MFC-885CW

Miten Brother liitetään langattomaan verkkoon

1. Ennenkuin Brother liitetään langattomaan verkkoon

Ota muistiin langattoman verkon asetukset kuten verkkonimi ja verkkoavain reitittimen tarrasta. Tarvitset niitä kohta:

• Verkon nimi (myös "SSID" tai "ESSID")
  • Verkkoavain (myös "salasana", "Security Key" tai "Encryption Key")

SSID

Mistä löytyvät verkkonimi (SSID) ja verkkoavain (salasana)

1. Etsi reitittimen kyljessä olevasta tarrasta.
  2. Etsi reitittimen käyttöohjeesta tai asennusohjeesta.

Brother ei voi tietää tälläisiä asioita. Jos verkkonimeä tai salasanaa ei löydy, ota yhteyttä nettiyhteydentarjoajaasi tai reitittimen myyjään.

Jos et löydä verkkonimeä (SSID) ja verkkoavainta (salasanaa) katso seuraavia UKK-sivuja:

Windows® -käyttäjät

> Langattoman verkon tietoturvaohjeita (Windows).

Macintosh-käyttäjät

> Langattoman verkon tietoturvaohjeita (Macintosh).

Kun turva-asetukset on selvitetty, jatka kohdasta 2 jossa luodaan yhteys verkkoon.

Jos langattoman verkon reititin tukee WEP-salausta jossa käytetään useita salausavaimia, kirjoita muistiin vain ensimmäinen WEP-avain ja käytä sitä.

2. Langaton verkkoyhteys otetaan käyttöön Brotherissa

Tekstimuotoiset ohjeet: Asenna Brother langattomaan verkkoon:

1. Liitä virtajohto Brother-laitteeseen ja pistorasiaan.
    Kytke virta päälle Brotheriin.

2. Paina Menu -painiketta. (Tätä vaihetta ei ole joissakin malleissa.)

Jos olet aiemmin määrittänyt laitteen langattomat asetukset, sinun on nollattava lähiverkon asetukset, ennen kuin voit määrittää langattomat asetukset uudelleen.
    > Napsauta tätä, kun haluat palauttaa verkkoasetukset.

3. Valitse ylä- tai alanuolinäppäimellä jokin seuraavista:

1. Valitse Verkko tai LAN. Paina OK.

2. Valitse WLAN. Paina OK.

3. Valitse Määritä WLAN. Paina OK. (Tätä vaihetta ei ole joissakin malleissa.)
    4. Valitse Ohjattu asennus. Paina OK.

5. Kun näyttöön tulee ilmoitus Vaihdetaanko langattomaan verkkoliitäntään? tai Otetaanko WLAN käyttöön?, ota langaton verkko käyttöön.
      Laite etsii langattomia verkkoja.
  4. Laite etsii langattomia verkkoja ja esittää listan verkkojen nimistä (SSID).
    Kun SSID-tunnusten luettelo tulee näkyviin, valitse aiemmin kirjoittamasi SSID-nimi ylä - tai alanuolipainikkeilla.

5. Paina OK.

6. Valitse Infrastruktuuri painamalla ylä - tai alanuolinäppäintä. Paina OK. (Tätä vaihetta ei ole joissakin malleissa.)
  7. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista painamalla ylä - tai alanuolinäppäintä : Jos verkkosi on määritetty todennus- ja salausasetuksia varten, sinun on vastattava verkossa käytettyjä asetuksia.
    Käytettävissä oleva todennus- ja salausmenetelmä määräytyy mallin mukaan.

• Ei todennusta tai salausta:
      Valitse Avoin järjestelmä, paina OK -painiketta ja valitse sitten Salaustyyppi-kohdassa Ei mitään ja paina OK-painiketta.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä.

• Ei todennusta WEP-salauksella:
      Valitse Avoin järjestelmä, paina OK -painiketta ja valitse sitten Salaustyypiksi WEP ylä- tai alanuolinäppäimellä ja paina OK-painiketta.
      Valitse haluamasi avaimen numero ja paina OK -painiketta .
      Anna WEP-avain (verkkoavain) ja ota asetukset käyttöön painamalla OK -painiketta.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä.

• Todennus WEP-salauksella:
      Valitse Jaettu avain ja paina OK -painiketta .
      Valitse haluamasi avaimen numero ja paina OK -painiketta .
      Anna WEP-avain (verkkoavain) ja ota asetukset käyttöön painamalla OK -painiketta.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä.

• Todennus WPA/WPA2-PSK (TKIP tai AES) -salauksella:
      ValitseWPA/WPA2-PSK, paina OK -painiketta ja valitse sitten Salaustyypiksi TKIP tai AES ylä- tai alanuolinäppäimellä ja paina OK-painiketta.
      Anna WPA/WPA2-PSK-salasana (verkkoavain) ja ota asetukset käyttöön painamalla OK -painiketta.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä.

• LEAP-autentikointi:
      Valitse LEAP ja paina OK -painiketta.
      Kirjoita käyttäjänimi ja paina OK -painiketta.
      Kirjoita salasana (verkkoavain) ja ota asetukset käyttöön painamalla OK -painiketta.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä.

• Autentikointi EAP-FAST/NONE-, EAP-FAST/MS-CHAPv2-, EAP-FAST/GTC-salauksella (TKIP tai AES-salaus):
      Valitse EAP-FAST/EI MITÄÄN, EAP-FAST/MSCHAP (EAP-FAST/MS-SHAPv2) tai EAP-FAST/GTC, paina OK -painiketta ja valitse sitten salaustyypiksi TKIP tai AES ylä- tai alanuolinäppäimellä ja paina OK-painiketta.
      Kirjoita käyttäjänimi ja paina OK -painiketta.
      Kirjoita salasana (verkkoavain) ja ota asetukset käyttöön painamalla OK -painiketta.
      Ota asetukset käyttöön valitsemalla Kyllä.
  8. Laite yrittää ottaa yhteyttä valitsemaasi verkkoon.
    • Jos Brother-laite on liitetty oikein
      laitteen LCD-näyttöön tulee viesti Yhdistetty.

• Jos verkkoon ei syntynyt yhteyttä

Laitteen LCD-näytössä näkyy Yhteysvirhe tai Ei yhteyttä - tai Yhteysvirhe.
      Varmista, että liityntäpiste on käytössä, ja tarkista vaiheessa 1 kerätyt verkkoasetukset.
      Siirrä laite väliaikaisesti mahdollisimman lähelle tukiasemaa tai reititintä. Yritä käynnistää vaihe 2-2 uudelleen.

9. Laite hakee automaattisesti oikeat TCP/IP-osoitetiedot tukipisteestä/reitittimestä, jos DHCP on käytössä (DHCP on tavallisesti käytössä useimpien tukipisteen reitittimien oletusasetuksena).

Kun Brother-laite on liitetty verkkoon ja sillä on kelvollinen IP-osoite, langaton asennus on valmis.

3. Lataa ja asenna Brotherin ohjain

Kun verkko on saatu toimimaan, asenna Brotherin ohjain. Lataa ohjain seuraavasti:

Windows® -käyttäjät

Lataa sivultamme osiosta Lataukset "Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti".

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Macintosh-käyttäjät

Lataa sivultamme osiosta Lataukset "Täydellinen ohjain & ohjelmistopaketti".

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

Jos tälle mallille ei ole saatavana Täydellistä ohjain- ja ohjelmistopakettia / täyttä ohjelmistopakettia, asenna uusin tulostinohjain uudelleen.

Asennusohjeet ovat lataussivulla.

> Lataa tulostinajuri napsauttamalla tätä Lataukset -osassa.

Jos olet suorittanut asennuksen, mutta yhteys ei toimi, katso lisätietoja alla olevasta luettelosta.

> Tulostus Brotherilla ei toimi langattoman verkon kautta (Windows).

> Tulostus Brotherilla ei toimi langattoman verkon kautta (Macintosh).

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

DCP-585CW, DCP-770CW, HL-4070CDW, MFC-490CW, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-7840W, MFC-885CW, MFC-8870DW, MFC-9320CW, MFC-9840CDW