PT-P750W

Hoe kan ik draadloos afdrukken vanaf een computer in de Ad-hoc-modus?

Niet alle computers, mobiele apparaten en besturingssystemen ondersteunen mogelijk de ad-hocmodus.

Voor Windows

Voor Mac:

Windows

1. Download het Software / Documentatie installatieprogramma uit het gedeelte [Downloads] van deze website. Met het installatieprogramma kunt u het printerstuurprogramma en aanvullende software installeren, zoals P-touch Editor en de Printer Setting Tool.

2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om met de installatie te beginnen.

3. Selecteer [Locale Verbinding (USB)] in het dialoogvenster [Verbindingstype] en volg de instructies op het scherm.
    Connection Type

4. Wanneer de installatie is voltooid, houdt u de knop Draadloos van de printer ingedrukt tot het Wi-Fi-lampje brandt.

5. Start Printer Setting Tool op uw computer en klik op de knop [Communicatie-instellingen].
    Zie voor meer informatie, Werken met Printer Setting Tool (voor Windows)'.

6. Bevestig de SSID (Netwerknaam) en de kanaalinstelling en selecteer vervolgens [Ad-hoc] voor [Communicatiemodus] in [Draadloze instellingen] op het tabblad [Draadloos LAN].
    Wireless LAN tab

7. Selecteer [Infrastructuur of Ad-hoc] bij [Geselecteerde interface] in [Communicatie-instellingen] in het tabblad [Algemeen]. Zorg ervoor dat [Huidige status behouden] is geselecteerd in [Netwerkinstellingen aan bij inschakelen] in het tabblad [Algemeen]
    • Als u wilt dat de printer automatisch verbinding maakt met een draadloos netwerk, selecteert u [Aan bij standaard] voor [Netwerkinstellingen aan bij inschakelen] in het tabblad [Algemeen].
    • Als u niet elke keer het IP-adres wilt wijzigen, klikt u op het tabblad [Wireless LAN] in de Printer Setting Tool.
      Selecteer [Statisch] voor [Boot Method] in [TCP / IP (Draadloos)] en voer dan de informatie in voor [IP Adres] en [Subnet Mask].

General tab

8. Sluit uw computer aan op de SSID die u in stap 6 hebt bevestigd en maak verbinding met de printer.
    Wireless LAN tab
    Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

De standaard SSID is "SETUP".

9. Maak de USB-kabel los.

10. Open het venster [Apparaten en printers]. Zie voor meer informatie, 'Het venster Apparaten en printers openen'.

11. Klik op [Een printer toevoegen].
    Add a printer

12. Selecteer [Voeg een netwerk-, draadloze of Bluetooth-printer toe].
    Add a printer

13. Bevestig dat de printer die u in Ad-hoc-modus hebt aangesloten in stap 8 is geselecteerd en klik op [Volgende].
    Controleer de weergegeven instellingen en klik op [Volgende] om de printer toe te voegen
    .
    Add a printer

14. Controleer of de LED van de Editor Lite uit is. Start de P-touch Editor en selecteer de printer in uit de lijst.

15. U kunt nu labels draadloos bewerken en afdrukken vanaf uw computer.

[  Back To Top ]

(Mac)

1. Download het Volledig softwarepakket uit het gedeelte [Downloads] van deze website, dubbelklik op het bestand en start het installatieprogramma vanuit [Start Here Mac].

2. Selecteer [Locale Verbinding (USB)] in het dialoogvenster [Verbindingstype] en volg de instructies op het scherm.
    Connection Type

3. Wanneer het dialoogvenster [Setup draadloos apparaat] wordt weergegeven, selecteert u [Ja, ik heb een USB-kabel om te gebruiken voor installatie.].
    Wireless Device Setup

Als dit dialoogvenster niet verschijnt, start u de [Wizard Setup voor draadloze apparaten] in de map [Hulpprogramma's].

4. Klik in het dialoogvenster [Beschikbare draadloze netwerken] op [Geavanceerd].
    Available Wireless Networks

5. Voer in het dialoogvenster [Naam draadloos netwerk] een nieuwe naam in voor [Naam (SSID)], schakel het selectievakje [Dit is een Ad-hocnetwerk en er is geen toegangspunt.] in en klik op [Volgende].
    Wireless Network Name

6. Volg de aanwijzingen op het scherm om de configuratie van de verbinding te voltooien.

7. Maak de USB-kabel los.

8. Controleer of de Editor Lite-LED uit is. Start P-touch Editor en selecteer uw printer uit de lijst.

9. U kunt nu labels draadloos bewerken en afdrukken vanaf uw computer.
[  Back To Top ]

Verwante modellen

PT-P750W