HL-2150N

HL-2150N

Niet uw product?

Datum: 01/02/2024 Nummer: faq00002486_000

Ik kan niet afdrukken met de printer in een via het netwerk gedeelde omgeving bij gebruik van Windows XP SP2 32-bits of Windows Vista 32-bits. Wat kan ik doen?

Dit probleem kan zich voordoen als de printerpoort niet is geselecteerd tijdens de installatie van de Brother-printerdriver en het Brother-softwarepakket bij gebruik van Windows XP SP2 64-bits, Windows Server 2003 64 bit of Windows Vista 64 bit als server.

U kunt dit probleem voorkomen door eerst de printerdriver voor het besturingssysteem van de client te installeren onder het besturingssysteem van de server. Als u Windows XP SP2 32-bits of Windows Vista 32-bits gebruikt op de client, moeten de printerdrivers voor die twee besturingssystemen worden geïnstalleerd in het besturingssysteem van de server, Windows XP SP2 64-bits, Windows Server 2003 64 bit of Windows Vista 64 bit.

Volg onderstaande procedure om dit probleem op te lossen.

1. Verwijder de Windows-printerdriver.

Verwijderen via het Start menu op uw computer:

1. Op de clientcomputer met Windows XP SP2 32-bits of Windows Vista 32-bits
      klikt u op Start => Alle programma's => uw printer.
    2. Klik op Verwijderen.
    3. Volg de aanwijzingen op het scherm.

Verwijderen met de Printerdriver Verwijder Tool:

1. Maak een tijdelijke directory op uw harddisk (bijv. C:\bront) om de gedownloade bestanden in op  te slaan.
    2. Klik hier om de Printerdriver Verwijder Tool te downloaden.
    3. Klik, als het downloaden voltooid is, op het gedownloade bestand om het uit te laten pakken.
      Dubbelklik op "brunins.exe".
    4. Selecteer de printerdriver die u verwijderen wilt, en klik op de Uninstall knop.
    5. Herstart uw pc.
  1. Installeer de printerdriver voor Windows XP SP2 32-bits of Windows Vista 32-bits op de server met Windows XP SP2 64-bits.

1. Open de map met printers.
    2. Klik met de rechtermuisknop op het printerpictogram en selecteer Eigenschappen.
    3. Open het tabblad Delen en klik op Extra stuurprogramma's.
  1. Schakel het selectievakje x86 in naast Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003.
  1. Klik op OK.
  2. Klik op [Bladeren] en klik vervolgens op de keuzelijst bij Stations om de map met de drivers voor Windows XP SP2 32-bits of Windows Vista 32-bits te selecteren.
  3. Klik op Openen.
  4. Klik op OK.
  1. Installeer de printerdriver opnieuw op de clientcomputer met Windows XP SP2 32-bits of Windows Vista 32-bits.

Voor gebruikers van Windows XP 32-bits:

1. Klik in de map Printers op Een printer toevoegen.
    2. Klik op Volgende.
    3. Selecteer Netwerkprinter, of een printer die met een andere computer is verbonden en klik op Volgende.
    4. Selecteer Verbinding met deze printer maken en voer de naam in waaronder de netwerkprinter wordt gedeeld, bijvoorbeeld \\server\[modelnaam]
    5. Klik op Volgende.
    6. Selecteer Ja als u de printer als standaardprinter wilt gebruiken.
    7. Klik op Volgende.
    8. Klik op Voltooien.

Voor gebruikers van Windows Vista 32-bits:

• U moet als beheerder aangemeld zijn.
  • Als het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer wordt weergegeven, klikt u op Doorgaan.
  • Als de beveiliging van Windows een waarschuwing geeft, klikt u op Dit stuurprogramma toch installeren.

1. Klik in de map Printers op Een printer toevoegen.
  2. Klik op Netwerkprinter, draadloze printer of Bluetooth-printer toevoegen.
  3. Klik op De printer die ik wil gebruiken, staat niet in de lijst.
  4. Selecteer Een gedeelde printer op naam selecteren en voer de naam in waaronder de netwerkprinter wordt gedeeld, bijvoorbeeld \\server\[modelnaam]
  5. Klik op Volgende.
  6. Het dialoogvenster voor het afdrukken van een testpagina verschijnt. Klik op Voltooien
  1. Probeer na afloop van de installatie opnieuw af te drukken.

Verwante vragen

Verwante modellen

HL-2150N, HL-2170W