HL-2270DW

Miten Brother asennetaan langattomaan verkkoon käyttäen USB-liitäntää ja Brotherin asennusohjelman ohjattua toimintoa

Seuraavassa näytetään miten Brother asennetaan langattomaan verkkoon käyttäen tilapäisesti USB-liitäntää ja Brotherin asennusohjelman ohjattua toimintoa. (Tietokoneen ja Brotherin tulee olla yhteydessä samaan verkkoon.)

Jos sinulla ei ole USB-kaapelia, voit suorittaa asennuksen myös manuaalisesti Brotherin ohjauspaneelista. Tämä on selitetty tarkemmin Pika-asennusoppaassa. Uusimman Pika-asennusoppaan löydät sivultamme osiosta Käyttöohjeet.

Ennen langattomaan verkkoon asennusta:

Ota selville langattoman verkon liityntäpisteen tai reitittimen asetukset. Tarvitset seuraavat asetukset.

• Verkon nimi (SSID: Service Set ID, ESSID: Extended Service Set ID)
    • Verkkoavain (salasana, Security Key tai Encryption Key ym.)
VIHJE: Mistä löydän verkon nimen ja verkkoavaimen
  1. Katso reitittimessä olevasta tarrasta.
    WLAN access point/router
  2. Katso reitittimen käyttöohjeesta.
  3. Verkon nimen oletusarvo voi olla valmistajan tai mallin nimi.
  4. Jos et löydä verkon nimeä ja verkkoavainta, ota yhteyttä reitittimen valmistajaan, verkonvalvojaasi tai internetyhteydentarjojaasi.

Määritä langattoman verkon asetukset:

Toimi seuraavasti.
HUOM: Kuvat esittävät tietyn mallin ikkunoita jotka voivat olla erinäköisiä kuin sinun Brotherisi.

1. Kytke sähköjohto Brotheriin ja kytke virta päälle laitteeseen.

ÄLÄ kytke USB-kaapelia vielä tässä vaiheessa.

2. Käynnistä tietokone.

3. Työnnä Brotherin CD-ROM tietokoneen CD-ROM-asemaan.

Windows-käyttäjät
    Macintosh-käyttäjät

4. Jos CD-ROM puuttuu:

Windows-käyttäjät:
    Siirry sivullamme osioon Lataukset ja hae sieltä Täydellinen ohjain- ja ohjelmistopaketti. Asennusohjeet löydät lataussivulta. Kun asennusohjelman ikkuna aukeaa, jatka vaiheesta c kuten alla Windows-käyttäjille neuvotaan.

Macintosh-käyttäjät:
    Jos CD-ROM puuttuu, et voi käyttää asennusohjelmaa.
    Täältä näet miten kytket Brotherin langattomaan verkkoon automaattisella toiminnolla (Wi-Fi Protected Setup tai AOSS™).
    Jos verkon reititin ei tue WPS- tai AOSS-toimintoja, ota yhteyttä Brother-tukeen.

Windows-käyttäjät:

1. Seuraava ikkuna aukeaa automaattisesti. Valitse malli ja kieli.
      HUOM: Jos Brother-ikkuna ei aukea automaattisesti, mene Oma tietokone (My Computer tai Computer)-ikkunaan, kaksoisnapsauta CD-ROM-kuvaketta ja kaksoisnapsauta start.exe.

2. Seuraava ikkuna aukeaa. Valitse Install Printer Driver.
      CD-ROM main menu

3. Kun aukeaa ikkuna License Agreement, valitse Yes.

4. Valitse Wireless Network Connection ja sitten Next.

HUOM: Windows Vista ja Windows 7 käyttäjät: Kun aukeaa ikkuna Käyttäjätilien valvonta (User Account Control), valitse Salli tai Kyllä (Allow tai Yes).

Connection type

5. Valitse Brother Peer-to-Peer Network Printer ja sitten Next.
      Select Connection

6. Kun aukeaa ikkuna Firewall/AntiVirus detected, valitse Change the Firewall port settings to enable network connection and continue with the installation. (Recommended) ja sitten Next. Jatka vaiheesta 4.
      Firewall/AntiVirus detected

Macintosh-käyttäjät:

1. Kaksoisosoita kuvaketta Start Here OSX.
      Start Here OSX icon

2. Valitse Wireless Network Connection ja osoita Next. Jatka vaiheesta 4.
      Connection type

5. Valitse No ja sitten Next.
    Setting Up Wireless

6. Tarkista että langattoman verkon asetukset ovat selvillä. Aseta ruksi ruutuun Checked and Confirmed ja osoita Next.
    Important Notice

7. Valitse Temporarily use a USB cable (Recommended) ja sitten Next.
    Setting Up Wireless

8. Kytke USB-kaapeli Brotherin ja tietokoneen väliin.
    Connecting Your Device and Your Computer

USB cable entry point

9. Langattomat asetukset asetetaan automaattisesti. Jokin seuraavista ikkunoista avautuu, käyttöjärjestelmän mukaan.

Jos avautuu "Installation confirmation"-ikkuna.
    Jos avautuu "Available Wireless Networks"-ikkuna.

Jos avautuu "Installation confirmation"-ikkuna:

Tarkista tiedot, aseta ruksi ruutuun Checked and Confirmed ja valitse Next.
    Installation confirmation

Näyttöön tulee verkon nimi (SSID, ESSID). Valitse Yes ja sitten Next.
    Jatka vaiheesta 12.
    Detecting exixting wireless network settings on your Computer

Jos avautuu Vapaat langattomat verkot ("Available Wireless Networks")-ikkuna:

Näet luettelon nyt käytettävissä olevista verkoista. Valitse sen verkon verkkonimi (SSID, ESSID) johon on tarkoitus olla yhteydessä ja valitse Next. Jatka vaiheesta 10.

Jos sen verkon verkkonimeä (SSID, ESSID) johon on tarkoitus olla yhteydessä ei löydy listalta, jatka vaiheesta 9.

Available  Wireless Networks

Jos listassa on useita samoja verkkonimiä (SSID, ESSID):
    Jotkin langattoman verkon tukiasemat tukevat useampia verkkonimiä (SSID, ESSID). Katso lähemmin tukiaseman käyttöohjeesta.

Jos näin on, valitse se verkkonimi (SSID, ESSID) jota käytit kun yhdistit tietokoneen langattomaan verkkoon.

10. Jos verkkonimi (SSID, ESSID) ei näy listassa, tarkista seuraavat seikat ja sen jälkeen valitse Refresh.

• Tarkista onko langattoman verkon tukiasema päällä. Jos se on sammutettu, kytke virta päälle.
    • Jos Brother on liian kaukana tukiasemasta tai sen ja tukiaseman välillä on signaalin esteitä, siirrä Brother tilapäisesti lähemmäs tukiasemaa.
    • Brother tukee standardien IEEE 802.11b ja IEEE 802.11g mukaisia langattomia verkkoja. Tarkista tukeeko tukiasema IEEE 802.11b tai IEEE 802.11g-verkkoja, ja onko kumpikaan näistä käytössä.

Jos tukiasema on tilassa jossa se ei lähetä verkkonimeä (nk. piilomoodi, engl. stealth mode, closed mode, private network), Brother ei pysty havaitsemaan verkkonimeä (SSID, ESSID) automaattisesti. Lisää verkkonimi (SSID, ESSID) manuaalisesti.

1. Valitse Advanced.
      Available  Wireless Networks

2. Anna verkkonimi (SSID, ESSID) ja valitse Next.
      Wireless Network Name

3. Anna verkkotiedot ja valitse Next. Jatka vaiheesta 12.
      Authentication Method and Encryption Mode

11. Jos seuraava ikkuna aukeaa, valitse OK.
    Jos ei, jatka vaiheesta 11.
    Attention!

Ikkuna aukeaa jos valitsit verkkonimen (SSID, ESSID) joka kuuluu verkolle jossa ei ole salausta. Aseta salausasetukset verkolle jos tarkoitus on estää asiattomia henkilöitä käyttämästä verkkoa.

• Jos muutat liityntäpisteen tai reitittimen turva-asetuksia, valitse Cancel niin asennusohjelman suoritus päättyy. Kun asetukset on tehty, aloita uudestaan alusta.
    • Jos et muuta, valitse OK ja jatka vaiheesta 12.

12. Anna verkkoavain ja valitse Next. (Verkkoavain erottelee isot ja pienet kirjaimet.)Network Key Configutation

13. Tarkista asetukset ja valitse Next niin asetukset lähetetään Brotheriin.
    • Jos muutat IP-osoitteen, valitse Change IP Address ja anna osoite manuaalisesti.
    • Asetukset eivät tule voimaan jos valitset Cancel.
      Wireless Network Settings Confirmation

14. Jos langatonta yhteyttä ei synny, tulee virheilmoitus. Tarkista ilmoitus ja valitse Retry niin pääset takaisin ikkunaan joka näkyy vaiheessa 8. Aloita uudestaan vaiheesta 8.

[Esimerkki virheilmoituksesta]
    Failed to connect to the network

Jos ei tule virheilmoitusta, jatka vaiheesta 14.

Jos virheilmoitus tulee uudestaan vaikka asetukset on tarkistettu, valitse Retry niin pääset takaisin ikkunaan joka näkyy vaiheessa 8. Jos lopetat valitse siellä Cancel.

Tulosta WLAN-raportti ja katso mikä ilmoitetaan virheen syyksi. Kun ongelma on ratkaistu, yritä ajaa asennusohjelma uudestaan. Täältä näet miten WLAN-raportti tulostetaan.

15. Kun tulee seuraava ikkuna, irroita USB-kaapeli Brotherista.
    Disconnecting Your Device and Your Computer

16. Jos seuraava ikkuna aukeaa, langattomat asetukset on tehty.

Valitse Next ja seuraa näyttöön tulevia ohjeita verkkotulostinohjaimen asentamiseksi. Verkkotulostin- ja USB-tulostinohjaimet ovat erilaisia joten vaikka USB-tulostus olisi ennen toiminut, sinun täytyy asentaa verkkotulostinohjain erikseen.

Important Notice

Jos tulostinohjain on jo asennettu, peruuta valitsemalla Cancel.

Aiheeseen liittyvät mallit

HL-2135W, HL-2270DW