PT-P900W/P900Wc

Miten yhdistän tulostimen tietokoneeseen Wi-Fi-yhteydellä liityntäpisteen kautta?

Tulostus langattoman verkon kautta vaatii tulostinohjaimen ja P-touch Editor-ohjelman.

Käytä tilapäisesti USB-kaapelia kun Brother asennetaan langattomaan verkkoon (suositeltu tapa)

1. Ennen langattomien asetusten määrittämistä sinun on tiedettävä verkkosi nimi (SSID) ja verkkoavain (salasana).

Windows:

1. Lataa Brotherin tukisivulta osiosta [Ladattavat tiedostot] tulostinohjain ja P-touch Editor-ohjelma.
  2. Tulostinohjainta asennettaessa näet langattoman verkkoyhteyden tiedot ruudulla. Käytä näitä tietoja asennettaessa.

Mac:

1. Lataa ja asenna Brotherin tukisivulta osiosta [Ladattavat tiedostot] kaikki tarvittavat tiedostot sisältävä Täydellinen ohjelmistopaketti. Kaksoisosoita lataamasi tiedoston nimeä. Kansiosta [Utilities] löytyy ohjattu toiminto Wireless Device Setup Wizard.
  2. Kaksoisosoita Wireless Device Setup Wizard-kuvaketta. Näet langattoman verkkoyhteyden tiedot ruudulla. Käytä näitä tietoja asennettaessa.

Jos et tiedä verkkosi nimeä (SSID) ja verkkoavainta (salasanaa), ota yhteyttä verkonvalvojaan.

Jos et tehnyt langattoman verkon asetuksia tulostinohjainta asennettaessa, voit käyttää seuraavia asennusmenetelmiäethods.

1. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa WPS (Wi-Fi Protected Setup™)-toiminnolla : Infrastruktuuritila
  2. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa Tulostinasetustyökalulla (Printer Setting Tool): Infrastruktuuritila
  3. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa Wireless Direct-toiminnolla
  4. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa Ad-hoc-tilassa

1. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa WPS (Wi-Fi Protected Setup™)-toiminnolla : Infrastruktuuritila

Jos langattoman verkon reititin tai liityntäpiste tukee WPS (Wi-Fi Protected Setup)-toimintoa, Brotherin liittäminen langattomaan verkkoon käy seuraavasti.

1. WPS:n käyttö on mahdollista vain jos langattoman verkon reititin tai liityntäpiste tukee WPS-toimintoa. Varmista, että langattomassa tukiasemassa/reitittimessä on WPS-symboli ja aseta Brother-laite WPS-tukiaseman tai -reitittimen toiminta-alueell.
    2. Paina reitittimen WPS-nappia muutaman sekunnin ajan ja paina ja pidä alhaalla Brotherin Wi-Fi button (Wi-Fi)-nappia noin viisi sekuntia.
      Tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi) -valo vilkkuu vihreänä.
    3. Kun yhteys on syntynyt, tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi)-valo vilkkuu vihreänä.

Kun painat ja pidät alhaalla Brotherin Wi-Fi button (Wi-Fi) -nappia noin viisi sekuntia, tulostin yrittää saada yhteyttä WPS:llä 2 minuutin ajan.

2. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa Tulostinasetustyökalulla (Printer Setting Tool): Infrastruktuuritila

Windows:

1. Ennen langattomien asetusten määrittämistä sinun on tiedettävä verkkosi nimi (SSID) ja verkkoavain (salasana).
    2. Kytke tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    3. Kun painat ja pidät alhaalla Brotherin Wi-Fi button (Wi-Fi)-nappia noin sekunnin Wi-Fi-toiminto käynnistyy. Tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi) -valo vilkkuu vihreänä kerran aina kolmen sekunnin välein.
    4. Avaa Tulostinasetustyökalu ja valitse [Communication Settings].
      (Ohjeita Tulostinasetustyökalun käytöstä löydät sivulta "Tulostinasetustyökalun käyttö (Windows)".)
    5. Valitse välilehti [General] ja sieltä [Communication Settings] ja kohtaan [Selected Interface] aseta [Infrastructure or Ad-hoc] tai [Infrastructure and Wireless Direct]. Välilehdellä [Wireless LAN] valitse [Wireless Settings] ja siellä kohdassa [Communication Settings] valitse [Infrastructure].
      (Ohjeita tiedonsiirtoasetuksista löydät sivulta "Tiedonsiirtoasetusten muuttaminen (Windows)".)
    6. Anna oikea SSID tai napsauta [Search] ja valitse oikea SSID listasta.
    7. Kirjoita salasana kenttään [Passphrase].

Se mitä tietoja tarvitaan riippuu käytettävästä autentikointitavasta ja salausmenetelmästä, anna vain verkkosi tarvitsemat tiedot.

8. Asetukset lähetetään tulostimeen kun painat [Apply].
    9. Kun yhteys on syntynyt, tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi)-valo palaa vihreänä.

Mac:

Jos yhdistät tulostimen langattomaan verkkoon infrastruktuuritilassa, ilman WPS:ää, katso ohje edellisestä kohdasta "Käytä tilapäisesti USB-kaapelia kun Brother asennetaan langattomaan verkkoon (suositeltu tapa)". Käytä yhteyden luomiseen ohjattua toimintoa "Wireless Device Setup Wizard". Lataa ja asenna Brotherin tukisivulta osiosta [Ladattavat tiedostot] kaikki tarvittavat tiedostot sisältävä Täydellinen ohjelmistopaketti. Kaksoisosoita lataamasi tiedoston nimeä. Kansiosta [Utilities] löytyy ohjattu toiminto Wireless Device Setup Wizard.

3. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa Wireless Direct-toiminnolla

Windows:

1. Kytke tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    2. Kun painat ja pidät alhaalla Brotherin Wi-Fi button (Wi-Fi)-nappia noin sekunnin Wi-Fi-toiminto käynnistyy. Tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi) -valo vilkkuu vihreänä kerran aina kolmen sekunnin välein.
    3. Avaa Tulostinasetustyökalu ja valitse [Communication Settings].
      (Ohjeita Tulostinasetustyökalun käytöstä löydät sivulta "Tulostinasetustyökalun käyttö (Windows)".)
    4. Valitse välilehti [General] ja sieltä [Communication Settings] ja kohtaan [Selected Interface] aseta [Wireless Direct] tai [Infrastructure and Wireless Direct].
    5. Välilehdellä [Wireless LAN] valitse [Wireless Settings] ja siellä kohdassa [Communication Mode] valitse [Infrastructure]. Napsauta [Apply] niin asetukset lähetetään tulostimeen.
    6. Etsi langatonta yhteyttä tulostimeen tietokoneen kautta. Tulostimen SSID oletusarvo on " DIRECT-*****_PT-P900W " tai " DIRECT-*****_PT-P950NW " missä " ***** " on tulostimen sarjanumeron viisi viimeistä numeroa.
      (Tulostimen sarjanumeron löydät tarrakasettikotelosta.) Kun yhteys on syntynyt, Wi-Fi indicator (Wi-Fi)-merkkivalo vilkkuu vihreänä.
      Seuraavaksi lisää Brother tietokoneen tulostimeksi Wireless Directin kautta.
    7. Avaa tietokoneessa ikkuna Laitteet ja tulostimet [Devices and Printers].
    8. Napsauta [Lisää tulostin].
    9. Napsauta [Lisää Bluetooth-tulostin, langaton tulostin tai verkossa löydettävissä oleva tulostin] – [Seuraava].
    10. Napsauta [Haluamaani tulostinta ei ole luettelossa] - [Seuraava].
    11. Valitse [Lisää tulostin TCP/IP-osoitetta tai isäntänimeä käyttämällä], napsauta [Seuraava].
    12. Kohtaan [Laitetyyppi] valitse [TCP/IP-laite].
    13. Kohtaan [Isäntänimi tai IP-osoite] anna tulostimen IP-osoite.

Välilehdellä [Wireless Direct] kohdassa Communication Settings näkyy [Current Status] jossa on tulostimen IP-osoite.

14. Katso että kohdassa [Tee kysely tulostimeen ja valitse käytettävä tulostinohjain automaattisesti] on ruksi, napsauta [Seuraava].
    15. Valitse [Käytä asennettua ohjainta (suositus)], napsauta [Seuraava].
    16. Kirjoita mikä tahansa nimi kohtaan [Tulostimen nimi], napsauta [Seuraava].
    17. Valitse [Tätä tulostinta ei jaeta], napsauta [Seuraava].
    18. Napsauta [Valmis].

Jos haluat muuttaa verkkoasetuksia, käytä ikkunaa Communication Settings.
      (Ohjeita tiedonsiirtoasetuksista löydät sivulta "Tiedonsiirtoasetusten muuttaminen (Windows)".)

Mac:

1. Kytke tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    2. Kun painat ja pidät alhaalla Brotherin Wi-Fi button (Wi-Fi) -nappia noin sekunnin Wi-Fi-toiminto käynnistyy. Tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi) -valo vilkkuu vihreänä kerran aina kolmen sekunnin välein.
    3. Avaa Tulostinasetustyökalu.
      (Ohjeita Tulostinasetustyökalun käytöstä löydät sivulta "Tulostinasetustyökalun käyttö (Mac-ympäristöön)".)
    4. Välilehdellä [Wireless LAN] aseta [Wireless Direct] asentoon [ON].
    5. Tietokoneen Wi-Fi-asetusikkunasta valitaan tulostimen SSID ja voit antaa salasanan.

4. Konfiguroi tulostimeni langattomassa verkossa Ad-hoc-tilassa

Kaikki tietokoneet, mobiililaitteet ja käyttöjärjestelmät eivät tue Ad-hoc-tilaa.

Windows:

1. Kytke tulostin tietokoneeseen USB-kaapelilla.
    2. Kun painat ja pidät alhaalla Brotherin Wi-Fi button (Wi-Fi)-nappia noin sekunnin Wi-Fi-toiminto käynnistyy. Tulostimen Wi-Fi indicator (Wi-Fi)-valo vilkkuu vihreänä kerran aina kolmen sekunnin välein.
    3. Avaa Tulostinasetustyökalu ja valits [Communication Settings].
      (Ohjeita Tulostinasetustyökalun käytöstä löydät sivulta "Tulostinasetustyökalun käyttö (Windows)".)
    4. Valitse välilehti [General] ja sieltä [Communication Settings] ja kohtaan [Selected Interface] aseta [Infrastructure or Ad-hoc].
    5. Välilehdellä [Wireless LAN] valitse [Wireless Settings] ja siellä kohdassa [Communication Mode] valitse [Ad-hoc]. Kirjoita kenttään SSID mikä tahansa nimi ja napsauta [Apply] niin asetukset lähetetään tulostimeen.
    6. Etsi langatonta yhteyttä tulostimeen tietokoneen kautta. Tulostimen SSID on sama jonka kirjoitit edellisessä kohdassa.

Seuraavaksi lisää Brother tietokoneen Ad-hoc-tulostimeksi.

7. Avaa tietokoneessa ikkuna Laitteet ja tulostimet.
    8. Napsauta [Lisää tulostin].
    9. Napsauta [Lisää Bluetooth-tulostin, langaton tulostin tai verkossa löydettävissä oleva tulostin] – [Seuraava].
    10. Napsauta [Haluamaani tulostinta ei ole luettelossa] - [Seuraava].
    11. Valitse [Lisää tulostin TCP/IP-osoitetta tai isäntänimeä käyttämällä], napsauta [Seuraava].
    12. Kohtaan [Laitetyyppi] valitse [TCP/IP-laite].
    13. Kohtaan [Isäntänimi tai IP-osoite] anna tulostimen IP-osoite.

Välilehdellä [Wireless LAN] kohdassa Communication Settings näkyy [Current Status] jossa on tulostimen IP-osoite.

14. Katso että kohdassa [Tee kysely tulostimeen ja valitse käytettävä tulostinohjain automaattisesti] on ruksi, napsauta [Seuraava].
    15. Valitse [Käytä asennettua ohjainta (suositus)], napsauta [Seuraava].
    16. Kirjoita mikä tahansa nimi kohtaan [Tulostimen nimi], napsauta [Seuraava].
    17. Valitse [Tätä tulostinta ei jaeta], napsauta [Seuraava].
    18. Napsauta [Valmis].

Jos haluat muuttaa verkkoasetuksia, käytä ikkunaa Communication Settings.
    (Ohjeita tiedonsiirtoasetuksista löydät sivulta "Tiedonsiirtoasetusten muuttaminen (Windows)".)

Mac-ympäristöön:

Jos yhdistät tulostimen langattomaan verkkoon Ad-hoc-tilassa, katso ohje kohdasta "Käytä tilapäisesti USB-kaapelia kun Brother asennetaan langattomaan verkkoon (suositeltu tapa)". Käytä yhteyden luomiseen ohjattua toimintoa "Wireless Device Setup Wizard".
    Lataa ja asenna Brotherin tukisivulta osiosta [Ladattavat tiedostot] kaikki tarvittavat tiedostot sisältävä Täydellinen ohjelmistopaketti. Kaksoisosoita lataamasi tiedoston nimeä. Kaksoisosoita lataamasi tiedoston nimeä. Kansiosta [Utilities] löytyy ohjattu toiminto Wireless Device Setup Wizard.

Aiheeseen liittyvät mallit

PT-P900W/P900Wc, PT-P950NW