FAX-2840

Mitä tarkoittaa Lähetysraportissa oleva merkintä "NG"?

Jos Lähetysraportissa on merkintä VIRHE tai "NG" tai "Tarkista onko lähetetyissä sivuissa virheitä", toimi seuraavasti:

1. Puhelinlinjan häiriö on voinut hukata osan vastaanottajan saamasta viestistä. Lähetä viesti uudestaan ja katso mitä Lähetysraportissa nyt sanotaan.

2. Jos Lähetysraporttiin tulee sama ilmoitus, ongelma voi olla siinä miten Brother on kytketty puhelinverkkoon tai puhelinlinjassa on jokin häiriö. Poista kaikki muut samaan numeroon mahdollisesti kytketyt laitteet, kuten puhelinvastaaja, modeemi, puhelinkone, adapterit, ym.

3. (koskee myös USA-malleja)
    Tarkista että käytät Brotherin puhelinjohtoa ja että se on kytketty Brotherin liittimeen jossa lukee LINE ja toinen pää suoraan seinäpistorasiaan.

Jos puhelinlinja on VoIP-tyyppinen (Voice Over Internet Protocol) silloin täytyy olla myös liitäntälaite jolla IP-verkko ja vain valintaiseen puhelinverkkoon liitettävä Brother-faksi voidaan yhdistää toisiinsa. Huomaa että liitäntälaatikossa voi olla useita eri liittimiä eri laitteille (faksi, modeemi, puhelin, ym) ja faksi on liitettävä nimenomaan sille tarkoitettuun liittimeen. Lisäksi VoIP-järjestelmässä faksiliikennettä voi hoitaa vain fakseille tarkoitetuilla yhteyksillä. Jos käytät puheluille tarkoitettua VoIP-yhteyttä, faksilähetys toimii epäluotettavasti joko kaikkien tai ulkopuoliseen, valintaiseen puhelinverkkoon liitettyjen vastaanottajien osalta. Tietyissä Brother-malleissa on erityinen asetus VoIP-linjoilla käyttöä varten, katso tarkemmin oman mallisi käyttöohjeesta. Huomaa että puhelinjohto kytketään aina Brotherissa liittimeen jossa lukee LINE.

Jos puhelinjohto on kytketty liittimeen LINE ja vapaaääntä ei kuulu, ota yhteyttä VoIP-yhteydentarjoajaan.

Onko Brotherin puhelinjohdon välipistokkeen ja seinäpistorasian välissä jakaja tai muiden laitteiden välipistokkeita? Poista kaikki ylimääräiset laitteet ja liitä puhelinjohto suoraan seinäpistorasiaan.

4. Lähetä viesti uudestaan ja katso mitä Lähetysraportissa nyt sanotaan. Jos lähetys toimii nyt oikein, ongelman aiheutti jokin toinen linjaan liitetty laite. Kytke muut laitteet takaisin yksi kerrallaan kunnes löydät sen laitteen joka aiheutti ongelman. Jos lähetys ei toimi nyt oikein, koeta lähettää käyttäen toista puhelinlinjaa tai pyydä apua puhelinyhtiöstä.

5. Jos lähetys ei toimi oikein vaikka yrität toisella puhelinlinjalla lähettää tunnetusti oikein toimivaan faksiin silloin laitteessa voi olla ongelma. Ota yhteyttä Brother-huoltoon.

Jos kysymykseesi ei vastattu, oletko tarkistanut muut usein kysytyt kysymykset?

Oletko tarkistanut käyttöohjeet?

Jos tarvitset lisäapua, ota yhteys Brotherin asiakaspalveluun:

Aiheeseen liittyvät mallit

FAX-1360, FAX-1820C, FAX-1840C, FAX-2820, FAX-2840, FAX-8070P, MFC-210C, MFC-215C, MFC-240C, MFC-260C, MFC-3240C, MFC-3340CN, MFC-3360C, MFC-3420C, MFC-3820CN, MFC-410CN, MFC-425CN, MFC-440CN, MFC-465CN, MFC-4820C, MFC-5440CN, MFC-580, MFC-5840CN, MFC-5860CN, MFC-590, MFC-620CN, MFC-7360N, MFC-7460DN, MFC-7860DW, MFC-820CW, MFC-8220, MFC-8370DN, MFC-8420, MFC-8440, MFC-845CW, MFC-8820D, MFC-8840D, MFC-8840DN, MFC-885CW, MFC-8880DN, MFC-890, MFC-9070, MFC-9180, MFC-9420CN, MFC-9660, MFC-9880