MFC-990CW

Mitä vastaanottotilaa minun pitäisi käyttää?

Vastaustila valitaan sen mukaan mitä palveluja puhelinlinjalla on käytössä. Seuraavassa luetellaan kaikki vaihtoehdot ja missä tilanteissa niitä on parasta käyttää.

1. ONKO LINJALLA KÄYTÖSSÄ ERITELTY SOITTO?

Tietyt ulkomailla myytävät Brother-mallit tukevat siellä käytettyä eriteltyä soittoa, jossa soiton jaksotuksesta laite tietää pitääkö sen vastata puhelimeen. Tila näkyy näissä malleissa näytölle tulevana ilmoituksena DR mode in use tai BT Call Sign On. Nämä mallit tai niiden suomalaiset versiot eivät tue Suomessa käytettävää eriteltyä soittoa. Ulkomailla palvelu tunnetaan mm. nimillä Custom Ringing, Personalized Ring, Smart Ring, Ring Master, Ident-a-Ring, Ident-a-Call, Data Ident-A-Call, Teen Ring, SimpleBiz Fax & Alternate Number Ringing, FaxAbility ja BT Call Sign.

Brother ei tue Suomessa käytettävää eriteltyä soittoa.

2. ONKO LINJALLA KÄYTÖSSÄ PUHELINLAITOKSEN VASTAAJAPALVELU?

Vastaajapalvelua käytettäessä syntyy ongelma puhelun saapuessa. Puhelimen soidessa Brotherin soittoviiveasetuksesta riippuen joko Brother vastaa siihen, jolloin puhelinvastaajaan ei mene yhtään viestiä, tai puhelinvastaaja vastaa jolloin faksiviestit eivät tule perille.

Jos olet tilannut puhelinlaitokselta puhelinvastaajapalvelun samaan numeroon missä Brother on, katso UKK "Voiko puhelinvastaajapalvelua käyttää samalla linjalla Brotherin kanssa?"

3. KÄYTÄTKÖ SAMALLA LINJALLA ULKOISTA PUHELINVASTAAJAA?

Ulkoinen puhelinvastaaja kytketään samaan puhelinjohtoon Brotherin johdon välipistokkeen päälle ja puhelinvastaaja vastaa puhelimeen sen soidessa. Kun vastaaja pitää linjaa auki, Brother kuuntelee linjalla kuuluvia ääniä. Jos Brother havaitsee faksin kutsuäänen, se aloittaa faksivastaanoton. Jos Brother ei havaitse faksin kutsuääntä, se pysyy hiljaa ja antaa soittajan jättää viestin puhelinvastaajaan.

Jos hankit oman puhelinvastaajan ja kytket sen samaan linjaan Brotherin kanssa, silloin katso UKK "Kuinka puhelinvastaajaa käytetään Brotherin kanssa samalla linjalla?"

4. ONKO FAKSILLA OMA PUHELINLINJA?

Asetuksella Vain Fax Brother vastaa automaattisesti kaikkiin puheluihin. Voit soittaa ulospäin mutta et voi vastata sisään tuleviin puheluihin. Tätä käytetään kun faksilla on oma puhelinlinja ja oma numero.

Soittoviive eli miten monta kertaa puhelin saa soida ennenkuin Brother vastaa siihen valitaan asetuksella Soittokerrat.

Brotherin soittoviive asetetaan seuraavasti:

1. Paina MENU.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Faksaus (Fax) ja paina Faksaus.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaanottoas. (Setup Receive) ja paina Vastaanottoas..
    4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Soittokerrat (Ring Delay) ja paina Soittokerrat.
    5. Paina taas Soittokerrat jos haluat liikkua valikossa.
    6. Aseta miten monen soittokerran jälkeen laite vastaa puhelimeen.
      (Jos valitset 0, Brother ei soi kertaakaan)
    7. Paina OK.
    8. Paina STOP/ EXIT.

Brotherin vastaanottotila Vain Fax asetetaan seuraavasti:

1. Paina MENU.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Perusasetukset (Initial Setup) ja paina Perusasetukset.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaustila (Receive Mode) ja paina Vastaustila.
    4. Paina Vain faksi.
    5. Paina STOP/EXIT.
    6. Näyttöön tulee vastaanottotila Fax.

5. OTATKO VASTAAN SAMALLA LINJALLA SEKÄ PUHELUJA ETTÄ FAKSEJA? (FAX/PUH-TILA)

Fax/Puh-tilassa et voi käyttää puhelinlaitoksen vastaajapalvelua etkä voi pitää puhelinvastaajaa samalla puhelinlinjalla, rinnakkaispuhelimen tai ulkoisen puhelimen paikalla. Puhelinlaitoksen vastaajapalvelun käyttäjät katsovat tarkemmin kohtaa 2. Jos sinulla on oma puhelinvastaaja, katso kohdasta 3.

Fax/Puh-tilassa Brother vastaa puhelimeen automaattisesti puhelimen soidessa (jos et itse vastaa ensin). Soittoviive eli miten monta kertaa puhelin saa soida ennenkuin Brother vastaa siihen valitaan asetuksella Soittokerrat. Jos laite havaitsee faksin kutsuäänen, se aloittaa vastaanoton. Jos faksia ei havaita, laite soittaa omaa kaiutintaan, josta tiedät mennä vastaamaan puhelimeen. Voit vastata myös rinnakkaispuhelimeen.

Jos vastaat rinnakkaispuhelimeen ja kuulet että faksi on tulossa (so. 3 sekunnin välein tuleva piipitys) tai hiljaisuutta (so. tulossa on manuaalisesti lähetetty fax), anna puhelimen näppäimistöltä *51, odota että Brother käynnistää vastaanoton (piip-piip-ääniä) ja laske kuuloke paikoilleen. Jos vastasit rinnakkaispuhelimeen FAX/PUH-tilassa silloin kuulet taustalla Brotherin päästämän F/P-soittoäänen. Brother lopettaa soimisen kun annat puhelimen näppäimistöltä Kaukopysäytyskoodin #51 jonka jälkeen voit keskustella.

Brotherin soittoviive asetetaan seuraavasti:

1. Paina MENU.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Faksaus (Fax) ja paina Faksaus.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaanottoas. (Setup Receive) ja paina Vastaanottoas..
    4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Soittokerrat (Ring Delay) ja paina Soittokerrat.
    5. Paina taas Soittokerrat jos haluat liikkua valikossa.
    6. Aseta miten monen soittokerran jälkeen laite vastaa puhelimeen.
      (Jos valitset 0, Brother ei soi kertaakaan)
    7. Paina OK.
    8. Paina STOP/ EXIT.

Brotherin F/P soiton pituus asetetaan seuraavasti:

1. Paina MENU.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Faksaus (Fax) ja paina Faksaus.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaanottoas. (Setup Receive) ja paina Vastaanottoas.
    4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä F/P Soit.pit (F/T Ring Time) ja paina F/P Soit.pit.
    5. Aseta miten pitkään Brother soi henkilöpuhelun tullessa.
    6. Paina STOP/ EXIT.

Brotherin vastaanottotila Fax/Puh asetetaan seuraavasti:
    1. Paina MENU.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Perusasetukset (Initial Setup) ja paina Perusasetukset.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaustila (Receive Mode) ja paina Vastaustila.
    4. Paina Fax/Puh.
    5. Paina STOP/EXIT.
    6. Näyttöön tulee vastaanottotila F/P.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-6890CDW, MFC-990CW