HL-4040CN

HL-4040CN

Niet uw product?

Datum: 18/06/2010 Nummer: faq00002617_000

Ik druk vooral zwart-witdocumenten af. Hoe zorg ik ervoor dat er geen kleurentoner wordt verbruikt tijdens het afdrukken?

Wanneer u een afdruktaak naar de printer stuurt, probeert de printerdriver te bepalen of uw documenten in kleur of zwart-wit zijn. Hiervoor wordt gekeken naar de aanwezigheid van kleurgegevens. Vervolgens weet het apparaat welke tonercartridges nodig zijn.
Soms bevat een document kleurgegevens terwijl het gewoon een zwart-witdocument lijkt (bijvoorbeeld grijze delen kunnen uit allerlei kleuren zijn samengesteld). Als de printerdriver kleurgegevens in uw document aantreft, worden voor die afdruktaak alle vier de tonercartridges gebruikt.

U kunt een instelling in de printerdriver aanpassen om ervoor te zorgen dat het apparaat alle documenten behandelt alsof ze alleen zwart-witgegevens bevatten.
Zo worden uw kleurencartridges niet opgebruikt tijdens het afdrukken.

Een instelling wijzigen in de printerdriver:

OPMERKING: De precieze stappen en de afbeelding kunnen per besturingssysteem en apparaat verschillen.

1. Klik op Start => Configuratiescherm => Printers en faxapparaten.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw Brother-apparaat en selecteer Voorkeursinstellingen.
  3. Selecteer Mono bij Kleur/Mono.

driver

4. Klik op Toepassen gevolgd door OK om de wijzigingen te bevestigen.

Om de afdrukkwaliteit gedurende de volledige levensduur van de cartridge in stand te houden zorgt het apparaat automatisch voor de nodige aanpassingen aan de veranderende elektrische eigenschappen van het tonerpoeder. Deze veranderingen worden veroorzaakt door het elektrisch laden en ontladen. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat een optimale afdrukkwaliteit niet meer haalbaar is. Wanneer dit het geval is, moet de tonercartridge worden vervangen.

Het apparaat kan daarom de melding geven "Einde duur toner" of 'Vervang Toner" om de volgende redenen:

• De tonercartridge is inderdaad leeg (met lichtstralen wordt een leeg tonerreservoir gedetecteerd).
  • De kwaliteit van het tonerpoeder is zo ver afgenomen dat een optimale afdrukkwaliteit niet meer haalbaar is (met een teller wordt het aantal keren bijgehouden dat de toner elektrisch is geladen en ontladen).

Dit kan voor alle vier de tonercartridges tegelijk gebeuren.

Verwante modellen

DCP-9040CN, DCP-9042CDN, DCP-9045CDN, DCP-L8400CDN, DCP-L8450CDW, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW, HL-L8250CDN, HL-L8350CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9840CDW, MFC-L8650CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L9550CDW(T)