QL-810W

Datum: 13/07/2021 Nummer: faqp00100084_000

Beheer via een webbrowser

Overzicht

U kunt de printer met een standaardwebbrowser in uw netwerk beheren met behulp van HTTP. Als u met beheer via een webbrowser werkt, is het volgende mogelijk:

• Printerstatusinformatie weergeven
  • Netwerkinstellingen wijzigen, zoals de TCP/IP-gegevens
  • Informatie over de softwareversie van de printer en de afdrukserver weergeven
  • Netwerk- en printerconfiguratie-instellingen wijzigen
  • Wij raden u aan om Microsoft Internet Explorer 7.0 of hoger of Firefox® 25.0.1 of hoger voor Windows en Safari® 5.0.6 of hoger of Firefox® 26.0 of hoger voor Macintosh te gebruiken.
  • Welke browser u ook gebruikt, zorg er in ieder geval voor dat JavaScript en cookies zijn ingeschakeld.
  • U kunt beheer via een webbrowser alleen gebruiken als uw netwerk met het protocol TCP/IP werkt en als de printer en computer beide een geldig IP-adres hebben.

De printerinstellingen configureren met beheer via een webbrowser

U kunt een standaardwebbrowser gebruiken om de instellingen van de afdrukserver te wijzigen met behulp van HTTP (Hyper Text Transfer Protocol).

1. Typ 'http://ip-adres_van_printer/' in de browser. (Hierbij is 'ip-adres_van_printer' het IP-adres van de printer of de naam van de afdrukserver.)

Bijvoorbeeld (als de printer het IP-adres 192.168.1.2 heeft):

http://192.168.1.2/

Als u het HOSTS-bestand op uw computer hebt bijgewerkt of een domeinnaamsysteem (DNS) gebruikt, dan mag u hier ook de DNS-naam van de afdrukserver invoeren. Aangezien de afdrukserver zowel TCP/IP als NetBIOS ondersteunt, mag u ook de NetBIOS-naam van de afdrukserver invoeren. Om de NetBIOS-naam te vinden, klikt u op het tabblad Netwerk en selecteert u vervolgens Netwerkstatus. De toegewezen NetBIOS-naam bestaat uit de eerste 15 tekens van de knooppuntnaam en standaard wordt deze weergegeven als 'BRWxxxxxxxxxxxx'. Hierbij is 'xxxxxxxxxxxx' het Ethernet-adres.

2. Wijzig de instellingen van de afdrukserver.

Een wachtwoord instellen:

Het standaard gebruikers-ID en aanmeldwachtwoord voor het beheren van printerinstellingen is een van de volgende combinaties:

Combinatie ID Wachtwoord
    1 - -
    2 admin access
    3 - Het wachtwoord wordt voorafgegaan door "Pwd" en bevindt zich aan de onderkant van de printer of in de batterij of tape ruimte.

Voor meer informatie, zie [BELANGRIJK - Kennisgeving netwerkbeveiliging: Standaardwachtwoord wijzigen] op de pagina [Handleidingen].

Wij raden u aan een aanmeldwachtwoord in te stellen om ongeoorloofde toegang tot het beheer via een webbrowser te vermijden.

1. Klik op Beheerder.
    2. Voer het wachtwoord in dat u wilt gebruiken (maximaal 32 tekens).
    3. Voer het wachtwoord nog een keer in bij Bevestigen: nieuw wachtwoord.
    4. Klik op Indienen.
      De volgende keer dat u het beheer via een webbrowser gebruikt, voert u het wachtwoord in het venster Inloggen in en klikt u vervolgens op .
      Nadat u alle instellingen hebt geconfigureerd, meldt u zich af door op te klikken.

Als u geen aanmeldwachtwoord hebt ingesteld, kunt u dit alsnog doen door te klikken op Configureer het wachtwoord op de webpagina van de printer.

Verwante modellen

PJ-773, PT-9800PCN, PT-D800W, PT-E550W, PT-P750W, PT-P900W, PT-P950NW, QL-1060N, QL-1110NWB, QL-580N, QL-710W, QL-720NW, QL-810W, QL-820NWB, RJ-2050, RJ-2140, RJ-2150, RJ-3050, RJ-3150, TD-2120N, TD-2130N, TD-4100N, TP-M5000N