VC-500W

Miten päivitetään tulostimen laiteohjelmisto?

Brother Color Label Editor/Color Label Editor 2 -sovelluksen käyttäjät
 Windows/Mac käyttäjät

Brother Color Label Editor/Color Label Editor 2-sovelluksen käyttäjät:

1. Kytke virta päälle tulostimeen ja yhdistä se infrastruktuuriverkkoon käyttäen reititintä tai liityntäpistettä joka on yhteydessä internettiin.

Yhdistäminen suoritetaan eri tavalla riippuen Wi-Fi-merkkivalon tilasta.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo palaa sinisenä, infrastruktuuritila on jo käytössä. Jatka vaiheesta 2.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo vilkkuu sinisenä, paina Wi-Fi-nappi alas ja pidä alhaalla 2 sekuntia niin että se palaa valkoisena. Jatka allaolevien ohjeiden mukaan.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo palaa valkoisena, jatka allaolevien ohjeiden mukaan.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo ei pala, Wi-Fi® ei ole päällä. Paina Wi-Fi-nappi alas ja pidä alhaalla 2 sekuntia niin että se palaa sinisenä. Sitten paina Wi-Fi-nappi alas ja pidä alhaalla 2 sekuntia niin että se palaa valkoisena, ja jatka allaolevien ohjeiden mukaan.
    1. Avaa sovellus.
    2. Color Label Editor:
      Napsauta [Settings] > [Set up a VC-500W Printer] > [W-Fi Setup].
      Color Label Editor 2:
      Napsauta [Settings] > [Firmware update] > [Add Printer].
    3. Seuraa näyttöön tulevia ohjeita niin tulostin yhdistetään mobiililaitteeseen infrastruktuuritilassa.
  2. Tarkista että tulostimen merkkivalot eivät ilmoita mistään vikatilanteesta.

Kun tulostimen merkkivalot palavat seuraavasti, tulostimen laiteohjelmisto on valmis päivitettäväksi.

Wi-Fi-painike Wi-Fi button (Palaa sinisenä)
    Kasettipainike Cassette button (Palaa valkoisena)
    Pyyhkäise ja leikkaa-paneeli Swipe-to-Cut Panel (Ei pala)
    Android™:
    Tarkista että tulostin on yhteydessä mobiililaitteeseen:
    Color Label Editor: Napsauta [Settings] > [Advanced] > [Get Info] > [Check].
    Color Label Editor 2: Napsauta [Settings] > [Firmware update].

iOS/iPadOS:
    Tarkista että tulostin on yhteydessä mobiililaitteeseen:
    Color Label Editor: Napsauta [Settings] ja sitten [Get Info] kohdasta [System Information] > [Get Info] > [Check].
    Color Label Editor 2: Napsauta [Settings] > [Firmware update].

3. Kun näyttöön tulee [Install], napsauta näyttöä niin päivitys alkaa.

Jos näyttöön ei tule tekstiä [Install], silloin sovellus on jo uusinta versiota.

Windows/Mac-käyttäjät:

1. Kytke virta päälle tulostimeen ja yhdistä se infrastruktuuriverkkoon käyttäen reititintä tai liityntäpistettä joka on yhteydessä internettiin.

Yhdistäminen suoritetaan eri tavalla riippuen Wi-Fi-merkkivalon tilasta.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo palaa sinisenä, infrastruktuuritila on jo käytössä. Jatka vaiheesta 2.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo vilkkuu sinisenä, paina Wi-Fi-nappi alas ja pidä alhaalla 2 sekuntia niin että se palaa valkoisena. Jatka allaolevien ohjeiden mukaan.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo palaa valkoisena, jatka allaolevien ohjeiden mukaan.
    • Jos Wi-Fi-merkkivalo ei pala, Wi-Fi® ei ole päällä. Paina Wi-Fi-nappi alas ja pidä alhaalla 2 sekuntia niin että se palaa sinisenä. Sitten paina Wi-Fi-nappi alas ja pidä alhaalla 2 sekuntia niin että se palaa valkoisena, ja jatka allaolevien ohjeiden mukaan.
    1. Valitse tulostimen nimi löydettyjen langattomien verkkojen luettelosta. (Tulostimen nimi on Brother VC-500W [tulostimen sarjanumeron 4 viimeistä numeroa].) Yhdistä tulostin tietokoneeseen Wireless Direct-tilassa.
    2. Avaa nettiselain ja kirjoita osoiteriville “192.168.0.1” ja paina [Enter].
    3. Valitse kieli.
    4. Valitse VERKON WI-FI-MÄÄRITYS (“NETWORK WI-FI SETUP”).
    5. Sivupalkista valitaan liityntäpisteesi SSID. (Jos sinun Wi-Fi-verkkosi ei näy listassa tai ei yhdisty haluttuun liityntäpisteeseen, valitse silloin "Jos Wi-Fi-verkkosi nimi ei ole näkyvissä, voit antaa verkkosi tunnuksen ja salasanan napsauttamalla tätä." ("If your Wi-Fi network’s name is not displayed, click here to enter your network ID and password") Anna Wi-Fi-verkon nimi ja salasana.)
    6. Anna salasana ja sitten [Connect].
    7. Kun tulee allanäkyvä ikkuna, tulostin on yhdistetty mobiililaitteeseen infrastruktuuritilassa. Katso että Wi-Fi-merkkivalo palaa sinisenä.
      Infrastructure mode setup 1

Tulostimen yhdistäminen mobiililaitteeseen infrastruktuuritilassa on neuvottu myös ohjeessa Infrastruktuuritilan määritys (Wireless Setup Guide) jonka löydät tukisivun osiosta [Käyttöohjeet].

2. Kirjoita seuraava osoite nettiselaimen osoiteriville ja paina [Enter].
    • Mac: http://vc-500w[tulostimen sarjanumeron 4 viimeistä numeroa].local
    • Windows: http://brvc-500w-[tulostimen sarjanumeron 4 viimeistä numeroa]
      Infrastructure mode setup 2
    • Mac:
      Avaa tulostimen hallintasivu järjestelmäasetuksista seuraavalla tavalla:
      [System Preferences] > [Printers & Scanners] > [Select VC-500W] > [Options & Supplies...] > [Show Printer Webpage...]
    • Windows:
      Jos et saa yhteyttä osoitteeseen http://brvc-500w-[tulostimen sarjanumeron 4 viimeistä numeroa], on mahdollista että NetBIOS on estetty tai poistettu käytöstä tietokoneessasi. Muuta tietokoneen asetuksia siten että NetBIOS on käytössä. Voit myös ladata Bonjour Service-ohjelma Applen sivulta ja käyttää osoitetta http://vc-500w[tulostimen sarjanumeron 4 viimeistä numeroa].local sen sijaan.
    • Tulostimen sarjanumeron löydät tulostimen pohjasta kuvan mukaisesta paikasta.
    serial number
  3. Valitse [AirPrint Options].
    Jos laiteohjelmapäivitysikkuna ei avaudu:
    a. Valitse [Admin Login] ja anna tulostimen salasana.

Jos et ole antanut tulostimelle salasanaa, käytä oletussalasanaa, joka löytyy tulostimen pohjasta ja on merkitty tekstillä "Pwd".

b. Valitse [Select Updated Firmware] ja valitse päivitettävä laiteohjelmisto alasvetovalikosta.
    Firmware Update
    Lisätietoja tukisivun osion [Käyttöohjeet] kohdasta "TÄRKEÄÄ – Verkon tietoturvatiedote: Oletussalasana muuttunut".

4. Tarkista että tulostimen merkkivalot eivät ilmoita mistään vikatilanteesta.

Kun tulostimen merkkivalot palavat seuraavasti, tulostimen laiteohjelmisto on valmis päivitettäväksi.

Wi-Fi-painike Wi-Fi button (Palaa sinisenä)
    Kasettipainike Cassette button (Palaa valkoisena)
    Pyyhkäise-ja-leikkaa-paneli Swipe-to-Cut Panel (Ei pala)
    Valitse [Update] ja odota että tulostin käynnistyy uudelleen.

Jos kodin tai toimiston verkon palomuuri estää tulostinta saamasta yhteyttä internettiin tai estää tiettyjen tiedostotyyppien, kuten zip/tar/rar lataamisen, laiteohjelmapäivitys ei välttämättä toimi ylläkuvatulla tavalla. Ota yhteyttä verkonvalvojaan ja pyydä tarkempia ohjeita.

Aiheeseen liittyvät mallit

VC-500W