MFC-J6510DW

Paperi juuttui

Virheilmoituksen Paperitukos tullessa täytyy ensin tarkistaa minne tulostuspaperi on juuttunut.
Paperitukos-virheilmoituksia on kolme erilaista. Tarkista viesti ja poista juuttunut paperi oikeasta paikasta.

Koskee MFC-malleja:

Ennen kuin irroitat sähköjohtoa, voit siirtää faxviestit laitteen muistista tietokoneeseen tai toiseen faxlaitteeseen niin et kadota tärkeitä viestejä. Katso UKK-sivua "Miten muistissa olevat faxviestit voidaan lähettää edelleen toiseen faxlaitteeseen silloin kun minun laitteeni ei pysty tulostamaan viestejä?".

HUOM: Ohjeen kuvat esittävät yhtä tämän sarjan laitetta joka voi olla erinäköinen kuin sinun Brotherisi.

Tapaus 1: Näytössä ilmoitus "Paperitukos [edessä]"

Paperi on juuttunut Brother-laitteesi etuosaan. Tee näin.

1. Irrota laitteen sähköjohto pistorasiasta.

2. Vedä paperikasetti (1) kokonaan ulos laitteesta.
    image

3. Vedä ulos juuttunut paperi (1).
    image

4. Nosta paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu läppä ja poista juuttunut paperi.
    image

5. Aseta paperikasetti takaisin laitteeseen.
    image

• Varmista, että paperin pituusohjain on asetettu oikeaan paperikokoon. ÄLÄ suurenna paperikasettia, kun asetat A5-kokoista tai pienempää paperia.

• Vedä paperitukea ulospäin, kunnes se naksahtaa.

6. Tarkista laite sisältä.
    image

1. Nosta skannerikansi (1) auki molemmin käsin tarttumalla laitteen sivuilla oleviin sormensijoihin.

2. Siirrä tulostuspäätä käsin (jos on tarpeen) ja poista paperi, joka on jäänyt tälle alueelle.

Tulostuspäätä voi siirtää käsin vain kun laitteen sähköjohto on irroitettu.

1. Varmista, että paperia ei jää jumiin laitteen sisään kannen alle vasemmalla (2) ja oikealla (3).

• Jos tulostuspää on oikean reunan alla kuvan osoittamalla tavalla, tulostuspäätä ei voi siirtää käsin. Kytke virtajohto uudelleen. Paina Stop/Exit -nappia, kunnes tulostuspää siirtyy telan keskelle. Irrota sähköjohto sitten pistorasiasta ja poista paperi.
      image

• Jos ihollesi tai vaatteisiin joutuu mustetta, pese se välittömästi saippualla ja runsaalla vedellä.

7. Nosta skannerikantta vähän ylöspäin niin lukitus aukeaa ja sulje kansi molempia käsiä käyttäen.
    image

Vedä paperitukea (1) ulospäin, kunnes se naksahtaa, ja avaa paperintuki (2).

image

8. Kytke virtajohto uudelleen.

9. Tarkista että virheilmoitus poistui.

Jos sama ilmoitus tulee uudestaan, katso UKK-sivua "Poistin juuttuneen paperin mutta ilmoitus Paperi juuttui ei poistunut."

Jos paperi juuttuu jatkuvasti, ota yhteyttä Brother-huoltoon.

Paperinsyöttö toimii luotettavammin jos siirrät paperinohjaimen (1) ja paperin sivuohjaimet (2) paperikoon mukaan.

Katso että kolmiomerkit (3) paperinohjaimessa (1) ja paperin sivuohjaimessa (2) osoittavat käytettyä paperikokoa.

image

Tapaus 2: Näytössä lukee "Paperitukos [takana]"

Paperi on juuttunut Brother-laitteen taakse. Toimi seuraavasti.

1. Irrota laitteen sähköjohto pistorasiasta.

Poista paperi käsinsyöttöraosta ja sulje se.

2. Avaa paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi (1) laitteen takaosassa.

image

3. Vedä juuttunut paperi ulos laitteesta.

image

4. Sulje paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi. Varmista, että kansi on suljettu huolellisesti.

image

5. Tarkista laite sisältä.
    image

1. Nosta skannerikansi (1) auki molemmin käsin tarttumalla laitteen sivuilla oleviin sormensijoihin.

2. Siirrä tulostuspäätä käsin (jos on tarpeen) ja poista paperi, joka on jäänyt tälle alueelle.

Tulostuspäätä voi siirtää kädellä vain kun laitteen sähköjohto on irroitettu.

1. Varmista, että paperia ei jää jumiin laitteen sisään kannen alle vasemmalla (2) ja oikealla (3).

• Jos tulostuspää on oikean reunan alla kuvan osoittamalla tavalla, tulostuspäätä ei voi siirtää käsin. Kytke virtajohto uudelleen. Paina Stop/Exit -nappia, kunnes tulostuspää siirtyy telan keskelle. Irrota sähköjohto sitten pistorasiasta ja poista paperi.
      image

• Jos ihollesi tai vaatteisiin joutuu mustetta, pese se välittömästi saippualla ja runsaalla vedellä.

6. Nosta skannerikantta vähän ylöspäin niin lukitus aukeaa ja sulje kansi molempia käsiä käyttäen.
    image

Vedä paperitukea (1) ulospäin, kunnes se naksahtaa, ja avaa paperintuki (2).

image

7. Kytke virtajohto uudelleen.

8. Tarkista että virheilmoitus on poistunut.

Jos sama ilmoitus tulee uudestaan, katso UKK-sivua "Poistin juuttuneen paperin mutta ilmoitus Paperi juuttui ei poistunut."

Jos paperi juuttuu jatkuvasti, ota yhteyttä Brother-huoltoon.

Paperinsyöttö toimii luotettavammin jos siirrät paperinohjaimen (1) ja paperin sivuohjaimet (2) paperikoon mukaan.

Katso että kolmiomerkit (3) paperinohjaimessa (1) ja paperin sivuohjaimessa (2) osoittavat käytettyä paperikokoa.

image

Tapaus 3: Näytössä lukee "Paperitukos [edessä, takana]"

Paperi on juuttunut laitteen etu- ja takaosaan. Toimi seuraavasti.

1. Irrota laitteen sähköjohto pistorasiasta.

Poista paperi käsinsyöttöraosta ja sulje se.

2. Vedä paperikasetti #1 (1) kokonaan ulos laitteesta.
    Jos laitteessa on paperikasetti #2 (2) vedä sekin kokonaan ulos laitteesta.

image
  3. Vedä juuttunut paperi (1) ulos.

image

4. Nosta läppä ja poista juuttunut paperi. (Paperikasettien ollessa poistettuna laitteesta siirry vaiheeseen 5.)

image

5. Avaa paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi (1) laitteen takana.

image

6. Vedä juuttunut paperi ulos laitteesta.

image

7. Sulje paperitukosten selvittämiseen tarkoitettu kansi. Varmista, että kansi on suljettu huolellisesti.

image

8. Aseta paperikasetti #1 (1) ja myös mahdollinen kasetti #2 (2) takaisin laitteeseen.

image

Varmista, että paperin pituusohjain on asetettu oikeaan paperikokoon. ÄLÄ suurenna paperikasettia, kun asetat A5-kokoista tai pienempää paperia.

9. Tarkista laite sisältä.
    image

1. Nosta skannerikansi (1) auki molemmin käsin tarttumalla laitteen sivuilla oleviin sormensijoihin.

2. Siirrä tulostuspäätä käsin (jos on tarpeen) ja poista paperi, joka on jäänyt tälle alueelle.

Tulostuspäätä voi siirtää kädellä vain kun laitteen sähköjohto on irroitettu.

1. Varmista, että paperia ei jää jumiin laitteen sisään kannen alle vasemmalla (2) ja oikealla (3).

• Jos tulostuspää on oikean reunan alla kuvan osoittamalla tavalla, tulostuspäätä ei voi siirtää käsin. Kytke virtajohto uudelleen. Paina Stop/Exit -nappia, kunnes tulostuspää siirtyy telan keskelle. Irrota sähköjohto sitten pistorasiasta ja poista paperi.
      image

• Jos ihollesi tai vaatteisiin joutuu mustetta, pese se välittömästi saippualla ja runsaalla vedellä.

10. Nosta skannerikantta vähän ylöspäin niin lukitus aukeaa ja sulje kansi molempia käsiä käyttäen.
    image

Vedä paperitukea (1) ulospäin, kunnes se naksahtaa, ja avaa paperintuki (2).

image

11. Kytke virtajohto uudelleen.

12. Tarkista että virheilmoitus on poistunut.

13. Jos sama ilmoitus tulee uudestaan, katso UKK-sivua "Poistin juuttuneen paperin mutta ilmoitus Paperi juuttui ei poistunut."

Jos paperi juuttuu jatkuvasti, ota yhteyttä Brother-huoltoon.

Paperinsyöttö toimii luotettavammin jos siirrät paperinohjaimen (1) ja paperin sivuohjaimet (2) paperikoon mukaan.

Katso että kolmiomerkit (3) paperinohjaimessa (1) ja paperin sivuohjaimessa (2) osoittavat käytettyä paperikokoa.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-J6510DW, MFC-J6710DW, MFC-J6910DW