HL-1450

Verkkoyhteyden vianhaku PING-komennolla.

Jos tulostimeen on asetettu IP-osoite ja tulostinohjaimeen on asetettu sama osoite mutta tulostus ei toimi etkä saa yhteyttä tulostimeen nettiselaimellakaan, verkkoyhteyden vianhakuun voi käyttää PING-komentoa.

PING lähettää tulostimeen TCP/IP-paketin ja jää odottamaan vastausta. Jos verkkoyhteys toimii, ping saa vastauksen, jos ei toimi, silloin todennäköisesti tulostimeen on asetettu väärät asetukset.

PING toimii avaamalla Komentorivi ja kirjoittamalla:

PING ip_address

Missä ip_address on tulostimesi IP-osoite.

Esim:

PING 10.2.65.100

Jos verkkoyhteys toimii, näkyy jotain tälläistä:

Pinging 10.2.65.100 with 32 bytes of data:
Reply from 10.2.65.100: bytes=32 time=2ms TTL=60

Reply from 10.2.65.100: bytes=32 time<10ms TTL=60

Reply from 10.2.65.100: bytes=32 time<10ms TTL=60

Reply from 10.2.65.100: bytes=32 time<10ms TTL=60
Ping statistics for 10.2.65.100:

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 0ms, Maximum = 2ms, Average = 0ms

Tästä näemme että laite osoitteessa (10.2.65.100) vastaa joten tulostimen verkkoasetukset ovat oikein.

Jos verkkoyhteys ei toimi tai IP-osoite on väärä, näkyy seuraavaa:

Pinging 10.2.65.123 with 32 bytes of data:
Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.

Request timed out.
Ping statistics for 10.2.65.123:

Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),

Approximate round trip times in milli-seconds:

Minimum = 0ms, Maximum = 0ms, Average = 0ms

Tarkista ensin IP-osoite. Tarkasti ottaen tässä tilanteessa pitää tarkistaa seuraavat viisi kohtaa:

• Tarkista IP-osoite.
    Onko Brotheriin todella asetettu tämä IP-osoite ja voidaanko tätä osoitetta käyttää tässä verkossa? Tavallisesti samassa verkossa kaikkien laitteiden IP-osoitteiden kolme ensimmäistä numeroa ovat samoja ja viimeinen numero on laitekohtainen.

• Onko Brotheriin asetettu oikea aliverkon peite.
    Tarkista että sekä tietokoneessa että Brotherissa on sama aliverkon peite ('subnet mask'). Tavallisia peitteitä ovat '255.255.0.0' ja '255.255.255.0'

• Sammuta laite.
    Sammuta Brother virtakytkimestä ja kytke taas päälle. Joissakin tilanteissa laite on sammutettava hetkeksi ennenkuin se ottaa asettamasi IP-osoitteen käyttöön.

• Onko verkkokaapeli kytketty.
    Yritä pingata toista samassa verkkosegmentissä olevaa laitetta. Jos pingaus onnistuu, ongelma voi olla Brotherin verkkokortissa. Jos pingaus ei onnistu, ongelma voi olla kaapelissa.

• Brother on reitittimen tai sillan takana.
    Jos laitetta ei ole liitetty samaan verkkosegmenttiin kuin tietokone josta pingataan, tarkista täytyykö sinun määrittää myöskin yhdyskäytävän (gateway) IP-osoite.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

HL-1230, HL-1240, HL-1250, HL-1270N, HL-1430, HL-1440, HL-1450, HL-1470N, HL-2460, HL-5040, HL-5050, HL-5070N, HL-7050, HL-7050N