatste vijf cijfers van het serienummer van het product.
    • Het kan enkele minuten duren voordat de verbinding tot stand is gebracht.
  7. Start P-touch Editor om labels te maken en af te drukken.

Als u wilt dat de draadloze verbinding automatisch wordt ingeschakeld bij het inschakelen van de printer, klik dan op het tabblad [Algemeen] van Printer Setting Tool. Selecteer [Standaard aan] (QL-810W) of [Standaard draadloos LAN] (QL-820NWB) bij [Netwerkinstellingen bij inschakelen] in [Communicatie-instellingen].

Voor Mac:

1. Download het Compleet pakket van drivers & software uit het gedeelte [Downloads] van deze website, dubbelklik op het bestand en start het installatieprogramma vanuit [StartHere].

2. Wanneer het dialoogvenster voor het selecteren van de verbindingsmethode wordt weergegeven nadat de installatie van de printerdriver is begonnen, selecteer dan [Wireless Network Connection] (Draadloze netwerkverbinding).
    Draadloos netwerk

3. Wanneer [Do you have a USB cable?] (Hebt u een USB-kabel?) wordt weergegeven, selecteert u [Yes, I have a USB cable to use for installation.] (Ja, ik heb een USB-kabel voor gebruik bij de installatie).
    Draadloos netwerk

Als dit dialoogvenster niet wordt weergegeven, start u de [Wireless Device Setup Wizard] (Setup Wizard voor draadloze apparaten) vanuit de map [Utilities] (Hulpprogramma's) (gedownload in stap 1).

4. Klik op het tabblad [Available Wireless Networks] (Beschikbare draadloze netwerken) op [Advanced] (Geavanceerd).
    Geavanceerd

5. Voer in het dialoogvenster [Wireless Network Name] (Naam van draadloos netwerk) een willekeurige naam in bij [Name(SSID)] (Naam(SSID)), schakel het selectievakje [This is an Ad-hoc network and there is no access point.] (Dit is een Ad-hoc netwerk en er is geen toegangspoort.) in en klik daarna op [Next] (Volgende).
    Geavanceerd

6. Volg de installatie-instructies.
  7. Start P-touch Editor om labels te maken en af te drukken.

Verwante modellen

QL-810W, QL-820NWB