MFC-9320CW

Kuinka voin lisätä värintiheyttä? (Tulostuksen kalibrointi)

Värin tiheyttä voi parantaa kalibroinnilla.

Tulostuksen perusvärien väritiheyteen vaikuttavat myös käyttölämpötila ja ilmankosteus.

Kalibrointi ja asetusten tallettaminen suoritetaan eri tulostinohjaimilla eri tavalla.

Kalibrointi ja asetusten tallettaminen suoritetaan ohjaimen ja käyttöjärjestelmän mukaan.

Kalibroinnin suorittaminen tulostinohjaimesta tai tilanäytöstä

Windows-ohjaimen käyttäjät:

1. [Windows 2000 käyttäjät]
    Valitse Start => Settings => Printers.

[Windows XP, Windows Server 2003 käyttäjät]
    Valitse Start => Tulostimet ja faksit (Printers and Faxes).

[Windows Vista, Windows Server 2008 käyttäjät]
    Valitse Start => Ohjauspaneeli (Control Panel) => Laitteisto ja äänet (Hardware and Sound) => Tulostimet (Printers).
  2. Napsauta tulostimen nimeä oikealla hiirennäppäimellä ja valitse Tulostusmääritykset ("Printing Preferences").
  3. Valitse välilehti Lisäasetukset (Advanced) ja sieltä Muut tulostusasetukset ("Other Print Options").

4. Kohdasta Kirjoittimen toiminto (Printer Function) valitse Värin kalibrointi ("Color Calibration").
  5. Kohdasta Värin kalibrointi napsauta Aloita kalibrointi ("Start Color Calibration").
    Tulostin toimittaa viimeisimmät kalibrointiasetukset tietokoneeseen.
  6. Tarkista että valintaruudussa Käytä kalibrointitietoja ("Use Calibration Data") on ruksi. Napsauta OK.
    Nyt uusimmat kalibrointitiedot on otettu käyttöön.

Macintosh -käyttäjät:

1. Avaa "System Preferences".
  2. Osoita kuvaketta "Print & Fax".
  3. Valitse tulostinmallisi.
  4. Osoita nappia "Open Print Queue".
    (Ikkunat voivat olla eri käyttöjärjestelmäversioissa erinäköisiä.)

5. Osoita ylärivin kuvaketta "Utility".
    (Mac OS X 10.6 käyttäjät: Osoita Printer Setup. Valitse välilehti Utility ja osoita OpenPrinter Utility. )

Nyt tilanäyttö on toiminnassa.

6. Siirry valikkoon ja osoita "Control" => "Color Calibration".

image

1. Color Calibration-ikkuna aukeaa. Lue viesti ja osoita OK.
    Kalibrointi alkaa ja tulostin toimittaa viimeisimmät kalibrointiasetukset tietokoneeseen.

Kalibroinnin suorittaminen ohjauspaneelista

1. Paina Menu.
  2. Valitse nuoli ylös tai alas-näppäimillä Tulostin ("Printer"). Paina OK.
  3. Valitse nuoli ylös tai alas-näppäimillä Kalibrointi ("Calibration"). Paina OK.
  4. Valitse nuoli ylös tai alas-näppäimillä Kalibroi ("Calibrate"). Paina OK.
  5. Valitse Kyllä painamalla 1.

Jos haluat asettaa kalibrointiasetukset takaisin tehdasasetuksiinsa, tee se ohjauspaneelista seuraavasti:

1. Paina Menu.
  2. Valitse nuoli ylös tai alas-näppäimillä Tulostin ("Printer"). Paina OK.
  3. Valitse nuoli ylös tai alas-näppäimillä Kalibrointi ("Calibration"). Paina OK.
  4. Valitse nuoli ylös tai alas-näppäimillä Tehdasasetukset ("Reset"). Paina OK.
  5. Valitse Kyllä painamalla 1.

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-9010CN, MFC-9120CN, MFC-9320CW