HL-4040CN

HL-4040CN

Niet uw product?

Datum: 08/04/2019 Nummer: faq00002688_000

Ik kan de printerdriver niet verwijderen met het programma voor verwijdering van printerdrivers (Printer Driver Uninstall Tool). (Voor gebruikers van Windows 7 die de printerdriver alleen gebruiken met een WSD-verbinding.)

Wanneer u de printer gebruikt via een WSD-poort, wordt de printerdriver mogelijk niet goed verwijderd met het programma voor verwijdering van printerdrivers (Printer Driver Uninstall Tool).

Volg de onderstaande aanwijzingen om dit probleem op te lossen.
Opmerking: De precieze aanwijzingen kunnen per besturingssysteem variëren.

Voor het verwijderen van de printerdriver is een beheerdersaccount nodig. Vraag hulp aan een netwerkbeheerder voordat u de printerdriver verwijdert.

1. Klik op Start => Configuratiescherm.
    Windows-menu
  2. Klik op Hardware en geluiden => Apparaten en printers.
    Apparaten en printers
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer die u wilt verwijderen en klik op Apparaat verwijderen.
    Apparaat verwijderen

Als er voor uw printer meerdere printerdrivers zijn, staan die mogelijk geregistreerd onder hetzelfde pictogram. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteer Afdrukwachtrij verwijderen. Selecteer de printerdriver die u wilt verwijderen.
    Afdrukwachtrij verwijderen

4. Klik op Ja wanneer u wordt gevraagd of u de printerdriver wilt verwijderen.
    Berichtvenster

Als uw printer is geconfigureerd als standaardprinter, wordt een bericht weergegeven dat de standaardprinter is gewijzigd. Klik op Sluiten.

Berichtvenster

5. Selecteer een printerpictogram in de map Apparaten en printers en klik op Eigenschappen van afdrukserver.
    Eigenschappen van afdrukserver

Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.

6. Klik op het tabblad Stuurprogramma's en vervolgens op Eigenschappen.
    Printerdriver verwijderen
  7. Selecteer de printerdriver die u wilt verwijderen en klik op Verwijderen.
    Printerdriver verwijderen
  8. U wordt gevraagd welk type driver u wilt verwijderen. Selecteer Stuurprogramma en stuurprogrammapakket verwijderen en klik op OK.
    Printerdriver verwijderen
  9. Klik op Ja wanneer u om een bevestiging wordt gevraagd.
    Berichtvenster
  10. Klik op Verwijderen wanneer informatie over de te verwijderen driver wordt weergegeven.
    Printerdriver verwijderen

Het hangt van het soort installatie af of de informatie over de te verwijderen driver wordt weergegeven. Als dit bericht niet wordt weergegeven, slaat u deze stap over en gaat u gewoon naar de volgende stap.

11. Wanneer het bericht wel wordt weergegeven, controleert u of de driverbestanden goed zijn verwijderd, waarna u op OK klikt.
    Berichtvenster
  12. Sluit het venster Eigenschappen van Afdrukserver en Apparaten en printers. Start de computer opnieuw.

Verwante modellen

HL-1030, HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-1650, HL-1670N, HL-1850, HL-1870N, HL-2030, HL-2035, HL-2040, HL-2070N, HL-2140, HL-2150N, HL-2170W, HL-2460, HL-2600CN, HL-2700CN, HL-3040CN, HL-3070CW, HL-3260N, HL-3450CN, HL-4000CN, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW, HL-4200CN, HL-5030, HL-5040, HL-5050, HL-5070N, HL-5130, HL-5140, HL-5150D, HL-5170DN, HL-5240, HL-5240L, HL-5250DN, HL-5270DN, HL-5280DW, HL-5340D, HL-5350DN, HL-5370DW, HL-5380DN, HL-6050, HL-6050D, HL-6050DN, HL-7050, HL-7050N, HL-8050N