TJ-4121TN

De printer aansluiten op de computer

U moet het printerstuurprogramma op uw computer installeren om af te drukken.

De modelnaam en het serienummer bevinden zich op de achterkant van de printer.
Zorg ervoor dat u de juiste driver voor uw model downloadt:
TJ-40 series: Brother TJ-40
TJ-41 series: Brother TJ-41

De installatiemethode van het stuurprogramma is afhankelijk van het verbindingstype:

USB-aansluiting (Windows/Mac/Linux)

Mac/Linux-gebruikers
Voor meer informatie over het installeren van stuurprogramma's raadpleegt u de installatiehandleiding van het stuurprogramma in het gedeelte [Handleidingen] op deze website.

1. Sluit de printer met een USB-kabel aan op de computer.

2. Download het nieuwste printerstuurprogramma en de nieuwste software via het gedeelte [Downloads] op deze website.

3. Voer de Seagull Driver Wizard uit en selecteer printerstuurprogramma's en USB installeren .

4. Volg de instructies op het scherm.

Als u het printerstuurprogramma niet kunt installeren:

• Installeer het printerstuurprogramma handmatig:
    Selecteer in de Seagull Driver Wizard de optie printerstuurprogramma's installeren > Overige.
  • Verwijder de printerstuurprogramma's:
    Selecteer in de Seagull Driver Wizard de optie printerstuurprogramma's verwijderen > Alle stuurprogramma's automatisch verwijderen met Seagull of Geavanceerde opties voor het verwijderen van printerstuurprogramma's gebruiken .
  • Stel de printerinstellingen opnieuw in:
    Start de BPM (Brother printer Management Tool) en klik vervolgens op Printerfunctie > Fabrieksinstellingen.

Wi-Fi® -netwerkverbinding (Windows)

Voor het gebruik van Wi-Fi is een optionele Wi-Fi-interface (PA-WI-002) vereist.
Raadpleeg de veelgestelde vragen voor meer informatie over het installeren van de Wi-Fi-interface: 'De Windows printer driver installeren via Wi-Fi®/ bedraad netwerk'.

Controleer of zowel het draadloze toegangspunt/de router als de netwerkinstellingen van uw printer correct zijn ingesteld. Raadpleeg voor meer informatie de documentatie bij uw draadloze toegangspunt/router of neem contact op met de fabrikant van de router, uw systeembeheerder of internetprovider.

1. Configureer de netwerkinstellingen:
    Via het BPM-scherm
    1. Sluit de printer met een USB-kabel aan op de computer.
    2. Start the BPM.
    3. Klik op Printerconfiguratie > Wi-Fi..
    4. Geef SSID, Encryption en Key (netwerkwachtwoord) op en klik vervolgens op Set (instellen).
    5. Klik op Ophalen.
    6. Klik op Printerfunctie > Configuratiepagina.
      De netwerkinstellingen worden afgedrukt. Controleer of het IP-adres van de printer juist is.
    Het touchscreen gebruiken (alleen TJ-4021TN/4121TN/4021TNR/4121TNR)
    1. Selecteer Interface > Wi-Fi.
    2. Geef SSID, Beveiliging en Wachtwoord op.
    3. Als u klaar bent, worden het Wi-Fi-pictogram en het IP-adres van de printer op het touchscreen weergegeven.
  2. Download het nieuwste printerstuurprogramma en de nieuwste software via het gedeelte [Downloads] op deze website.

3. Voer de Seagull Driver Wizard uit en selecteer Printerstuurprogramma's installeren en Netwerk.

4. Selecteer uw printer en klik op volgende.

5. Als uw TCP/IP-poort niet in de lijst wordt weergegeven, klikt u op poort maken en selecteert u Standaard TCP/IP-poort > nieuwe poort.

6. Typ het IP-adres en de poortnaam van uw printer en klik op Volgende.

7. Klik op Voltooien.

8. Ga terug naar het venster Poort opgeven en selecteer de poort die u hebt gemaakt.

9. Volg de instructies op het scherm.

Als u het printerstuurprogramma niet kunt installeren:

• Verwijder de printerstuurprogramma's:
    Selecteer in de Seagull Driver Wizard de optie printerstuurprogramma's verwijderen > Alle stuurprogramma's automatisch verwijderen met Seagull of Geavanceerde opties voor het verwijderen van printerstuurprogramma's gebruiken .
  • Stel de printerinstellingen opnieuw in:
    Start de BPM en klik op Printerfunctie > Fabrieksinstellingen.

Bekabelde netwerkverbinding (Windows)

1. Sluit zowel de printer als de computer aan op uw toegangspunt/router met behulp van LAN-kabels. De printer ontvangt automatisch een standaard-IP-adres en geeft dit weer op het touchscreen. Bij modellen zonder touchscreen kan dit worden bevestigd met behulp van de BPM.

2. Download het nieuwste printerstuurprogramma en de nieuwste software via het gedeelte [Downloads] op deze website.

3. Voer de Seagull Driver Wizard uit en selecteer Printerstuurprogramma's installeren en Netwerk.

4. Selecteer uw printer en klik op Volgende.

5. Als uw TCP/IP-poort niet in de lijst wordt weergegeven, klikt u op Poort maken en selecteert u Standaard TCP/IP-poort > Nieuwe poort.

6. Typ het IP-adres en de poortnaam van uw printer en klik op Volgende.

7. Klik op Voltooien.

8. Ga terug naar het venster Poort opgeven en selecteer de poort die u hebt gemaakt.

9. Volg de instructies op het scherm.

Als u het printerstuurprogramma niet kunt installeren:

• Verwijder de printerstuurprogramma's:
    Selecteer in de Seagull Driver Wizard de optie printerstuurprogramma's verwijderen > Alle stuurprogramma's automatisch verwijderen met Seagull of Geavanceerde opties voor het verwijderen van printerstuurprogramma's gebruiken.
  • Stel de printerinstellingen opnieuw in:
    Start de BPM en klik op Printerfunctie > Fabrieksinstellingen.

Als u geen antwoord op uw vraag hebt gevonden, hebt u dan de andere vragen bekeken?

Hebt u de handleidingen bekeken?

Neem contact op met de Brother-klantenservice als u nog meer hulp nodig hebt:

Verwante modellen

TJ-4005DN, TJ-4020TN, TJ-4021TN, TJ-4021TNR, TJ-4120TN, TJ-4121TN, TJ-4121TNR