HL-1850

Miten asennetaan Web BRAdmin käyttöjärjestelmään Windows Server 2003?

Asennus suoritetaan seuraavasti:

1. IIS 6.0 asennus (Sama ohje annetaan Windows Ohjeessa)

1. Avaa Ohjattu Windowsin osien määrittäminen (Windows Components Wizard).
  2. Kohdasta Components valitse Sovelluspalvelin (Application Server) ja Details.
  3. Ikkunassa Sovelluspalvelin kohdassa Alikomponentit (Subcomponents) valitaan Internet Information Services (IIS), ja sitten Details.
  4. Ikkunassa Internet Information Services (IIS) kohdassa Alikomponentit (Subcomponents) tee jompikumpi:
  5. Lisää alikomponentteja asettamalla ruksi asennettavan komponentin viereiseen ruutuun.
  6. Poista alikomponentteja poistamalla ruksi asennettavan komponentin viereisestä ruudusta.
  7. Valitse OK jolloin pääset ikkunaan Windowsin osien määrittäminen.
  8. Valitse Next ja sitten Finish.

2. Miten luodaan nettisivuhakemisto WebBRAdmin-käyttöön

1. Kopioi WebBRAdmin-ohjelma (kansiot "wba" ja "cgi-bin") palvelimelle.
    *Aja WebBRAdmin asennusohjelma.
  2. Ikkunassa IIS-palveluiden hallinta (Internet Information Services(IIS) Manager) valitse tietokoneen nimi vasemmalta jolloin tulee näkyviin WWW-sivustot ("Web Sites").
    *IIS-hallinta on seuraava valikko
    Start -> All Programs -> Valvontatyökalut (Administrative Tools) -> IIS-palveluiden hallinta (Internet Information Services(IIS) Manager)
  3. Kohdasta WWW-sivustot valitse "Default Web Site" ja näytä valikko painamalla oikeaa hiirennäppäintä.
  4. Valitse valikosta "New" -> Näennäishakemisto ("Virtual Directory...").
  5. Valitse "Next".
  6. Ikkunassa Näennäiskansion alias ("Virtual Directory Alias") kohdassa "Alias" valitse "webbradmin" ja valitse "Next".
  7. Ikkunassa WWW-sivuston sisältökansio ("Web Site Content Directory") kohtaan "Path" kirjoita "wba"-kansion polku.
  8. Ikkunassa Näennäiskansion käyttöoikeudet ("Virtual Directory Access Permissions") valitse "Next".
  9. Valitse "Finish".
    (Kohtaan "Default Web Site" luodaan kansio "webbradmin".)

3. Miten WebBRAdmin näennäishakemistolle asetetaan alias "cgi-bin"

1. Valitse "WebBRAdmin" ja näytä valikko painamalla oikeaa hiirennäppäintä.
  2. Valitse valikosta "New" -> Näennäishakemisto ("Virtual Directory...").
  3. Valitse "Next".
  4. Ikkunassa Näennäiskansion alias ("Virtual Directory Alias") kohdassa "Alias" valitse "cgi-bin" ja valitse "Next".
  5. Ikkunassa WWW-sivuston sisältökansio ("Web Site Content Directory") kohtaan "Path" kirjoita "cgi-bin"-kansion polku.
  6. Ikkunassa Näennäiskansion käyttöoikeudet ("Virtual Directory Access Permissions") valitse "Execute".
  7. Valitse "Finish".
    (Kohtaan "WebBRAdmin" luodaan kansio "cgi-bin".)

4. Miten asetetaan WWW-palvelulaajennukset

1. Ikkunassa IIS-palveluiden hallinta (Internet Information Services(IIS) Manager) valitse tietokoneen nimi vasemmalta jolloin tulee näkyviin WWW-palvelulaajennukset ("Web Service Extensions").
  2. Valitse WWW-palvelulaajennukset.
  3. Valitse listasta WWW-palvelulaajennukset kohta Kaikki tuntemattomat CGI-laajennukset ("All Unknown CGI Extensions") ja sitten Salli ("Allow").
  4. Jos tulee varoitus valitse Kyllä ("Yes").
    (Nyt voit ajaa EXE-tiedoston joka toteuttaa CGI-ohjelman.)

5. Aseta kansion "cgi-bin" käyttöoikeudet

1. Valitse Tiedostohallinnasta kansio "cgi-bin" ja näytä valikko painamalla oikeaa hiirennäppäintä.
  2. Valitse Ominaisuudet ("Properties").
  3. Valitse ikkunassa Suojaus ("Security").
  4. Valitse kohdasta Ryhmä- tai käyttäjänimet ("Group or user names:") Käyttäjät (tietokoneen nimi\käyttäjänimi).
  5. Valitse kohdasta Käyttäjien lisäkäyttöoikeudet ("Permissions for Users") toiminto Muuta ("Modify").
  6. Valitse "OK".
    (Nyt pääset nettiselaimella kansioon "cgi-bin".)

6. Ota nettisivupalvelu käyttöön

1. Valitse nettisivu "Default Web Site" ja näytä valikko painamalla oikeaa hiirennäppäintä.
  2. Valitse "Start".
    *Jos joku toinen nettisivupalvelu on otettu käyttöön, palvelin ei ehkä käynnisty. Silloin täytyy pysäyttää toinen palvelu ennenkuin tätä voi käynnistää.
    (Nyt WebBRAdmin on käynnissä.)

7. Miten poistetaan WebBRAdmin

1. Ikkunassa IIS-palveluiden hallinta (Internet Information Services(IIS) Manager) valitse tietokoneen nimi vasemmalta jolloin tulee näkyviin WWW-sivustot ("Web Sites").
  2. Kohdasta "Default Web Site" valitse "webbradmin" ja näytä valikko painamalla oikeaa hiirennäppäintä.
  3. Valitse toiminto Poista.
  4. Poista kansiot "wba" ja "cgi-bin".
  5. Jos kohdan WWW-palvelulaajennukset ("Web Service Extensions") asetus Kaikki tuntemattomat CGI-laajennukset ("All Unknown CGI Extensions") ei ollut tilassa Salli ("Allow") ennen WebBRAdmin asentamista, tarkista että siihen on asetettu Kiellä ("Prohibit").

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-1650, HL-1670N, HL-1850, HL-1870N, HL-2030, HL-2040, HL-2070N, HL-2460, HL-2700CN, HL-4000CN, HL-4200CN, HL-5030, HL-5040, HL-5050, HL-5070N, HL-5130, HL-5140, HL-5150D, HL-5170DN, HL-6050, HL-6050D, HL-6050DN, HL-7050, HL-7050N