PT-P950NW

Tärkeät seikat, jotka on vahvistettava ennen tulostimen määrittämistä langattomaan verkkoon

Tarkista seuraavat seikat, ennen kuin liität tulostimen langattomaan verkkoon.

Tulostimen määrittäminen langattomaan verkkoon WPS (Wi-Fi Protected Setup) -toiminnolla (suositus)

Jos langattoman verkon tukiasema tai reititin tukee WPS-tekniikkaa, tulostin on helppo liittää langattomaan verkkoon ilman tietokonetta. Voit varmistaa, tukeeko langattoman verkon tukiasema tai reititin WPS-tekniikkaa, tarkistamalla, onko tukiasemassa tai reitittimessä sama WPS-symboli kuin kuvassa.

WPS symbol

Lisätietoja tulostimen määrittämisestä langattomaan verkkoon WPS-toiminnolla saa napsauttamalla tätä (Windows).

Tulostimen määrittäminen manuaalisesti langattomaan verkkoon

Ennen langattomien asetusten määrittämistä on tiedettävä verkkonimi: (SSID, ESSID) ja verkkoavain.

Etsi verkkonimi (SSID, ESSID) ja verkkoavain jollakin seuraavista tavoista:

• Etsi näitä tietoja langattoman tukiaseman tai reitittimen sivusta.
    HUOMAUTUS: seuraava kuva ei välttämättä vastaa käytettävää tuotetta.

SSID and Network Key
  • Tutustu langattoman verkon tukiaseman tai reitittimen mukana toimitettuihin ohjeisiin.
  • Alkuperäinen verkon nimi voi olla valmistajan tai mallin nimi.
  • Jos et ole edelleenkään löytänyt suojaustietoja, ota yhteys reitittimen valmistajaan, järjestelmänvalvojaan tai Internet-palveluntarjoajaan.

WPA-PSK/WPA2-PSK on yksi verkon todentamismenetelmistä, joka käyttää Pre-Shared Key (PSK) -avainta. Tässä avaimessa on vähintään 8 ja enintään 63 merkkiä.

Langattoman verkon tukiaseman toimintoasetukset

Käytettävän langattoman verkon tukiaseman mukaan jotkin langattoman verkon tukiaseman tai reitittimen toiminnot voivat häiritä tietokoneen ja tulostimen välistä langatonta tietoliikennettä. Tutustu langattoman verkon tukiaseman tai reitittimen mukana toimitettuihin ohjeisiin ja varmista toiminnon asetukset. Jos seuraavat toiminnot on otettu käyttöön, muuta asetusta.

• Multiple SSID
    Tällä toiminnolla voit määrittää useita SSID-tunnuksia yhdellä langattoman verkon tukiasemalla tai reitittimellä. Kukin SSID voi käyttää erilaista todennusta ja salausmenetelmää, jolloin voit liittää langattomat laitteet langattomaan verkkoon samanaikaisesti eri suojaustasoilla. Jos kuitenkin haluat liittää kaikki langattomat laitteet tiettyyn langattomaan verkkoon, laitteiden on käytettävä samaa SSID:tä. Useissa tapauksissa eri SSID:tä käyttävät laitteet eivät voi vaihtaa tietoja keskenään eivätkä lähettää tai vastaanottaa tietoja samassa langattomassa verkossa. Määritä tietokoneen ja tulostimen langaton yhteys samalla SSID:llä, jota langattoman verkon tukiasema tai reititin käyttää.

HUOMAUTUS: Seuraava kuva ei välttämättä vastaa käytettyä tuotetta. Lisäksi salausmenetelmät ovat vain yksi esimerkki.

multiple SSID
  • Privacy Separator
    Privacy Separator eristää kaikki langattoman verkon tukiasemaan tai reitittimeen liitetyt langattomat laitteet ja estää langattomien laitteiden yhteydenmuodostuksen langattoman verkon muihin laitteisiin ja tietojen lähettämisen niihin.

Kun Privacy Separator on käytössä, langattomat laitteet, kuten tietokone ja tulostin, eivät voi vaihtaa tietoja keskenään. Jos haluat muodostaa tulostimesta yhteyden muihin laitteisiin, muuta langattoman verkon tukiaseman tai reitittimen asetuksia ja poista Privacy Separator käytöstä.

privacy separator
  • MAC-osoitesuodatus
    MAC-osoitesuodatus on toiminto, joka sallii vain tiettyjen langattoman verkon tukiasemassa tai reitittimessä määritettyjen MAC-osoitteiden muodostaa yhteyden. Jos käytät langattoman verkon tukiasemassa tai reitittimessä MAC-osoitesuodatusta, tulostimen MAC-osoite on määritettävä järjestelmään.

Voit tarkistaa tulostimen MAC-osoitteen Printer Setting Tool -työkalun Communication settings -kohdasta tai tulostamalla tulostimen määritykset. Lisätietoja tulostimen verkkoasetusten etsimisestä saa napsauttamalla tätä.

IP-osoitteen varaaminen

• Staattisten IP-osoitteiden määrittäminen
    Lue seuraavat ohjeet, ennen kuin määrität IP-osoitteen manuaalisesti staattisessa tilassa.
    Tulostimeen määritettävä IP-osoite

• on valittava sellaisten IP-osoitteiden ulkopuolelta, jotka voidaan määrittää DHCP-palvelimen dynaamiseksi osoitteeksi
    • on oltava jokin muu kuin osoite, joka on jo määritetty verkossa jollekin toiselle laitteelle
    • on oltava samassa verkossa kuin tietokone ja langattoman verkon tukiasema tai reititin.

Jos tietokoneelle määritetty IP-osoite on 192.168.1.xx, määritä xx:n tilalle mikä tahansa muu luku, jota ei ole määritetty millekään toiselle laitteelle (esimerkiksi 192.168.1.10). Osoitteen kolmen ensimmäisen numerosarjan on oltava sama (tässä esimerkissä 192.168.1).

• IP-osoitteen määrittämien automaattisesti
    Jos langattoman verkon tukiasema tai reititin ei tue DHCP-palvelintoimintoa, IP-osoitetta ei voi määrittää automaattisesti. Lisätietoja on langattoman verkon tukiaseman tai reitittimen mukana toimitetuissa ohjeissa.

Aiheeseen liittyvät mallit

PT-D800W, PT-P750W, PT-P900W/P900Wc, PT-P950NW