HL-J6100DW

HL-J6100DW

Niet uw product?

Datum: 01/07/2021 Nummer: faq00100430_015

Ik krijg een TS-fout wanneer ik wil afdrukken via een draadloos netwerk.

1. Druk het WLAN-rapport af

Als de draadloze verbinding is mislukt, staat in dit rapport een foutcode die kan helpen bij het oplossen van het probleem.

> Klik hier om weer te geven hoe u het WLAN-rapport afdrukt.

2. Controleer de status van de draadloze verbinding en de foutcodes in het WLAN-rapport

Kijk in de kolom 'Verbinding' boven aan het WLAN-rapport.

WLAN-rapport

Verbinding: OK

Verbinding OK

Uw Brother-apparaat is al verbonden met een draadloos netwerk.

Als u ondanks de status 'Verbinding : OK' nog steeds niet kunt afdrukken:

• Schakel het Brother-apparaat en de draadloze router uit. Wacht enkele minuten en schakel beide apparaten weer in.

• Mogelijk hebt u de verkeerde netwerksleutel (het wachtwoord) ingevoerd. Voer de netwerksleutel opnieuw in.

• Gebruik het hulpprogramma voor het repareren van de netwerkverbinding, dat het IP-adres van het Brother-apparaat automatisch kan vinden en bijwerken binnen de printerdriver. (Alleen Windows)

De instructies voor het hulpprogramma voor het repareren van de netwerkaansluiting zijn beschikbaar op de downloadpagina.
    > Klik hier om het hulpprogramma voor het repareren van de netwerkaansluiting te downloaden uit het gedeelte Downloads.

• Mogelijk is uw computer niet verbonden met de netwerknaam (SSID) die in uw Brother-apparaat is geconfigureerd.

Verbinding: Mislukt (Fout: TS-XX)

Verbinding mislukt

Uw Brother-apparaat is niet verbonden met een draadloos netwerk.

Klik op de foutcode hieronder om meer te weten te komen over uw verbindingsfout.

3. TS-foutcodes en oplossingen

TS-01
Probleem Oplossing
De draadloze verbinding is niet geactiveerd.

Wijzig de draadloze instelling in AAN.

Als een netwerkkabel op uw apparaat is aangesloten, maak deze dan los en wijzig de draadloze instelling van uw apparaat in AAN.

TS-02
Probleem Oplossing
Uw draadloze toegangspunt/router wordt niet gedetecteerd.
  1. Controleer de volgende punten:

2. Als u de SSID en beveiligingsgegevens (SSID/verificatiemethode/codering/netwerksleutel) handmatig hebt ingevoerd, hebt u daarbij mogelijk een fout gemaakt.
    Controleer de SSID en beveiligingsgegevens, en voer zo nodig alsnog de juiste gegevens in.
    > Klik hier als u wilt weten hoe u de netwerknaam (SSID, ESSID) en netwerksleutel kunt achterhalen.
    Dit apparaat biedt geen ondersteuning voor een SSID/ESSID op 5GHz. U moet een SSID/ESSID selecteren die 2,4 GHz gebruikt. Zorg ervoor dat het toegangspunt of de router is ingesteld op 2,4 GHz of 2,4 GHz/5 GHz gemengd.

TS-03
Probleem Oplossing
Mogelijk hebt u verkeerde instellingen ingevoerd voor het draadloze netwerk en de beveiliging.

Controleer de instellingen voor het draadloze netwerk opnieuw.
> Klik hier als u wilt weten hoe u de netwerknaam (SSID, ESSID) en netwerksleutel kunt achterhalen.

Informeer bij de netwerkbeheerder als u dit niet weet.

TS-04
Probleem Oplossing
De verificatie of codering die door uw draadloze toegangspunt/router worden gebruikt, wordt niet ondersteund door uw apparaat.

Wijzig de verificatie en codering van uw draadloze toegangspunt/router. Welke verificatiemethoden beschikbaar zijn, hangt af van uw Brother-apparaat. Zie de handleiding van uw apparaat.
> De meest recente handleidingen vindt u in het gedeelte Handleidingen.

Als u het probleem hiermee niet kunt oplossen, hebt u mogelijk de verkeerde SSID of netwerkinstellingen ingevoerd. Controleer de instellingen voor het draadloze netwerk.
> Klik hier als u wilt weten hoe u de netwerknaam (SSID, ESSID) en netwerksleutel kunt achterhalen.

TS-05
Probleem Oplossing
De beveiligingsinstellingen (SSID/netwerksleutel) zijn niet correct.

Controleer de SSID en netwerksleutel.
> Klik hier als u wilt weten hoe u de netwerknaam (SSID, ESSID) en netwerksleutel kunt achterhalen.

TS-06
Probleem Oplossing
De gegevens voor de draadloze beveiliging (verificatiemethode/codering/netwerksleutel) zijn niet correct.

Controleer de beveiligingsgegevens voor het draadloze netwerk (verificatiemethode/codering/netwerksleutel).
> Klik hier als u wilt weten hoe u de netwerknaam (SSID, ESSID) en netwerksleutel kunt achterhalen.

TS-07
Probleem Oplossing
Het apparaat kan een WLAN-toegangspunt/-router met WPS ingeschakeld niet detecteren.

Als u verbinding wilt maken met behulp van WPS, dan moet u een handeling verrichten op zowel het apparaat als uw WLAN-toegangspunt/-router. Controleer de verbindingsmethode voor WPS op uw WLAN-toegangspunt/-router en probeer het opnieuw.
Als u niet weet hoe u WPS moet configureren op uw WLAN-toegangspunt/-router, kijk dan in de documentatie die u bij uw WLAN-toegangspunt/-router hebt gekregen of informeer bij de fabrikant van uw WLAN-toegangspunt/-router of bij uw netwerkbeheerder.

TS-08
Probleem Oplossing
Er zijn twee of meer WLAN-toegangspunten gedetecteerd waarop WPS is ingeschakeld.
  • Zorg ervoor dat er maar één WLAN-toegangspunt/-router met actieve WPS-functie is binnen het bereik van uw apparatuur en probeer het opnieuw.

• Probeer het na een paar minuten opnieuw. Zo voorkomt u storing van andere toegangspunten/routers.

U kunt de gegevens voor de draadloze beveiliging (SSID/verificatiemethode/codering/netwerksleutel) van uw WLAN-toegangspunt/-router achterhalen als volgt:

1. De standaardgegevens voor de beveiliging staan mogelijk op een label dat op uw WLAN-toegangspunt/-router is bevestigd. Soms wordt standaard de naam van de fabrikant of het modelnummer van het WLAN-toegangspunt of de WLAN-router gebruikt in de beveiligingsinstellingen.
  2. Zie de documentatie van uw WLAN-toegangspunt/-router als u wilt weten hoe u de beveiligingsinstellingen kunt terugvinden.
  • Als uw WLAN-toegangspunt/-router zo is ingesteld dat de SSID niet wordt uitgezonden, wordt de SSID niet automatisch gedetecteerd. U moet de SSID met de hand invoeren.
  • De netwerksleutel kan ook worden omschreven als wachtwoord, beveiligingssleutel of beveiligingscode.

Als u niet weet wat de SSID en de draadloze beveiligingsinstellingen van uw WLAN-toegangspunt/-router zijn of hoe u de configuratie kunt wijzigen, kijk dan in de documentatie die u bij uw WLAN-toegangspunt/-router hebt gekregen of informeer bij de fabrikant van uw toegangspunt/router of bij uw internetprovider of netwerkbeheerder.

Bepaal de netwerknaam (SSID, ESSID) en netwerksleutel

U moet weten welke instellingen uw draadloze router of toegangspunt gebruikt voor het draadloze netwerk. Controleer de huidige instellingen voor het draadloze netwerk en noteer ze hieronder:

• Netwerknaam (ook vaak omschreven als 'SSID' of 'ESSID')
  • Netwerksleutel (ook vaak omschreven als 'wachtwoord', 'beveiligingssleutel' of 'beveiligingscode')

SSID

De netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) achterhalen

1. Kijk op de onder- of zijkant van uw draadloze router of toegangspunt.
  2. Kijk in de documentatie van uw draadloze router of toegangspunt.
  • Brother kan u deze informatie niet geven. Als u de naam en sleutel van uw draadloze netwerk niet kunt vinden, neem dan contact op met uw internetprovider of routerfabrikant.
  • Als uw draadloze router of toegangspunt WEP-codering met meerdere WEP-sleutels gebruikt, noteer en gebruik dan alleen de eerste WEP-sleutel.

Verwante modellen

DCP-1612W, DCP-340CW, DCP-375CW, DCP-585CW, DCP-6690CW, DCP-7055W, DCP-7070DW, DCP-750CW, DCP-770CW, DCP-9015CDW, DCP-9020CDW, DCP-J1100DW, DCP-J132W, DCP-J140W, DCP-J152W, DCP-J172W, DCP-J315W, DCP-J4110DW, DCP-J4120DW, DCP-J515W, DCP-J525W, DCP-J552DW, DCP-J562DW, DCP-J572DW, DCP-J715W, DCP-J725DW, DCP-J752DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-J925DW, DCP-L2520DW, DCP-L2530DW, DCP-L2560DW, DCP-L3510CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-1212W, HL-2135W, HL-2170W, HL-2270DW, HL-3070CW, HL-3140CW, HL-3150CDW, HL-3170CDW, HL-4070CDW, HL-4570CDW, HL-4570CDWT, HL-5280DW, HL-5370DW, HL-5470DW, HL-6180DWT, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L2340DW, HL-L2350DW, HL-L2365DW, HL-L2375DW, HL-L3210CW, HL-L3230CDW, HL-L3270CDW, HL-L5200DW(T), HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8260CDW, HL-L8350CDW, HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), HL-S7000DN, MFC-1910W, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-640CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7840W, MFC-7860DW, MFC-790CW, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-8890DW, MFC-8950DW, MFC-8950DWT, MFC-9320CW, MFC-9330CDW, MFC-9340CDW, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW, MFC-J1300DW, MFC-J430W, MFC-J4410DW, MFC-J4420DW, MFC-J4510DW, MFC-J4610DW, MFC-J4620DW, MFC-J470DW, MFC-J4710DW, MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5320DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5910DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J615W, MFC-J625DW, MFC-J6510DW, MFC-J6520DW, MFC-J6530DW, MFC-J6710DW, MFC-J6720DW, MFC-J680DW, MFC-J6910DW, MFC-J6920DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J825DW, MFC-J870DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3710CW, MFC-L3750CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)