CM900

Datum: 05/10/2021 Nummer: faqh00101541_000

Instructies voor de functie “Plaatsen op pad” in CanvasWorkspace (Windows/Mac)

U kunt de functie “Plaatsen op pad” gebruiken om de tekst die u typt, uit te lijnen langs het pad van de vorm.

afbeelding

De tekst uitlijnen langs het pad

1. Selecteer uit de ingebouwde patronen de vorm die u wilt gebruiken om de tekst uit te lijnen.
    afbeelding

U kunt de tekst ook uitlijnen langs een pad dat u hebt getekend met de padfuncties.

2. Klik op  (Tekst) op de objectmodusbalk aan de linkerkant van het scherm en typ vervolgens de tekst.
    afbeelding

3. Als u beide vormen en de tekst hebt geselecteerd, klikt u met de rechtermuisknop en kiest u “Plaatsen op pad” in het menu.
    Of u klikt op  (Plaatsen op pad) op het scherm “Bewerken” in het configuratiegedeelte (aan de rechterkant van het scherm).

<Klikken met de rechtermuisknop gebruiken>
    afbeelding

<Het scherm “Bewerken” gebruiken>
    afbeelding

De tekst wordt uitgelijnd langs het pad van de vorm.
    afbeelding

4. Nadat u de tekst langs een pad hebt geplaatst, kunt u de instellingen voor het lettertype, de grootte en de uitlijning wijzigen via het menu “Plaatsen op pad” dat wordt weergegeven op de menubalk of via het scherm “Eigenschappen”. Zie “Info over uitlijninstellingen” hieronder voor meer informatie over de uitlijnopties.

<De instellingen wijzigen via de menu's op de menubalk>
    afbeelding

<De instellingen wijzigen via het scherm “Eigenschappen”>
    afbeelding

U kunt de tekst die u typt uitlijnen door de vorm te selecteren en te klikken met de rechtermuisknop of door “Converteren naar vormen” te selecteren op het scherm “Bewerken”.

Info over uitlijninstellingen

Horizontale uitlijning

Links  Midden  Rechts  Verdelen
afbeelding afbeelding afbeelding afbeelding

Verticale uitlijning

Onder  Midden  Boven
afbeelding

Richting van pad

Begin naar einde  Einde naar begin
afbeelding afbeelding

Verwante modellen

CM260, CM300, CM600, CM700, CM840, CM900, SDX1000, SDX1200, SDX1250, SDX2200D, SDX2250D, SDX900