DCP-L5500DN

Ik heb net de tonercartridge vervangen maar ik blijf de melding 'Vervang toner' of 'Toner op' op het display krijgen of het tonerlampje brandt of knippert nog steeds.

Als het display of het lampje blijft aangeven dat de toner (bijna) op is of moet worden vervangen, na het installeren van een nieuwe tonercartridge, voer dan onderstaande stappen uit om het  te verhelpen.

1. Controleer of u niet per ongeluk het verkeerde verbruiksartikel hebt vervangen.

Het Brother-apparaat heeft aparte verbruiksartikelen te weten de tonercartridge en de drumeenheid. Controleer of u wel degelijk de tonercartridge hebt vervangen en niet de drumeenheid. Als u het verschil wilt weten, zie dan 'Klik hier om te zien wat is het verschil is tussen de tonercartridge en de drumeenheid'

2. Controleer of u een nieuwe tonercartridge gebruikt.

Wanneer u de tonercartridge vervangt, moet u een nieuwe, ongebruikte tonercartridge gebruiken om de tonerstatus te resetten. Dit probleem kan het gevolg zijn van het verwisselen van tonercartridges uit verschillende apparaten of het installeren van een al aangebroken cartridge. Brother-apparaten houden het tonerverbruik in de gaten en regelen de afdrukkwaliteit bij op basis daarvan. Als u een deels opgebruikte tonercartridge gebruikt, kan het Brother-apparaat het tonerverbruik niet meer meten. Als u de toner vervangt, moet u dus een nieuwe toner gebruiken en geen aangebroken toner uit een ander apparaat.

3. Controleer of de tonercartridge goed geïnstalleerd is.

Als na installatie van een nieuwe tonercartridge nog steeds wordt aangegeven dat de toner (bijna) op is of dat u de toner moet vervangen, is de tonercartridge mogelijk niet goed geïnstalleerd.
    Installeer de tonercartridge opnieuw aan de hand van de aanwijzingen voor het vervangen van de tonercartridge. Klik hier om te zien hoe u de tonercartrige opnieuw installeert.

Controleer of er zowel een tonercartridge als een drumeenheid in het apparaat aanwezig is.

4. Reinig de primaire corona.

Dit probleem kan zich hebben voorgedaan doordat de primaire corona vies is geworden. Klik hier om weer te geven hoe u de primaire corona reinigt.

5. Werk de firmware bij naar de meest recente versie.
    Ga naar de sectie Downloads van deze website en controleer de laatste firmware versie.

• Als u de Firmware Update Tool in de sectie Downloads ziet, lees de gedetaileerde informatie om de firmware versie te achterhalen.
      Als de firmware versie van uw Brother machine eerder is dan de nieuwste versie, update de firmware en volg de installatie instructies op de pagina Downloads.

• Als u de Firmware Update Tool niet ziet in de sectie Downloads , kunt u contact opnemen met Brother via Contact.
    > Klik hier om de sectie Downloads te bezoeken en de laatste firmware versie te achterhalen.

Als het probleem blijft, kunt u contact opnemen met Brother via Contact.

Staat het antwoord op uw vraag er niet bij, kijkt u dan eerst bij de andere vragen:

Heeft u de beschikbare handleidingen bekeken?

Heeft u meer hulp nodig, dan kunt u contact opnemen met de Brother-klantenservice.

Verwante modellen

DCP-1510, DCP-1612W, DCP-7055, DCP-7055W, DCP-7060D, DCP-7065DN, DCP-7070DW, DCP-L2500D, DCP-L2510D, DCP-L2520DW, DCP-L2530DW, DCP-L2540DN, DCP-L2550DN, DCP-L2560DW, DCP-L5500DN, DCP-L6600DW, FAX-2840, FAX-2845, HL-1110, HL-1212W, HL-2130, HL-2135W, HL-2240, HL-2240D, HL-2250DN, HL-2270DW, HL-L2300D, HL-L2310D, HL-L2340DW, HL-L2350DW, HL-L2360DN, HL-L2365DW, HL-L2370DN, HL-L2375DW, HL-L5000D, HL-L5100DN(T), HL-L5200DW(T), HL-L6250DN, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), MFC-1810, MFC-1910W, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-L2700DW, MFC-L2710DN, MFC-L2710DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L5700DN, MFC-L5750DW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T)