Model uit assortiment. Deze pagina wordt niet meer bijgewerkt.

MFC-3240C

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

Veelgestelde vragen en probleemoplossing

MFC-3240C

Niet uw product?

Datum: 09/03/2007 Nummer: faq00000709_000

Het bericht "Geen Apparaat" verschijnt wanneer de "Status Monitor" wordt gestart. Wat kan ik doen?

Er is een patch-bestand om dit probleem op te lossen, volg onderstaande instructies om deze te downloaden.

1. Rechtsklik op een lege plek van uw bureaublad klik nieuw en vervolgens op map. Een map genaamd "Nieuwe Map" verschijnt op uw bureaublad.

2. Rechtsklik op de map en kies naam wijzigen, type Brother uit de keuzelijst.

3. Klik hier om het patch-bestand te downloaden.

4. De licentieovereenkomst voor eindgebruikers verschijnt, indien u met de voorwaarden akkoord gaat klikt u Ik ga akkoord.

5. "Bestand Downloaden" verschijnt. Klik op Opslaan.

6. Vanuit "Opslaan In" selecteer Bureaublad. Dubbelklik de Brother map en klik op Opslaan. Het downloaden van het patch-bestand zal beginnen.

7. Wanneer het downloaden klaar is, verschijnt het scherm "Het Downloaden is voltooid". Indien dit verschijnt klik op sluiten. Indien het licentieovereenkomst scherm nog open staat sluit deze dan.

8. Windows 98/ 98SE/ Me/ 2000 gebruikers:
    Klik START -> INSTELLINGEN -> PRINTERS.

Windows XP gebruikers:
    Klik START -> PRINTERS EN FAXEN.

9. Rechtsklik op het printer icoon en ga naar Eigenschappen.

10. Klik op tab Algemeen.

11. Controleer of er in het veld Opmerking een tekst staat, indien dit veld leeg is, voer dan bijvoorbeeld de volgende tekst in: MFC420CN

*Voor Windows 2000/ XP gebruikers:
  1. Druk de Ctrl, Alt en Del toetsen op het toetsenbordpaneel gelijktijdig in. Klik op taakbeheer.

2. Klik op de tab Processen en klik op Procesnaam.

3. Zoek de volgende processen die in onderstaande lijst staan onder "Gebruikersnaam": "Brmfcmon.exe" en/of "Brmfcwnd.exe"

• Indien het proces in de lijst voorkomt:
      Sluit "Taakbeheer" en herstart eerst uw computer en ga daarna naar de volgende stap.

• Indien geen van de processen in de lijst voorkomt:
      Sluit "Taakbeheer" en ga naar de volgende stap.

4. Ga naar uw bureaublad en dubbelklik op de "Brother" map en zoek het bestand brlm.EXE (ZIP staat op het icoon en .exe kan verschijnen aan het eind van de naam).

5. Dubbelklik op bestand brlm.EXE.

6. "ZIP Self Decompression" verschijnt. Klik op DECOMPRESS.

7. Een melding dat het proces succesvol is verlopen verschijnt. Klik op OK.

Het probleem zou nu opgelost moeten zijn.

*Voor Windows 98/ 98SE/ Me gebruikers:

1. Druk Ctrl, Alt en Del toetsen gelijktijdig in op uw toetsenbordpaneel om het "Sluit programma" menu te openen.

2. Wees er zeker van dat "Brmfcmon.exe" en/of "Brmfcwnd.exe" map in de lijst staan.

• Indien de processen in de lijst voorkomen:
      Klik op Annuleren om hieruit te gaan, herstart eerst uw computer en ga daarna naar de volgende stap.
    • Indien geen van de processen in de lijst voorkomt:
      Klik op Annuleren om hieruit te gaan en ga naar de volgende stap.

3. Ga naar uw bureaublad en dubbelklik op de "BROTHER" map en zoek de map genaamd brlm.EXE (ZIP staat op het icoon en .exe kan er achter staan).

4. Dubbelklik op het bestand brlm.EXE.

5. "ZIP Self Decompression" verschijnt. Klik op DECOMPRESS.

6. Een melding dat het proces succesvol is verlopen verschijnt. Klik op OK.

Het probleem zou nu opgelost moeten zijn.

Verwante modellen

DCP-110C, DCP-310CN, FAX-1840C, FAX-2440C, MFC-210C, MFC-3240C, MFC-5440CN, MFC-5840CN, MFC-620CN