MFC-7860DW

I am experiencing problems sending a fax, what can I do?

Jos faksien lähetys ei onnistu, tarkista seuraavat kohdat:

1. Tarkista kuuleeko Brother vapaaäänen. Lisätietoja UKKsta "Kuinka tarkistan havaitseeko Brother vapaaäänen?".

1. Jos vapaaääni kuuluu, jatka kohdasta 5.

2. Jos vapaaääni ei kuulu, tarkista että puhelinjohto on liitetty Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE ja se menee suoraan seinäpistorasiaan. Tarkista että johto on hyvin kiinni molemmissa päissä ja että käytät Brotherin puhelinjohtoa. Onko Brotherin puhelinjohdon välipistokkeen ja seinäpistorasian välissä jakaja tai muiden laitteiden välipistokkeita? Poista kaikki ylimääräiset laitteet ja liitä puhelinjohto suoraan seinäpistorasiaan. Näin voidaan määritellä onko ongelma puhelinverkon puolella tai Brotherissa.

Jos vapaaääni kuuluu oikein jatka kohdasta 2.

Jos kytkentää täytyi muuttaa, tarkista että vapaaääni kuuluu nyt oikein. Jos vapaaääni kuuluu oikein jatka kohdasta 5. Jos vapaaääni ei kuuluu oikein jatka kohdasta 2.

Brother suosittelee ylijännitesuojan käyttöä laitteen yhteydessä. Paras ylijännitesuoja liitetään sekä puhelinjohtoon että sähköjohtoon ja se johtaa molemmista tulevat ylijännitteet sähköverkon maahan. Ylijännitesuoja on siis liitettävä maadoitettuun pistorasiaan jonka maadoituksen tulee olla kunnossa.

1. Tarkista että näytössä näkyy päivämäärä ja kellonaika.

1. Jos näytössä näkyy päivämäärä ja kellonaika jatka kohdasta 3.

2. Jos näytössä on virheilmoitus, katso UKK:sta miten po. virheilmoituksen tullessa toimitaan.
    3. Jos näytössä ei näy mitään:

-i. Tarkista että verkkojohto on kiinni pistorasiassa. Jos käytät jatkojohtoa kytke verkkojohto suoraan seinäpistorasiaan

-ii. Jos sähköjohto on liitetty ylijännitesuojaan tai kytkimellä varustettuun jatkopistorasiaan, irroita johto ja kytke se suoraan seinäpistorasiaan

-iii. Tarkista että virta on kytketty virtakytkimestä. Paina ohjauspaneelin näppäintä ON/OFF tai POWER SAVE niin että näyttöön tulee päivämäärä.
  1. (Ei koske kaikki maita)
    Muuta Äänitaajuus/Pulssi-asetusta seuraavasti:
    *Jos Brotherissa on kosketusnäyttö, katso kohdasta "Kosketusnäyttömalleille".

1. Paina ohjauspaneelin näppäintä Menu tai Menu/Set.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Perusasetukset (Initial Setup) ja paina OK tai Menu/Set.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Äänitaajuus/Pulssi (Tone/Pulse) ja paina OK tai Menu/Set.
    4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä oikea valinta (TONE tai PULSE) ja paina OK tai Menu/Set.
    5. Paina Stop/Exit.

<Kosketusnäyttömalleille>
    1. Paina MENU.
    2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Perusasetukset (Initial Setup). Paina Initial Setup.
    3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Äänitaajuus/Pulssi  (Tone/Pulse). Paina Tone/Pulse.
    4. Paina Pulse (tai Tone).
    5. Paina Stop/Exit.

1. Jos vapaaääntä ei kuulu, kytke tavallinen puhelin faksin tilalle ja nosta kuuloke. Tarkista että puhelimella voi soittaa.

1. Jos vapaaääntä ei kuulu, kokeile toista seinärasiaa. Jos se ei auta, seinärasiassa tai puhelinverkossa on ongelma. Ota yhteyttä puhelinyhtiöön.
    2. Jos vapaaääni kuuluu, yritä liittää puhelinjohto Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE. Tarkista kuuleeko Brother vapaaäänen.
    3. Jos vapaaääni ei kuulu, laitteessa voi olla vikaa. Ota yhteyttä Brother-tukeen.

1. Jos ongelmia on vain lähetettäessä faksi tiettyyn numeroon tarkista että käytössä on oikea faxnumero ja lähetät oikeaan numeroon.

1. Jos käytössä on ADSL-linja, toimi seuraavasti. Jos käytössä on perinteinen lankalinja, jatka kohdasta 7.

1. Sammuta ADSL-modeemi tai irroita sähköjohto.

2. Irroita ADSL-modeemi puhelinlinjan suodattimesta.

3. Irroita puhelinlinjan suodatin seinäkoskettimesta.

4. Kytke faksin puhelinjohto seinäkoskettimeen.

5. Yritä lähettää testifaksi.  Jos lähetys toimii nyt oikein, ota yhteyttä ADSL-operaattoriin ja pyydä heiltä apua ADSL-linjan aiheuttaman puhelinlinjahäiriön ratkaisemiseksi. Jos tästä ei ole apua jatka kohdasta 7.

Jos et pysty itse suorittamaan edellä esitettyjä toimenpiteitä, ota yhteyttä ADSL-operaattoriin.

1. Jos puhelinlinja on VoIP-tyyppinen (Voice Over Internet Protocol, tekniikka jossa nettiyhteys ja puhelinyhteys kulkevat samaa tietä internetin kautta samalla protokollalla) katso seuraavaa kohtaa. Jos puhelinlinja ei ole VoIP-tyyppinen jatka kohdasta 8.

Brother ei tue VoIP-yhteyksiä mutta tietyissä Brother-malleissa on erityinen asetus nimeltä Yhteensopivuus VoIP-linjakäyttöä varten. Käytettäessä Yhteensopivuus-asetusta Perus virheenkorjaustoiminto (ECM, Error Correction Mode) on pois käytöstä ja tiedonsiirtonopeutta lasketaan. Toimi seuraavasti:

1. Paina ohjauspaneelin näppäintä Menu tai Menu/Set => Fax => Muut asetukset (Miscellaneous) => Yhteensopivuus (Compatibility).
    2. Valitse Perus (Basic).
    3. Paina OK tai Menu/Set. (Kosketusnäyttömalleissa ei tarvitse painaa.)
    4. Paina Stop/Exit.

• Valinnalla Perus suurin tiedonsiirtonopeus on 9600 bit/s.
  • Käytettäessä Yhteensopivuus-asetusta Perus virheenkorjaustoiminto (ECM, Error Correction Mode) on käytettävissä vain värifaxlähetyksessä.
  1. Lähetä faksi valotustasolta:

1. Automaattisen dokumentinsyöttölaitteen täytyy olla tyhjä lähettäessä faksi valotustasolta.
    2. Faksi lähetetään valotustasolta asettamalla paperi ensin oikealle paikalle tasolle vasemmalla olevien merkkien mukaan kuvapuoli alaspäin. Sulje valotustason kansi. Jos FAX näppäimessä näytön alla ei pala vihreä valo, paina nappia niin että valo syttyy. Valitse faxnumero numeronäppäimistöltä ja paina Black(Mono) Start tai Color(Colour) Start.

* Jos lähetät vain yhden sivun ja painoit Start, paina 2 (Kosketusnäyttömalleissa paina Ei) tai uudestaan Start. Numero valitaan.

* Jos lähetät useita sivuja ja painoit Start, paina 1 (Kosketusnäyttömalleissa paina Kyllä), nosta valotustason kansi, poista ensimmäinen sivu ja aseta toinen sivu tasolle. Paina OK tai Menu/Set. (Kosketusnäyttömalleissa paina Black (Mono) Start.)  Brother skannaa toisen sivun. (Tee tämä jokaiselle sivulle.) Kun kaikki sivut on skannattu paina Start ja laite valitsee numeron.

1. Lähetä faksi automaattisesta dokumentinsyöttölaitteesta (ADS):

1. Ennen kuin asetat dokumentteja automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen, tarkista että näytössä näkyy päivämäärä ja kellonaika.  Aseta dokumentit automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen ja katso että näyttöön tulee viesti Anna faxnumero ("Enter Fax No."). (Viesti voi olla eri malleissa erilainen.)  Jos näyttöön voi kirjoittaa faksinumeron, jatka kohdasta 10.
    2. Jos näytössä näkyy edelleen päivämäärä ja kellonaika, tarkista että dokumentin mitat ovat: leveys 29,7 ... 21,6 cm ja pituus 14,7 .... 43 cm.  Jos leveys on alle 14,7 cm tunnistimet eivät havaitse näin kapeaa paperia ja fakslähetys ei onnistu. Lähetettävän sivun täytyy olla tarpeeksi leveä jotta se tunnistettaisiin sivuksi.  Käytä leveämpää paperia.  Jos sivun leveys on vaatimusten mukainen ja näytössä näkyy edelleen päivämäärä ja kellonaika silloin tunnistimessa voi olla vikaa. Ota yhteyttä Brotherin huoltoon.
  1. Jos puhelinnumero koostuu useasta osasta, kuten ulkolinjan valitsevasta numerosta 9, joiden välissä on pidettävä tauko, silloin paina tauon kohdalla Redial/Pause-näppäintä.  Redial/Pause lisää numeroon 3.5 sekunnin mittaisen tauon. Voit pidentää taukoa painamalla Redial/Pause tauon kohdalla useampia kertoja.
  1. Kun faksi lähetetään manuaalisesti, odota että kuulet vastaanottavan faksin vastaavan ennen kuin painat Black(Mono) Start tai Color (Colour)Start näppäintä.

Jos lähetys ei vieläkään toimi, tarkista mahdolliset virheilmoitukset ja ota tarvittaessa yhteyttä Brother-tukeen.

Aiheeseen liittyvät kysymykset

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-210C, MFC-215C, MFC-240C, MFC-250C, MFC-260C, MFC-290C, MFC-3360C, MFC-410CN, MFC-440CN, MFC-465CN, MFC-490CW, MFC-5860CN, MFC-5890CN, MFC-5895CW, MFC-6490CW, MFC-6890CDW, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-8370DN, MFC-845CW, MFC-885CW, MFC-8880DN, MFC-9120CN, MFC-9320CW, MFC-9440CN, MFC-9450CDN, MFC-9460CDN, MFC-9840CDW, MFC-990CW, MFC-9970CDW