QL-800

Datum: 26/03/2020 Nummer: faqp00100436_000

Ik krijg de foutmelding '/usr/local/Brother/cupswrapper/cupswrapperXXXX: No such file or directory' wanneer ik de CUPS-driver wil installeren in een Debian-distributie (zoals Ubuntu of Kubuntu).  (Linux)

Ga als volgt te werk:

1. Verwijder alle verwijzingen naar lpadmin uit de volgende bestanden:
    /var/lib/dpkg/info/cupswrapperXXXX.prerm
    /var/lib/dpkg/info/cupswrepperXXXX.postinst

(XXXX is de naam van uw model)

2. Verwijder de CUPS-driver:
    dpkg -r cupswrapperXXXX
    dpkg --purge cupswrapperXXXX

3. Pak het cupswrapper pakket uit:
    dpkg --unpack cupswrapperXXXX.x.x.x-x.dpkg

4. Open /usr/local/Brother/cupswrapper/cupswrapperXXXXX in een teksteditor.

5. Zoek de regel 'lpadmin -p XXXXXX -E -v .......' en doe het volgende:
    • Verander '-m' in '-P'.
    • Geef het volledige pad naar het PPD-bestand op (/usr/share/cups/model/xxxx.ppd).
    Voorbeeld:
    Vóór: lpadmin -p XXXXXX -E -v usb:/dev/usb/lp0 -m brXXXXXX.ppd
    Na: lpadmin -p XXXXXX -E -v usb:/dev/usb/lp0 -P /usr/share/cups/model/brXXXXXX.ppd

Als u een Debian-distributie gebruikt zonder lpadmin, verwijder dan alle regels die verwijzen naar lpadmin.

6. Voer het installatiescript uit:
    dpkg --configure cupswrapperXXXX.x.x.x-x.dpkg

Nadat u de regels die naar lpadmin verwijzen hebt verwijderd, kunt u het installatiescript starten. Wel moet u eerst de printer toevoegen op de printerpagina van de CUPS-webinterface (http://localhost:631/printers).

Verwante modellen

PT-9500PC, PT-9700PC, PT-9800PCN, PT-P900W, PT-P950NW, QL-1050, QL-1050N, QL-1060N, QL-500, QL-500A, QL-550, QL-560, QL-570, QL-580N, QL-600, QL-650TD, QL-700, QL-710W, QL-720NW, QL-800, QL-810W, QL-820NWB, RJ-2030, RJ-2050, RJ-2140, RJ-2150, RJ-3050, RJ-3150, RJ-4230B, RJ-4250WB, TD-2020, TD-2120N, TD-2130N, TD-4000, TD-4100N, TD-4410D, TD-4420DN, TD-4520DN, TD-4550DNWB