ADS-2700W

ADS-2700W

Niet uw product?

Datum: 17/02/2022 Nummer: faq00100429_007

Uw Brother-apparaat instellen in een draadloos netwerk.

1. Voordat u uw Brother-apparaat instelt

U moet weten welke instellingen uw draadloze router of toegangspunt gebruikt voor het draadloze netwerk. Noteer hieronder de huidige instellingen voor het draadloze netwerk (u hebt deze informatie later nodig):

• Netwerknaam (ook vaak omschreven als 'SSID' of 'ESSID')
  • Netwerksleutel (ook vaak omschreven als 'wachtwoord', 'beveiligingssleutel' of 'beveiligingscode')

SSID

De netwerknaam (SSID) en de netwerksleutel (wachtwoord) achterhalen

1. Kijk op de onder- of zijkant van uw draadloze router of toegangspunt.
  2. Kijk in de documentatie van uw draadloze router of toegangspunt.

Brother kan u deze informatie niet geven. Als u de naam en sleutel van uw draadloze netwerk niet kunt vinden, neem dan contact op met uw internetprovider of routerfabrikant.

Ga, nadat u de netwerkgegevens van uw draadloze router of toegangspunt hebt gecontroleerd, naar stap 2 om uw apparaat in te stellen voor een draadloos netwerk.

Als uw draadloze router of toegangspunt WEP-codering met meerdere WEP-sleutels gebruikt, noteer en gebruik dan alleen de eerste WEP-sleutel.

2. Een Brother-apparaat instellen in een draadloos netwerk

U stelt uw Brother-apparaat als volgt in voor een draadloos netwerk:

1. Sluit het netsnoer aan op het Brother-apparaat en steek de stekker in het stopcontact.
    Schakel uw Brother-apparaat in.

2. Druk op Settings (Instellingen)Alle instellingen > Netwerk > WLAN > Inst. Wizard.

3. WLAN inschakelen? Wilt u doorgaan? of Schakel WLAN in? of Het bekabelde netwerk I/F wordt uitgeschakeld. De melding Wilt u doorgaan? verschijnt, selecteer Ja om te accepteren.
    De wizard voor de draadloze instellingen wordt nu gestart.

4. Het apparaat zoekt het netwerk en geeft de beschikbare netwerknamen (SSID's) weer.
    Wanneer een lijst met SSID's wordt weergegeven, drukt u op de pijl omhoog of omlaag om de gewenste SSID te selecteren die u eerder hebt genoteerd en drukt u erop.

5. Druk op OK.

6. Ga op een van de volgende manieren te werk:
    • Als u een verificatie- en versleutelingsmethode gebruikt waarvoor een netwerksleutel nodig is
       Voer dan deze netwerksleutel in, en druk op OK om te bevestigen.

• Als u Open systeem gebruikt als verificatiemethode en Geen is geselecteerd als codering
      Ga naar de volgende stap.
  7. Het apparaat probeert verbinding te maken met het door u geselecteerde draadloze netwerk.

3. Download en installeer de software van uw Brother-apparaat.

Nadat u uw Brother-apparaat hebt geïnstalleerd, moet u de driver installeren. De driver downloaden:

Voor Windows-gebruikers

> Ga naar het gedeelte Downloads van deze website en download het Compleet pakket van drivers & software.

Volg de installatieaanwijzingen op de downloadpagina.

Voor Macintosh-gebruikers

> Ga naar het gedeelte Downloads van deze website en download het Compleet pakket van drivers & software.

Als het Compleet pakket van drivers & software / Volledige softwarepakket niet beschikbaar is voor uw model, installeer dan de Scannerdriver.

(Macintosh)
Als u de Scannerdriver niet kunt vinden, download Brother iPrint&Scan vanuit de App Store.

De installatieprocedure vindt u op de downloadpagina.

Raadpleeg de onderwerpen hieronder als u de instelprocedure hebt voltooid maar niet via het netwerk kunt scannen.

Klik dan hier om weer te geven "Kan niet scannen met mijn Brother-apparaat in een netwerk".

Verwante vragen

Verwante modellen

ADS-1700W, ADS-2700W, ADS-2800W, ADS-3600W