HL-4040CN

HL-4040CN

Niet uw product?

Datum: 07/01/2013 Nummer: faq00002716_001

Kleurinstellingen wijzigen met behulp van aangepaste instellingen in de printerdriver

U kunt de kleurinstellingen aanpassen in het dialoogvenster Aangepaste instellingen van de Windows-printerdriver of in het dialoogvenster Effect van de Mac OS X CUPS-printerdriver.

Deze functie is wel beschikbaar in de Windows-printerdriver en de Mac OS X CUPS-printerdriver, maar niet in de BR-Script-printerdrivers voor Windows en Mac OS X.

Opmerking: De onderstaande figuren zijn een voorbeeld en kunnen afwijken van uw Brother-apparaat en besturingssysteem.

Stap 1: Controleer de huidige kleurtint

1. Klik hier om voorbeeldafbeeldingen te openen en druk die af. [46KB/ PDF]

2. Vergelijk deze met de volgende afbeeldingen. Kijk welke afbeeldingen het meest lijken op uw afdrukken. Vergroot de afbeelding door erop te klikken.

A: veel rood in de afdruk.
    The print is reddish. Click the image to enlarge.

B: veel geel in de afdruk.
    The print is yellowish. Click the image to enlarge.

C: veel roze in de afdruk.
    The print is pinkish. Click the image to enlarge.

D: veel groen in de afdruk.
    The print is greenish. Click the image to enlarge.

E: veel blauw in de afdruk.
    The print is bluish. Click the image to enlarge.

F: veel lichtblauw in de afdruk.
    The print is lightly bluish. Click the image to enlarge.

Stap 2: Pas de kleurinstellingen aan

1. Open het dialoogvenster Aangepaste instellingen (Windows) of Effect (Mac OS X).

Windows printerdriver:

1. Klik op Voorkeursinstellingen voor afdrukken. (Klik hier om weer te geven hoe u de voorkeursinstellingen voor afdrukken opent.)

2. Klik op de tab Geavanceerd en klik op Instelling....
      Printing Preferences

3. Nu is het scherm Afwijkende instellingen geopend.
      Custom Setting dialog box

Mac OS X CUPS-printerdriver:

1. Open het afdrukvenster. (Klik hier om weer te geven hoe u het Afdrukvenster opent.)

2. Kies Printerinstellingen in het venstermenu voor de afdrukopties. Klik op het tabblad Geavanceerd en klik op Instellingen....
      Print dialog

3. Het dialoogvenster Effect wordt geopend.
      Effect dialog

2. Pas de kleurinstellingen aan de hand van de volgende tabel aan en controleer het resultaat in Stap 1. Klik op OK.

De kleuren die het apparaat kan afdrukken en de kleuren die u op het scherm ziet wijken af. Computer monitors genereren miljoenen kleuren als RGB (rood, groen, blauw). De kleurenlasermachines gebruiken een 4-kleuren afdrukproces van CMYK (cyaan, magenta, geel, zwart). De machine gebruikt deze 4-kleuren om zoveel mogelijk kleuren te genereren, maar het afgedrukte document ziet er mogelijk anders uit dan op het scherm.

Het verschil tussen een monitor en printer is de manier waarop licht wordt omgezet. Papier reflecteert licht en een monitor straalt licht uit. Vanwege deze verschillende methoden hebben printers en monitoren nooit hetzelfde kleurbereik. Hierdoor wordt het matchen van de kleuren een uitdaging. Zelfs LCD monitoren wijken af van CRT monitoren, omdat helderheid en contrast verschillen. De helderheid en kwaliteit van het papier zijn bepalend voor de kleur.

In de afbeeldingen die u in stap 1 hebt afgedrukt...

RGB-waarden als referentie

Rood

Groen

Blauw

rood overheerst (A)

-8

4

4

geel overheerst (B)

-4

-4

8

roze overheerst (C)

-4

8

-4

groen overheerst (D)

4

-8

4

blauw overheerst (E)

4

4

-8

lichtblauw overheerst (F)

8

-4

-4

Verwante modellen

DCP-9040CN, DCP-9042CDN, DCP-9045CDN, HL-4040CN, HL-4050CDN, HL-4070CDW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9840CDW