FAX-T94

Miten vastaanotto toimii FAX/PUH-tilassa?

FAX/PUH-tilassa tarvitset vain yhden puhelinnumeron sekä fakseille että puheluille.

FAX/PUH-tilan käytössä on huomattava seuraavat seikat:

• Et voi käyttää tässä tilassa äänipostipalvelua tai puhelinvastaajaa.
  • Kaikissa tapauksissa ulkoisesta puhelimesta (liitetty puhelinpistokkeen päälle tai ulkomailla EXT-liittimeen) annettuja kaukokäyttökoodeja ei tunnisteta.
  • Rinnakkaispuhelin on puhelin joka on liitetty toiseen seinäpistorasiaan kuin faksi mutta samaan puhelinlinjaan.
  • Ulkoinen puhelin on puhelin jonka johto on liitetty faksin puhelinpistokkeen päälle.

FAX/PUH-tilassa tarvitset vain yhden puhelinlinjan joka jaetaan puhelujen ja faksien kesken. Kun puhelin soi, puhelin soi niin monta kertaa kuin on määrätty asetuksella Soittoviive.
Kun puhelin on soinut tarpeeksi monta kertaa, Brother vastaa puhelimeen ja toteaa onko soittaja faksi vai ihminen. Tämä tapahtuu kuuntelemalla linjalta kuuluvia ääniä. Jos tulossa on automaattinen faxlähetys, linjalta kuuluu faksin kutsuääni (äänimerkki 3 sekunnin välein).
Kutsuäänen tullessa aloitetaan faxvastaanotto.

Jos kutsuääniä ei kuulu, laite olettaa että on tulossa puhelu ja soittaa omaa kaiutintaan tietyllä äänellä, soitto kestää niin kauan kuin on asetuksella F/P Soiton pituus määrätty. Vain Brotherin kaiutin soi, rinnakkaispuhelimet tai ulkoiset puhelimet eivät soi. Kun aika F/P Soiton pituus on kulunut, laite siirtyy manuaalivastaanotolle siltä varalta että tulossa on faxviesti manuaalilähetyksellä.
(Jos soittaja oli ihminen ja puhelimeen ei vastattu, soittaja saa kuulla faksin kutsuäänen).

• Jos vastasit puhelimeen ennen faksia (Soittoviiveen aikana) ja kuulet että tulossa on faksi, voit siirtää puhelun faksiin vastaanoton mahdollistamiseksi.

• Jos vastasit rinnakkaispuhelimeen ja kuulet hiljaisuutta (manuaalinen faxlähetys tulossa) tai faksin kutsuäänen (automaattinen faxlähetys), paina *51 (kaukokäyttökoodi) puhelimen numeronäppäimistöltä, odota että lähetys käynnistyy (jatkuvaa ääntä) ja sulje kuuloke.

• Jos vastasit Brotherin puhelimeen ja kuulet hiljaisuutta tai faksin kutsuäänen (äänimerkki 3 sekunnin välein), paina Fax Start tai Start/Copy ohjauspaneelissa ja sulje kuuloke.

• Jos vastasit ulkoiseen puhelimeen F/P Soiton pituus-aikana, kuulet F/P-kutsuäänen.
    Saat linjan kokonaan itsellesi painamalla #51 (kaukopysäytyskoodi) puhelimen numeronäppäimistöltä. Voit keskustella soittajan kanssa.

• Jos vastasit Brotherin puhelimeen F/P Soiton pituus-aikana, voit keskustella heti soittajan kanssa.

Kaikissa tapauksissa ulkoisesta puhelimesta (liitetty puhelinpistokkeen päälle tai ulkomailla EXT-liittimeen) annettuja kaukokäyttö- tai kaukopysäytyskoodeja ei tunnisteta.

<Vaihe 1>

Jos haluat käyttää FAX/PUH-tilaa, ensin täytyy valita vastaanottotila:

1. Paina ohjauspaneelin nappia RECEIVE MODE ja tarkista näytöltä nykyinen asetus.
  2. Paina ohjauspaneelin nappia RECEIVE MODE kunnes näyttöön tulee FAX/PUH. Kahden sekunnin kuluttua näyttöön tulee päivämäärä ja kellonaika ja vastaanottotila.

<Vaihe 2>

Seuraavaksi valitaan Soittoviive. Puhelun tullessa ensin kaikki linjan puhelimet soivat niin monta kertaa kuin tällä asetuksella on valittu.

1. Paina Menu/Set.
  2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaanottoas. (SETUP RECEIVE) ja paina Menu/Set.
  3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Soittoviive (RING DELAY) ja paina Menu/Set.
  4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä montako kertaa puhelin saa soida ennenkuin Brother vastaa siihen (00-04).
  5. Paina Menu/Set.
  6. Paina Stop/Exit. Näyttöön tulee päivämäärä ja kellonaika.

Malleissa joissa on Soitonsäästötoiminto: Toiminto (Saap.V.Ilm) täytyy ottaa pois päältä, muuten asetuksella Soittoviive ei ole mitään merkitystä.

<Vaihe 3>

Kun Brother vastaa puhelimeen se toteaa ensin onko soittaja faksi vai ihminen. Tämä tapahtuu kuuntelemalla linjalta kuuluvia ääniä. Jos tulossa on automaattinen faxlähetys, linjalta kuuluu faksin kutsuääni (äänimerkki 3 sekunnin välein).
Kutsuäänen tullessa aloitetaan faxvastaanotto. Jos kutsuääniä ei kuulu, laite olettaa että on tulossa puhelu ja soittaa omaa kaiutintaan tietyllä äänellä. Vain Brotherin kaiutin soi, rinnakkaispuhelimet tai ulkoiset puhelimet eivät soi.

Voit vastata myös ulkoiseen puhelimeen ajan F/P Soiton pituus kuluessa. Aikaa voi muuttaa seuraavasti:

1. Paina Menu/Set.
  2. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä Vastaanottoas. (SETUP RECEIVE) ja paina Menu/Set.
  3. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä F/P Soiton pituus (F/T RING TIME) ja paina Menu/Set.
  4. Valitse nuoli ylös- ja alas-näppäimillä miten kauan puhelin saa soida (20, 30, 40, 55 tai 70 sekuntia).
  5. Paina Menu/Set.
  6. Paina Stop/Exit. Näyttöön tulee päivämäärä ja kellonaika.

Aiheeseen liittyvät mallit

FAX-T104, FAX-T106, FAX-T94, FAX-T96