HL-J6100DW

HL-J6100DW

Niet uw product?

Datum: 06/10/2023 Nummer: faq00100428_014

Ik kan niet afdrukken op een draadloos (Wi-Fi) netwerk (Windows)

Voor bepaalde modellen kan de draadloze netwerkverbinding alleen worden gebruikt wanneer de optionele draadloze module is geïnstalleerd.

Om dit probleem op te lossen en opnieuw te kunnen scannen volgt u de onderstaande aanbevelingen:

1. Heeft u uw Brother-apparaat al geïnstalleerd?
  2. Bent u verhuisd of heeft u uw draadloze (Wi-Fi) netwerkomgeving veranderd?
  3. Is uw Brother-apparaat ingeschakeld?
  4. Geeft het scherm van uw Brother-apparaat fouten weer?
  5. Staat er een onnodige kopie van het pictogram van uw Brother-apparaat in "Apparaten en Printers" (Bijvoorbeeld: "Brother XXX-XXXX (Kopie 1)")?
  6. Staan er nog afdruktaken in de afdrukwachtrij?
  7. Heeft u geprobeert uw draadloze (Wi-Fi) verbinding te controleren en te herstellen?
  8. Heeft u aanvullende controles geprobeerd om vast te stellen of de draadloze (Wi-Fi) router of toegangspunt correct werkt?
  9. Heeft u geprobeerd uw Brother-apparaat opnieuw in te stellen?
  10. Is de firmware van zowel uw Brother-apparaat als uw draadloze (Wi-Fi) router of toegangspunt bijgewerkt naar de nieuwste versie?

1. Heeft u uw Brother-apparaat al geïnstalleerd?

Zorg ervoor dat u uw Brother-apparaat heeft geconfigureerd met behulp van de draadloze (Wi-Fi) netwerkverbinding en vervolgens de juiste Brother-software en stuurprogramma's heeft geïnstalleerd.
Als dit niet het geval is, stelt u uw Brother-apparaat in en probeert u vervolgens af te drukken.

> Klik hier om te zien hoe uw Brother -apparaat kunt installeren.

Ga naar de volgende sectie als u nog steeds niet kunt afdrukken.

2. Bent u verhuisd of heeft u uw draadloze (Wi-Fi) netwerk omgeving veranderd?

Als u bent verhuisd, van internetprovider bent veranderd, uw draadloze router of toegangspunt hebt vervangen of de instellingen ervan hebt gewijzigd, moet u de draadloze (Wi-Fi) netwerkverbinding opnieuw instellen:

1. Verwijder de Brother-driver.
    Klik hier om weer te geven hoe u de driver verwijdert
  2. Stel de draadloze (Wi-Fi) verbinding opnieuw in.
    > Klik hier om te zien hoe uw Brother -apparaat kunt installeren.
  3. Druk opnieuw af. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende sectie.

3. Is uw Brother-apparaat ingeschakeld?

Als het display leeg is, staat het Brother-apparaat niet aan of staat het apparaat in de slaapstand.

1. Druk op een knop om na te gaan of het apparaat uit slaapmode komt.
  2. Als dit niet het geval is, controleer dan of het apparaat is aangesloten op een werkend stopcontact en zet eventuele stroomschakelaars op AAN.
  3. Neem contact op met uw Brother dealer als het apparaat niet reageert ook al zet u het apparaat aan en uit. Neem contact op met de Brother-klantenservice via 'Contact'.
  4. Als het apparaat is ingeschakeld maar u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende sectie.

4. Geeft het scherm van uw Brother-apparaat fouten weer?

Bij afdrukfouten, zoals "Paper Vast" of "Ink/Toner op", is het niet mogelijk om af te drukken. Zorg eerst dat de melding weg is en druk opnieuw af.
Voor meer informatie over de foutmeldingen, zie de Online Gebruikershandleiding, Basis gebruikershandleiding, of de Geavanceerde handleiding in de sectie Handleidingen
.

> U kunt de laatste Online Gebruikershandleiding,  Basis Gebruikershandleiding of de Geavanceerde handleiding vinden in de sectie Handleidingen.

Als uw apparaat geen fouten weergeeft, maar u kunt niet afdrukken, ga dan naar de volgende sectie.

5. Staat er een onnodige kopie van het pictogram van uw Brother-apparaat in "Apparaten en printers" (bijvoorbeeld: "Brother [modelnaam] (kopie 1)")?

Er is mogelijk een kopie van uw Brother-apparaat met dezelfde naam gemaakt als u:

• De USB-poort hebt gewijzigd op de computer die is aangesloten op de Brother-apparaat.
  • Meerdere keren dezelfde printerdriver geïnstalleerd.

Selecteer bij het afdrukken altijd een werkende printerdriver (de status moet Gereed zijn). We raden ook aan om onnodige printerpictogrammen te verwijderen.

(Windows 11)

Printer Copy

1. Schakel uw Brother-apparaat in. Indien er andere apparaten zijn aangesloten, zet die apparaten dan uit.
  2. Klik op Start > Instellingen > Bluetooth & apparaten > Printers & scanners.
  3. Selecteer uw Brother-apparaat.
  4. Controleer de status van het Brother-apparaat.
    Als de status inactief is, betekent dit dat het printerstuurprogramma correct werkt. Selecteer dit printerstuurprogramma bij het afdrukken.
    Make sure the Brother machine status

(Optioneel) Om de printernaam te wijzigen, doet u het volgende:

1. Klik op Eigenschappen van printer.
    2. Wijzig de printernaam in het venster Printereigenschappen en klik op OK.

Om een overbodige printer te verwijderen, selecteert u uw Brother-apparaat en klikt u op Verwijderen.

Als u de controles hebt voltooid, probeer dan af te drukken. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar Stap 6.

(Windows 7 / Windows 8 / Windows 10)

Multiple same printer name icon

1. Schakel uw Brother-apparaat in. Indien er andere apparaten zijn aangesloten, zet die apparaten dan uit.
  2. Open de map "Apparaten en printers":

(Windows 8
    / Windows 10)
    1. Open het Configuratiescherm.(Klik hier om weer te geven hoe u het Configuratiescherm opent.)
    2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.

(Windows 7)
    Klik op Start => Apparaten en printers.
  3. Beweeg de cursor over het printerpictogram totdat het pop-upvenster voor de printerstatus wordt weergegeven.
    Hover the cursor over the printer icon until the printer status pop-up appears

Als de status Offline is, werkt het printerstuurprogramma niet. Selecteer het printerstuurprogramma waarvan de status niet Offline is.

(Optioneel) Om de printernaam in Windows 7 of hoger te wijzigen, doet u het volgende:

1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram.
    2. Klik op Eigenschappen van printer.
    3. Wijzig de printernaam in het venster Printereigenschappen en klik op OK.

4. Als u altijd met deze printer wilt afdrukken, klikt u met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteert u Als standaardprinter in stellen. Het vinkje verschijnt op het printerpictogram en deze printer wordt automatisch geselecteerd zodra u de volgende keer afdrukt.

Default Printer

Om een onnodig printerpictogram te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram en selecteert u Apparaat verwijderen.

Als u de controles hebt voltooid, probeer dan af te drukken. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende stap.

6. Staan er nog afdruktaken in de afdrukwachtrij?

Als er nog afdruktaken in de afdrukwachtrij staan, verwijdert u deze.

Klik hier om weer te geven hoe u afdruktaken verwijdert uit de afdrukwachtrij.

Druk opnieuw af. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, gaat u naar de volgende sectie.

7. Heeft u geprobeert uw draadloze (Wi-Fi) verbinding te controleren en te herstellen?

Zorg ervoor dat uw Brother-apparaat succesvol is aangesloten op een draadloos (Wi-Fi) netwerk.

Check your wireless (Wi-Fi) connection

1. Zet het Brother-apparaat zo dicht mogelijk bij het draadloze (Wi-Fi) toegangspunt of de router met zo min mogelijk obstakels ertussen. Grote voorwerpen en muren tussen de twee apparaten en storingssignalen van andere elektronische apparaten kunnen de snelheid van gegevensoverdracht negatief beïnvloeden.
  2. Bezoek een website of stuur en ontvang e-mails. Als u toegang tot internet kunt krijgen, maar uw Brother-apparaat kan niet gevonden worden in het draadloze (Wi-Fi) netwerk, ga dan naar stap 4.
  3. Druk het WLAN-rapport af, waarmee de status van uw verbinding wordt weergegeven.
    Klik hier om de draadloze status op het WLAN-rapport te controleren.
  4. Schakel alle volgende apparaten uit en vervolgens weer in in de volgorde die wordt weergegeven in de afbeelding:
    Turn all the network devices off and then on again in the order Wireless Router/Access Point, Computer then Brother machine
    Wacht minimaal vijf minuten totdat uw Brother-apparaat verbinding heeft gemaakt met het draadloze netwerk (Wi-Fi) en probeer vervolgens af te drukken. Ga naar de volgende stap als u nog steeds niet kunt afdrukken.
  5. Gebruik de Reparatietool voor netwerkaansluiting.
    Deze tool helpt u bij het herstellen van de draadloze afdrukcapaciteit met minimale gebruikersinteractie door automatisch het IP-adres van uw Brother-apparaat te lokaliseren en bij te werken in uw printerdriver
    1. Download de Reparatietool voor netwerkaansluiting.
      > Klik hier om weer te geven hoe u de Reparatietool voor netwerkaansluiting downloadt uit het gedeelte Downloads.
    2. Voer de Reparatietool voor netwerkaansluiting uit.
    3. Probeer opnieuw af te drukken. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, voert u in het volgende gedeelte aanvullende controles van de draadloze verbinding uit.

8.Heeft u aanvullende controles geprobeerd om vast te stellen of de draadloze (Wi-Fi) router of het toegangspunt correct werkt?

De beveiligingsinstellingen voor toegangsbeperkingen op uw draadloze (Wi-Fi) router of toegangspunt zijn mogelijk ingeschakeld. Voer de onderstaande controles uit en neem indien nodig maatregelen.

• Als er meer dan twee routers zijn, zijn de instellingen van alle draadloze routers en toegangspunten mogelijk niet correct geconfigureerd.
  • Als uw draadloze router of toegangspunt zich in de stealth-modus bevindt (de SSID (netwerknaam) niet uitzendt), voert u de juiste SSID (netwerknaam) en netwerksleutel (wachtwoord) handmatig in.
    > Klik hier om te zien hoe uw Brother -apparaat kunt installeren.
  • Als u een draadloze repeater gebruikt, start deze dan opnieuw op.

Als u nog steeds niet kunt afdrukken, probeer dan uw Brother-apparaat opnieuw in te stellen. Ga naar de volgende sectie.

9. Heeft u geprobeerd uw Brother-apparaat opnieuw in te stellen?

Als u de bovenstaande controles en reparatie van de aansluiting hebt uitgevoerd en u kunt nog steeds niet afdrukken, probeer dan de driver voor uw Brother-apparaat (Volledig pakket van drivers & software) te installeren.

1. Netwerkinstellingen terugzetten op de fabrieksinstellingen
    > Klik hier om weer te geven hoe u de fabrieksinstellingen van het apparaat terughaalt.

Als u kan afdrukken of scannen vanaf andere computers in het netwerk, zet de netwerkinstellingen van het Brother-apparaat niet terug maar neem contact op met uw computerfabrikant, netwerkbeheerder of internetprovider. Firewalls of beveiligingssoftware kunnen de communicatie blokkeren.

2. Verwijder de Brother-driver.
    Klik hier om weer te geven hoe u de driver verwijdert
  3. Stel de draadloze (Wi-Fi) netwerkverbinding opnieuw in.
    > Klik hier om te zien hoe uw Brother -apparaat kunt installeren.

Pas uw firewall / beveiligingsinstellingen tijdelijk aan om een netwerkverbinding mogelijk te maken

De firewall / beveiligingssoftware van uw computer kan voorkomen dat de netwerkverbinding wordt vastgesteld. Als u firewall-gerelateerde meldingen ontvangt, raden wij u aan de beveiligingsinstellingen tijdelijk aan te passen op uw computer om de verbinding te bepalen.

firewall

BELANGRIJK

• Alvorens de firewall uit te schakelen, zorg ervoor dat de veranderingen die u wilt maken geschikt zijn voor uw netwerk. Brother neemt geen verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen voor het uitschakelen van de firewall.
    • Zorg ervoor dat u de firewall opnieuw inschakelt wanneer u klaar bent.

Druk opnieuw af. Als u nog steeds niet kunt afdrukken, werkt u de firmware van zowel uw Brother-apparaat als uw draadloze (Wi-Fi) router of toegangspunt bij naar de nieuwste versie. Ga naar de volgende stap.

10. Is firmware van zowel uw Brother-apparaat als uw draadloze (Wi-Fi) router of toegangspunt bijgewerkt naar de nieuwste versie?

Zorg ervoor dat zowel uw Brother-apparaat als uw draadloze router of toegangspunt de nieuwste firmware gebruiken.

Als het probleem aanhoudt, is het mogelijk dat het juiste IP-adres en subnetmasker niet aan de Brother-apparaat zijn toegewezen. Raadpleeg de fabrikant van uw draadloze router of toegangspunt, uw systeembeheerder of netwerkbeheerder

Verwante modellen

DCP-B7620DW, DCP-J1050DW, DCP-J1100DW, DCP-J1140DW, DCP-J1200W(E), DCP-J1800DW, DCP-J562DW, DCP-J572DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-L2520DW, DCP-L2530DW, DCP-L2560DW, DCP-L2620DW, DCP-L2622DW, DCP-L2627DW(XL), DCP-L2627DWE, DCP-L2660DW, DCP-L2665DW, DCP-L3510CDW, DCP-L3515CDW, DCP-L3520CDW(E), DCP-L3527CDW, DCP-L3550CDW, DCP-L3555CDW, DCP-L3560CDW, DCP-L5510DW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, HL-B2180DW, HL-J6000DW, HL-J6010DW, HL-J6100DW, HL-L2340DW, HL-L2350DW, HL-L2365DW, HL-L2375DW, HL-L2400DW, HL-L2400DWE, HL-L2442DW, HL-L2445DW, HL-L2447DW, HL-L3210CW, HL-L3215CW, HL-L3220CW(E), HL-L3230CDW, HL-L3240CDW, HL-L3270CDW, HL-L5200DW(T), HL-L5210DW, HL-L6210DW, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L6410DN, HL-L6415DN, HL-L8230CDW, HL-L8240CDW, HL-L8260CDW, HL-L8360CDW, HL-L9310CDW(T), HL-L9430CDN, HL-L9470CDN, MFC-B7810DW, MFC-EX670, MFC-EX910, MFC-J1010DW, MFC-J1300DW, MFC-J4335DW(XL), MFC-J4340DW(E), MFC-J4535DWXL, MFC-J4540DW(XL), MFC-J480DW, MFC-J491DW, MFC-J497DW, MFC-J5330DW, MFC-J5340DW(E), MFC-J5730DW, MFC-J5740DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J5955DW, MFC-J6530DW, MFC-J6540DW(E), MFC-J680DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6940DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J6955DW, MFC-J6957DW, MFC-J6959DW, MFC-J880DW, MFC-J890DW, MFC-J895DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L2800DW, MFC-L2802DW, MFC-L2827DW(XL), MFC-L2835DW, MFC-L2860DW, MFC-L2860DWE, MFC-L2862DW, MFC-L2922DW, MFC-L3710CW, MFC-L3740CDW(E), MFC-L3750CDW, MFC-L3760CDW, MFC-L3770CDW, MFC-L5710DW, MFC-L5750DW, MFC-L6710DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L6910DN, MFC-L6915DN, MFC-L8340CDW, MFC-L8390CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9570CDW(T), MFC-L9630CDN, MFC-L9635CDN, MFC-L9670CDN