HL-8050N

Hoe vervang ik de fuser en transferrolcartridge?

• Raak nooit de gelabelde delen aan die zich op of in de buurt van de warmterol bevinden. U zou u kunnen branden. Voorkom letsel of brandwonden: als een vel papier rond de warmterol is gewikkeld, probeer het dan niet zelf te verwijderen. Zet de printer meteen uit en neem contact op met de klantenservice van Brother.
  • Zet de printer uit en trek de stekker uit het stopcontact voordat u binnen in de printer aan het werk gaat voor reiniging, onderhoud of probleemoplossing. Als de printer onder stroom staat en u doet iets binnen in de printer, kunt u een elektrische schok krijgen.
  • Gooi de transferrolcartridge nooit in open vuur. De cartridge kan ontploffen en persoonlijk letsel veroorzaken.
  • Vervang de fuser niet meteen nadat de printer is gebruikt. U zou u kunnen branden.
  • U mag een gebruikte transferrolcartridge niet verwijderen en terugplaatsen.
  • Wanneer de melding dat de transferrolcartridge moet worden vervangen wordt weergegeven, moet u dit meteen doen. Anders stopt de printer met afdrukken.

Volg de onderstaande procedure voor het vervangen van de fuser en transferrolcartridge.

1. Schakel de printer uit met de aan-uitschakelaar en wacht dertig minuten totdat de fuser is afgekoeld.

2. Verwijder het papier uit de middelste uitvoerlade.

3. Open de klep aan de achterzijde door de grijze hendel in de linkerbovenhoek achter op de printer omhoog te brengen.

Raak geen onderdelen binnen in de printer aan.

4. Duw de twee beige hendels onder aan de gebruikte fuser omlaag.

5. Verwijder de oude fuser voorzichtig.

6. Installeer de nieuwe fuser voorzichtig.

7. Duw de twee beige hendels onder aan de fuser omhoog.

8. Sluit de klep aan de achterzijde.

Sluit de klep aan de achterzijde niet zolang er geen fuser in het apparaat zit. Als u de klep toch sluit, kunt u de hendel of klep beschadigen.

9. Open de klep aan de bovenzijde.

Raak geen onderdelen binnen in de printer aan.

10. Pak de greep van de tonercartridge en trek de cartridge voorzichtig naar buiten.

Leg de toner op een stuk papier om tonervlekken op de ondergrond te voorkomen.

11. Trek aan de twee hendels op het bovenste deel van de transferrolcartridge en knijp vervolgens de twee beige hendels onder aan de oude transferrolcartridge in. Trek de cartridge nu langzaam naar u toe.

12. Pak de nieuwe transferrolcartridge aan de hendels aan beide uiteinden en duw de cartridge voorzichtig naar binnen.

13. Pak de greep van de tonercartridge en schuif de cartridge voorzichtig naar binnen.

De tonercartridge moet stevig vastzitten.

14. Doe de klep aan de bovenzijde goed dicht.

Zet de printer weer aan.

Verwante modellen

HL-8050N