MFC-7440N

En pysty lähettämään faksia, mitä tehdä?

Jos faksien lähetys ei onnistu, tarkista seuraavat kohdat:

1. Tarkista että näytössä on päivämäärä ja kellonaika.

1. Jos näytössä on päivämäärä ja kellonaika, jatka vaiheesta 2.

2. Jos näytössä on virheilmoitus, katso UKK-sivuilta miten virheen tullessa toimitaan.

3. Jos näytössä lukee Puheyhteys (Telephone), näppäimet eivät toimi. Sulje puhelinlinja painamalla Hook ja varmista että mahdollisen ulkoisen puhelimen kuuloke on alhaalla.

4. Jos näyttö on tyhjä, tarkista että laitteessa on virta päällä. Käännä virtakytkin laitteen kyljessä ON-asentoon ja katso mitä näyttöön tulee. Jos näyttöön ei tule mitään, tarkista että sähköjohto on kiinni pistorasiassa. Jos sähköjohto on liitetty ylijännitesuojaan tai kytkimellä varustettuun jatkopistorasiaan, irroita johto ja kytke se suoraan seinäpistorasiaan. Jos näytössä ei vieläkään näy mitään, tarkista tuleeko seinäkoskettimeen sähköä. Jos tulee, laitteessa voi olla vikaa.
    1. Tarkista että puhelinjohto on liitetty Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE ja se menee suoraan seinäpistorasiaan. Tarkista että johto on hyvin kiinni molemmissa päissä ja että käytät Brotherin puhelinjohtoa.
    1. Tarkista kuuleeko Brother vapaaäänen. Lisätietoja UKK:sta "Kuinka tarkistan havaitseeko Brother vapaaäänen?".

Jos vapaaääni kuuluu oikein jatka kohdasta 5. Jos vapaaääni ei kuulu oikein jatka kohdasta 4.
    1. Jos vapaaääntä ei kuulu, kytke tavallinen puhelin faksin tilalle ja nosta kuuloke. Tarkista että puhelimella voi soittaa.

1. Jos vapaaääni kuuluu, laitteessa voi olla vikaa. Ota yhteyttä Brother-tukeen.

2. Jos vapaaääntä ei kuulu, kokeile toista seinärasiaa. Jos se ei auta, seinärasiassa tai puhelinverkossa on ongelma. Ota yhteyttä puhelinyhtiöön.
      1. Tarkista että dokumentin mitat ovat: leveys 14,8 ... 21,6 cm ja pituus 14,8 .... 35,6 cm.  Tunnistimet eivät ehkä havaitse pienempää paperia ja fakslähetys ei onnistu.
      1. Aseta dokumentit automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen kuvapuoli alaspäin ja yläreuna menee ensin sisään.
      1. Ennen kuin asetat dokumentteja automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen, tarkista että Fax-näppäimessä palaa valo. Aseta dokumentit automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen ja katso että näyttöön tulee viesti Fax Res: xxxxxxx (tarkkuusvalinta) ja Dial & Start tai Anna Fax no.
      1. Kun asetat dokumentteja automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen, siirrä paperituet oikeille paikoille paperin leveyden mukaan, näin paperinsyöttö toimii luotettavasti ja paperi syötetään suoraan sisään.
      1. Tarkista että dokumenttien määrä ei ole suurempi kuin syöttölaitteeseen on tarkoitettu. Automaattiseen dokumentinsyöttölaitteeseen sopii 35 arkkia tavallista 75 g/m2 paperia. Jos käytät painavampaa kuin 75 g/m2 paperia, vähennä arkkien määrää syöttölaitteessa tai syötä sivut yksitellen.

Älä käytä taitettua, ryppyistä tai repeytynyttä paperia, tai paperia jossa on niittejä, paperiliittimiä, liimaa tai teippiä. Älä käytä kartonkia, sanomalehtipaperia tai kangasta.

1. Kun faksi lähetetään manuaalisesti, odota että kuulet vastaanottavan faksin vastaavan ennen kuin painat Start-näppäintä.
      1. Jos ongelmia on vain lähetettäessä faksi tiettyyn numeroon tarkista että käytössä on oikea faxnumero, lähetät oikeaan numeroon ja kuulet faksin kutsuääniä yhteyden alkaessa.

Jos lähetys ei vieläkään toimi, tarkista mahdolliset virheilmoitukset ja ota tarvittaessa yhteyttä Brother-tukeen.

Aiheeseen liittyvät mallit

MFC-7320, MFC-7420, MFC-7440N, MFC-7820N, MFC-7840W