PT-P950NW

Mitä WPA-PSK/WPA2-PSK, TKIP ja AES ovat?

WPA, lyhenne sanoista Wi-Fi Protected Access®, on langattoman lähiverkon tietojen salausmenetelmä. Se parantaa WEP:n suojaustoimintoa käyttämällä EAP (Extensible Authentication Protocol) -protokollaa verkon käytön suojaamiseen ja salausmenetelmää tiedonsiirron suojaamiseen.

WPA on suunniteltu käytettäväksi 802.1X-todennuspalvelimen kanssa joka jakaa eri avaimet kullekin käyttäjälle. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös vähemmän suojatussa PSK (Pre-Shared Key) -tilassa. PSK on suunniteltu koti- ja pientoimistoverkkoihin joissa jokaisella käyttäjällä on sama salasana. WPA-PSK:ta kutsutaan myös nimellä WPA-Personal. WPA-PSK-tekniikan avulla langaton Brother-laite voidaan liittää tukipisteisiin TKIP- tai AES-salausmenetelmällä. WPA2-PSK-salauksella langaton Brother-laite voidaan liittää tukipisteisiin AES-salausmenetelmällä.

TKIP (Temporal Key Integrity Protocol) on salausmenetelmä. TKIP mahdollistaa avainten pakettikohtaisen sekoituksen sanoman yhtenäisyydestä ja uudelleenavainnusmekanismista.

AES (lyhenne sanoista Advanced Encryption Standard) on Wi-Fi® -hyväksytty vahva salausstandardi.

WPA-PSK/ WPA2-PSK ja TKIP tai AES käyttävät PSK (Pre-Shared Key) -avainta, jonka pituus on vähintään 8 merkkiä, enintään 63 merkkiä.

Aiheeseen liittyvät mallit

PT-P750W, PT-P900W/P900Wc, PT-P950NW