MFC-L6800DW(T)

Miten Brother liitetään langattomaan verkkoon

1. Ennenkuin Brother liitetään langattomaan verkkoon

Ota muistiin langattoman verkon asetukset kuten verkkonimi ja verkkoavain reitittimen tarrasta. Tarvitset niitä kohta:

• Verkon nimi (myös "SSID" tai "ESSID")
  • Verkkoavain (myös "salasana", "Security Key" tai "Encryption Key")

SSID

Mistä löytyvät verkkonimi (SSID) ja verkkoavain (salasana)

1. Etsi reitittimen kyljessä olevasta tarrasta.
  2. Etsi reitittimen käyttöohjeesta tai asennusohjeesta.

Brother ei voi tietää tälläisiä asioita. Jos verkkonimeä tai salasanaa ei löydy, ota yhteyttä nettiyhteydentarjoajaasi tai reitittimen myyjään.

Jos et löydä verkkonimeä (SSID) ja verkkoavainta (salasanaa) katso seuraavia UKK-sivuja:

Windows® -käyttäjät

> Klikkaa tästä nähdäksesi Windowsin langattomat suojaustiedot.

Macintosh-käyttäjät

> Klikkaa tästä nähdäksesi Macintoshin langattomat tietoturvatiedot.

Kun verkon tiedot on selvitetty, jatka kohdasta 2 jossa luodaan yhteys verkkoon.

Jos langattoman verkon reititin tukee WEP-salausta, jossa käytetään useita salausavaimia, kirjoita muistiin vain ensimmäinen WEP-avain ja käytä sitä.

2. Langaton verkkoyhteys otetaan käyttöön Brotherissa

Tekstimuotoiset ohjeet: Asenna Brother langattomaan verkkoon:

1. Liitä virtajohto Brother-laitteeseen ja pistorasiaan.
    Kytke virta päälle Brotheriin.

2. PainaAsetukset(Asetukset) tai Menu > Kaikki asetukset > Verkko > WLAN > Ohjattu asennus. (Kaikki asetukset -kohtaa ei ole kaikissa malleissa.)

3. Kun näkyy ilmoitus Otetaanko WLAN käyttöön? tai Kytke langattomaan verkkoon tai Network I/F Wireless, ota langaton verkko käyttöön.
    Tämä käynnistää langattoman asennuksen.

4. Kun laite löysi langattomia verkkoja se esittää listan verkkojen nimistä (SSID).
    Valitse nuoli ylös ja alas-näppäimillä se verkkonimi (SSID) jonka selvitit kohdassa 1 ja paina sitä.

Jos langaton reitittimesi on piilotetussa tilassa (se ei lähetä verkon nimeä eli SSID:tä, silloin sinun täytyy itse kirjoittaa oikea SSID (verkon nimi) ja verkkoavain (salasana).

1. Valitse <uusi SSID> ja kirjoita oikea SSID.
    2. Valitse infrastruktuuri ja siirry seuraavaan vaiheeseen.
  5. Paina OK. (Tätä vaihetta ei ole kaikissa malleissa.)

6. Tee jompikumpi seuraavista:
    • Jos käytät todennus- ja salausmenetelmää, joka vaatii verkkoavaimen (salasana)
      Kirjoita verkkoavain, paina OK, jotta asetukset otetaan käyttöön.
      Voit ottaa asetukset käyttöön valitsemalla Yes. (Tätä vaihetta ei ole joissakin malleissa.)

Varmista, että annat langattoman salasanan.

Syötä salasanasi pienet ja isot kirjaimet, numerot tai symbolit laitteen ohjauspaneelin painikkeilla tai kosketusnäytöltä.

• Jos todentamismenetelmäsi on Open System ja salaustila on Ei salausta,
      siirry seuraavaan vaiheeseen.
  7. Laite yrittää ottaa yhteyttä valitsemaasi verkkoon.
    • Jos Brother sai yhteyden verkkoon
      Näyttöön tulee ilmoitus Yhdistetty (Connected).

• Jos verkkoon ei syntynyt yhteyttä

Laite tulostaa langattoman yhteysraportin. Tarkista raportin virhekoodit.
       Laite tulostaa langattoman yhteysraportin. Tarkista raportin virhekoodit.

Yhteys epäonnistui

Jos haluat lisätietoja virhekoodeista ja ratkaisuista, napsauta tästä.

3. Lataa ja asenna Brotherin ohjain

Kun verkkoyhteys on saatu toimimaan, asenna Brotherin ohjain. Lataa ohjain seuraavasti:

Windows® -käyttäjät

> Siirry tämän sivuston Ladattavat tiedostot -osioon ja lataa Täydellinen ohjain- ja ohjelmistopaketti.

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Macintosh-käyttäjät

> Siirry tämän sivuston Ladattavat tiedostot -osioon ja lataa Täydellinen ohjelmistopaketti.

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Jos Brotherillesi ei ole saatavana Täydellistä ohjain & ohjelmistopakettia tai Täydellistä ohjelmistopakettia, lataa ja asenna Tulostinohjain ja/tai Skanneriohjain (soveltuvin osin}
Asennusohjeet ovat lataussivulla.
> Klikkaa tästä ladataksesi tulostinohjaimen ja/tai skanneriohjaimen Ladattavat tiedostot -osiosta.

(Macintosh)
Jos et löydä tulostinohjainta ja skanneriohjainta, suosittelemme AirPrintin käyttöä.
Jos haluat tietää miten Brotheria käytetään AirPrintillä, katso sivun lopusta kohdasta Aiheeseen liittyvät kysymykset muita UKK-sivuja.

Jos laitteessasi ei ole AirPrint-tukea, et löydä AirPrintin usein kysyttyjä kysymyksiä kohdasta Aiheeseen liittyvät kysymykset. Lataa Brother iPrint&Scan App Storesta.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-J1100DW, DCP-J562DW, DCP-J772DW, DCP-J774DW, DCP-J785DW, DCP-L2560DW, DCP-L3550CDW, DCP-L6600DW, DCP-L8410CDW, DCP-L8450CDW, HL-J6000DW, HL-J6100DW, HL-L3270CDW, HL-L6300DW(T), HL-L6400DW(T), HL-L8360CDW, HL-L9200CDWT, HL-L9300CDW(TT), HL-L9310CDW(T), MFC-J1300DW, MFC-J4620DW, MFC-J4625DW, MFC-J5330DW, MFC-J5620DW, MFC-J5625DW, MFC-J5720DW, MFC-J5730DW, MFC-J5920DW, MFC-J5930DW, MFC-J5945DW, MFC-J6530DW, MFC-J680DW, MFC-J6930DW, MFC-J6935DW, MFC-J6945DW, MFC-J6947DW, MFC-J985DW, MFC-L2720DW, MFC-L2730DW, MFC-L2740DW, MFC-L2750DW, MFC-L3750CDW, MFC-L6800DW(T), MFC-L6900DW(T), MFC-L8650CDW, MFC-L8690CDW, MFC-L8850CDW, MFC-L8900CDW, MFC-L9550CDW(T), MFC-L9570CDW(T)