ADS-2700W

ADS-2700W

Niet uw product?

Datum: 11/03/2019 Nummer: faq00100452_001

Een e-mail veilig verzenden

1. Start uw webbrowser.
  2. Typ 'http://IP-adres van apparaat/' in uw browser ('IP-adres van apparaat' is het concrete IP-adres van uw Brother-apparaat).
    Bijvoorbeeld:
    http://192.168.1.2
  3. Als u eerder een wachtwoord hebt ingesteld, voert u dit wachtwoord in en klikt u vervolgens op Pijl rechts.
  4. Klik op het tabblad Netwerk.
  5. Klik op het menu Protocol in de navigatiebalk aan de linkerkant.
  6. Klik in het veld SMTP op Geavanceerde instellingen en zorg ervoor dat SMTP ingeschakeld is.
  7. Configureer de SNMP-instellingen.
    • Controleer of de e-mailinstellingen juist zijn door na het configureren een test-e-mail te verzenden.
    • Raadpleeg uw netwerkbeheerder of internetprovider als u niet weet wat de instellingen van de SMTP-server zijn.
  8. Klik op Indienen wanneer u klaar bent.
    Het dialoogvenster Configuratie voor e-mail verzenden testen wordt weergegeven.
  9. Volg de instructies in het dialoogvenster om de huidige instellingen te testen.

Een e-mail verzenden met gebruikersverificatie

Het Brother-apparaat ondersteunt de methode SMTP-AUTH voor het verzenden van e-mail via een e-mailserver waarvoor gebruikersverificatie is vereist. Deze methode voorkomt dat onbevoegden toegang krijgen tot de e-mailserver. U kunt deze instellingen configureren met Beheer via een webbrowser. U kunt SMTP-AUTH gebruiken voor e-mailmeldingen, e-mailrapporten en de functie Scannen naar e-mailserver.

• Instellingen van de e-mailclient
    • U moet de instellingen van de SMTP-verificatiemethode aanpassen aan de methode die wordt gebruikt door uw e-mailtoepassing.
    • Vraag uw netwerkbeheerder of internetprovider om de juiste configuratie van de e-mailclient.
    • U moet het selectievakje SMTP-VERIF onder Serververificatiemethode inschakelen om SMTP-serververificatie in te schakelen.
  • SMTP-instellingen
    • U kunt het SMTP-poortnummer wijzigen met Beheer via een webbrowser. Dit komt van pas wanneer uw internetprovider de service 'Outbound Port 25 Blocking (OP25B)' gebruikt.
    • Als u het SMTP-poortnummer instelt op het poortnummer dat door uw internetprovider wordt gebruikt voor de SMTP-server (bijvoorbeeld poort 587), kunt u via de SMTP-server e-mails versturen.

Een e-mail veilig verzenden met SSL/TLS

Dit apparaat ondersteunt TLS voor het verzenden van e-mail via een e-mailserver waarvoor beveiligde TLS-communicatie vereist is. Om e-mail te verzenden via een e-mailserver die gebruikmaakt van TLS-communicatie, moet TLS correct worden geconfigureerd.

• Servercertificaat verifiëren
    Als u SSL/TLS hebt geselecteerd, wordt het selectievakje Servercertificaat verifiëren automatisch ingeschakeld, zodat het servercertificaat kan worden geverifieerd.
    • Het servercertificaat wordt geverifieerd tijdens een poging om verbinding met de server te maken wanneer e-mail wordt verzonden.
    • Als het servercertificaat niet hoeft te worden geverifieerd, schakelt u het selectievakje Servercertificaat verifiëren uit.
  • Poortnummer
    • Als u SSL/TLS hebt geselecteerd, wordt de waarde in het veld Poort afgestemd op het protocol. Als u het poortnummer handmatig wilt wijzigen, voert u het gewenste poortnummer in.
    • U moet de SMTP-communicatiemethode zodanig configureren dat deze correspondeert met de e-mailserver. Voor meer informatie over de instellingen van de e-mailserver neemt u contact op met uw netwerkbeheerder of internetprovider.

In de meeste gevallen zijn de volgende instellingen vereist voor de beveiligde webmailservices:

SMTP Poort 587
Serververificatiemethode SMTP-VERIF
SSL/TLS

Verwante vragen

Verwante modellen

ADS-2700W