QL-800

Datum: 16/12/2019 Nummer: faqp00001509_006

De printerdriver en software verwijderen

Verwijder de printerdriver

Verwijder de printersoftware

Verwijder de printerdriver

In de volgende stappen wordt met 'Brother XXXX' de naam van uw model bedoeld.

Voor Windows

Voor Mac

Voor Windows

1. Zet de printer uit.

2. Open Apparaten en printers.  Als u wilt weten hoe u Apparaten en printers opent, raadpleegt u 'Het venster Apparaten en printers openen'.

3. Selecteer Brother XXXX en klik op Apparaat verwijderen of klik met de rechtermuisknop op het pictogram en klik vervolgens op Apparaat verwijderen. Als een bericht van Gebruikersaccountbeheer verschijnt, voer dan het wachtwoord in en klik vervolgens op Ja.

4. Selecteer Fax of Microsoft XPS Document Writer in het venster Apparaten en printers en klik vervolgens op Eigenschappen van afdrukserver, dat in de menubalk verschijnt.

5. Klik op het tabblad Stuurprogramma's en vervolgens op Stuurprogramma-instellingen wijzigen. Als een bericht van Gebruikersaccountbeheer verschijnt, voer dan het wachtwoord in en klik vervolgens op Ja. Selecteer Brother XXXX en klik vervolgens op Verwijderen....

6. Selecteer Stuurprogramma en stuurprogrammapakket verwijderen en klik op OK. Volg de instructies op het scherm.

7. Sluit het venster Eigenschappen van afdrukserver.
    De printerdriver is nu verwijderd.

Normaal gesproken kunt u printerdrivers verwijderen met de hierboven beschreven stappen. Als u echter alle printerdrivergegevens wilt verwijderen als gevolg van een mislukte installatie, gebruik dan het speciale hulpprogramma voor het verwijderen van de printerdriver. (Zie 'Registergegevens en bestanden die met de printerdriver verband houden, verwijderen.')

Voor Mac

1. Zet de printer uit.

2. Klik op het Apple-menu > Systeemvoorkeuren > Afdrukken en scannen of Printers en scanners.

3. Selecteer Brother XXXX en klik vervolgens op de knop ' - '.

4. Sluit het venster Afdrukken en scannen of Printers en scanners.
    De printerdriver is nu verwijderd.

Verwijder de printersoftware

Voor Windows

Voor Mac

Voor Windows

Voor P-touch Editor 5.x

1. Ga naar Programma's en onderdelen.

• Voor Windows 10 / Windows Server 2016 / Windows Server 2019
      Menu Start
      > (Alle apps >) Windows Systeembeheer > Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen

• Voor Windows 8/Windows 8.1/Windows Server 2012
      Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen

• Voor Windows Vista/Windows 7/Windows Server 2008/2008 R2
      Configuratiescherm > Programma's > Programma's en onderdelen
  2. Selecteer Brother P-touch Editor 5.x en klik op Verwijderen.

3. Het dialoogvenster Programma's en onderdelen wordt weergegeven. Klik op Ja. Als een bericht van Gebruikersaccountbeheer verschijnt, voer dan het wachtwoord in en klik vervolgens op Ja.

4. Het verwijderen begint. Nadat de software van uw computer is verwijderd, wordt het dialoogvenster Onderhoud voltooid weergegeven.

5. Sluit het dialoogvenster Programma's en onderdelen.
    P-touch Editor is nu verwijderd.

P-touch Address Book en de softwarehandleiding (PDF) kunnen op dezelfde manier worden verwijderd.

Voor Mac

• Om de software te verwijderen hebt u beheerdersrechten nodig.
  • Sla alle bestanden die zich in de map bevinden zo nodig op een andere locatie op, voordat u de map verwijdert.

Voor P-touch Editor 5.2

1. Dubbelklik op de schijf waarop P-touch Editor is geïnstalleerd op de map Programma's en verwijder de map P-touch Editor 5.2.
    P-touch Editor is nu verwijderd.

Voor P-touch Editor 5.1/5.0

1. Dubbelklik op de schijf waarop P-touch Editor is geïnstalleerd op de map Programma's > de map P-touch Editor 5.1/5.0 > de map Uninstall P-touch > UninstallPtEditor.command.

2. Het venster Terminal wordt weergegeven en het verwijderen begint.

Als het venster Terminal niet wordt weergegeven nadat u op UninstallPtEditor.command hebt gedubbelklikt, klik dan met de rechtermuisknop (of Ctrl + klik) op UninstallPtEditor.command. Een contextmenu wordt weergegeven. Open het venster Terminal vanuit het contextmenu.

3. Sluit het venster en dubbelklik op de map Programma's en verwijder de map P-touch Editor 5.1/5.0.
    P-touch Editor is nu verwijderd.

Verwante modellen

QL-570, QL-700, QL-800, QL-810W